Stari radar i zapisnik bez upisanog vremena

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nebojsa
    CBC Član
    • 28.03.2008
    • 57
    • Krupanj

Na ibarskoj me snimio stari radar na kratkom delu puta koji prolazi kroz naseljeno mesto. Bilo je veče (polumrak) i mislim da je to razlog što policajac u zapisnik nije upisao vreme kada se to desilo. Kretao sam se u koloni, ispred mene je bio kamion (imam svedoka za to), sutra idem kod sudije, imate li kakav savet? Nisam potpisao zapisnik i nije mi poznato da li je on uopšte validan kada u njega nije uneto vreme dogadjaja.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

U potpunosti nejasan post!
    1. Zašto ideš kod sudije bez poziva?
    2. Da li si dobio primerak zapisnika? Iako ga nisi potpisao!
    3. Ako nisi, vreme događaja može se naknadno upisati.
    4. Kamion ispred tebe nema nikakve veze sa tvojim slučajem! Ne možeš se pozivati, da si vozio istom brzinom.

Ceo postupak je suprotan odredbama ZOBS. Ako si prekoračio dozvoljenu brzinu, dobio bi uplatnicu radi plačanja kazne za učinjeni prekršaj!

Razmisli, da li si možda uradio nešto, što nije u vezi ZOBS? Kao na primer ometanje OS u vršenju službe i delenje nekih epiteta?

Comment

• Nebojsa
      CBC Član
      • 28.03.2008
      • 57
      • Krupanj

Originally posted by Franjo View Post
      ne citiraj post iznad
      Sad' i ja vidim da je post nejasan, pa evo da pojasnim:
      1. Poziv sam naravno dobio, ali sam se tek veče pre datuma setio i na brzinu napisao ovaj post.
      2. Dobio sam primerak zapisnika koji nisam potpisao i u koji policajac nije upisao vreme događaja
      3.
      4. Slažem se, ali davljenik se za slamku hvata

Tvrde da sam vozio 87, a ograničenje na tom delu Ibarske je 50, a za to nema uplatnice, već se ide kod sudije po poene.

U izjavi kod sudije sam se držao toga da nisam vozio tom brzinom, da je bio mrak i da me taj stari radar nije sa sigurnošću mogao snimiti u koloni i na razdaljini od nekih 500-600m i da policajac namerno nije upisao vreme događaja. Za sada sam samo dao izjavu i čekam. Kada stigne presuda napisaću kako sam prošao.
      Last edited by Nebojsa; 13.09.2011, 22:57.

Comment

Working...
      X