Registrovanje neregistrovanog vozila + atest LPG-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Registrovanje neregistrovanog vozila + atest LPG-a

Evo jedno pitanje na koje ni ovi iz AMS nemaju dobar odgovor.

Naime uzeo sam auto pre jedno dva meseca, i poceo da radim generalnu pocetkom Decembra, to se malo oduzilo i sad se zavrsava, a reg. mi je istekla 24.Dec.2011. Da stvar bude jos komplikovanjia u autu je ugradjen LPG koji nije atestiran. Auto je odjavljen, vracene tablice i odradio sam prepis na moje ime, imam svu papirologiju, ali problem je kako auto oterati iz sela za Kikindu da sve odradim legalno.Kako sve uraditi a sto bezbolnije???

Posto ne mogu da prodjem tehnicki za reg., posto nije atestiran LPG treba prvo da idem to da odradim, a kako da teram auto bez tablica? Isao sam u AMS i odgovor je cirkus.

Ne mogu da doteram auto bez tablica na atest, trebaju mi tablice. Kazem joj kako da dobijem tablice kada ne mogu da predjem tehnicki? Kaze ona mozes da uzmes probne, mada nisu bas jeftine. Reko nije bitno samo daj da to odradim, oko 600din. osiguranje + jos neka taksa isto tu negde + kaze moras odraditi tehnicki za probne tablice koji je 2500din. Pa reko zeno bozija kako da prodjem tehnicki??? Ako ne mogu za reg. necu ni za probne tablice, i opet kako da dovezem auto na tehnicki... I tako... Sta ciniti??? Da uslepam auto, opet rizik, ne sme da se slepa auto koje nema tehnicki, bar mi tako kazu ovde kod mene. Ima li neko neko resenje...
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Odg: Registrovanje neregistrovanog vozila + atest LPG-a

Ne komplikuj, zavrsi kao sto pola Srbije radi, preko agencije, bez teranja na tehnicki...nije legalno, nije posteno, ali okolo naokolo dok budes isao izgubices para i para a o zivcima i da ne govorim. Posle mu uradi atest.

Comment

• qwisko
      CBC Veteran
      • 10.07.2009
      • 124
      • Beograd
      • 406

Jedino legalno resenje je slep sluzba. lepo ga digne, pa na atest, pa onda tehnicki. Mada mislim da za probne tablice koje placas po danu koriscenja ne prave problem sto nije atestiran plin... mada za to nisam siguran

Comment

• ludidzora
        CBC Senator XXL
        • 09.01.2012
        • 310
        • Banatsko Veliko Selo
        • Fiesta 200 iz mesta!

Nesto sad pricaju da od nove god. mora da se tera auto, slikaju itd... I u koju god agenciju da sam bio i pre ng. kazu moras prvo plin, svugde ista prica... Moracu jos da se raspitam, a sto se tice slep sluzbe, mislim da bi me pdrali, i to sam razmatrao...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

To se zove kvaka 22 ...
          Nemožeš proči tehnički ako nemaš atest a nemožeš dobiti atest na neregistrovano vozilo.
          Ugraditi gas u novo vozilo (neregistrovano) iziskuje malo guranja pod tepih da bi se registrovalo vozilo

Šta da se radi, biće to rešeno pre roka i još lepše...

Živo me zanima kako se šlepa auto bez pola auta na popravku, recimo slupano... kako taj prodje tehnički da bi se šlepao
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
            CBC Senator XXL
            • 09.01.2012
            • 310
            • Banatsko Veliko Selo
            • Fiesta 200 iz mesta!

Po tome sto sam ja cuo, ako te uhvate da slepas takvo ili ne registrovano auto, ide kazna, sto bi znacilo da bi samo slep-sluzba dolazila u obzir, i odvale te po dzepu...

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Ispunjavaš uslove za probne tablice:

Члан 34.
              За новопроизведена, преправљена и оправљена возила којима се у саобраћају на јавним путевима врши пробна вожња ради испитивања или приказивања својстава тих возила; за возила која се крећу од места где су произведена до места дораде, преправке или продаје; за возила која се возе на технички преглед, на сајам или царињење, као и за возила која се крећу од места у коме су преузета до места у коме ће бити регистрована, издају се пробне таблице које служе за привремено означавање тих возила у саобраћају на путевима (цртеж бр. 19).

Члан 35.
              Пробну таблицу издаје орган надлежан за регистрацију возила, на захтев власника возила.
              Уз захтев власник возила дужан је да приложи доказ о власништву возила, доказ да је возило осигурано од одговорности за штете причињене трећим лицима, као и потврду о техничкој исправности возила за које се тражи пробна таблица.

Ako u mestu, gde registruješ vozilo, postoji servis AMSS, koji je ovlašten za izdavanje probnih tablica i vršenje tehničkog pregleda, preporučio bih ti, da kod njih obaviš sve.

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

Originally posted by Franjo View Post
                Ispunjavaš uslove za probne tablice:

Члан 34.
                ...за возила која се возе на технички преглед...
                Члан 35.
                ...као и потврду о техничкој исправности возила за које се тражи пробна таблица.
                Ok, daju probne tablice za vozila koja idu na tehnicki, ali kako da im dam potvrdu o tehnickoj ispravnosti kad mi tablice trebaju za nju??? Ili je neka druga potvrda u pitanju?

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Lepo: Imaš ugovor, staru saobraćajnu sa potvrdom, da je vozilo odjavljeno, staru polisu osiguranja, novu polisu za 2 do 15 dana probne vožnje i uplata za tehnički pregled za probne tablice, ili odmah za registraciju, ako tehnički obavljaš u mestu, gde ćeš ga registrovati. Najbolja solucija u AMSS, jer su ovlašteni za izdavanje probnih tablica, ujedno, ako se ustanovi, da vozilo ne ispunjava tehničke uslove, ali se nedostaci mogu otkloniti.

Comment

• sergejlakic
                    CBC Član
                    • 05.11.2010
                    • 33
                    • novi sad

Ja radim ateste 27.januara u AMK Kikinda. Ako uspes da dodjes - tu sam. Sergej Lakic

Comment

• kiza1972
                      CBC Početnik
                      • 15.01.2012
                      • 2
                      • Kragujevac

To se brate zove muka na sto načina ali ta priča sa slikanjima i tehničkim pregledima još uvek nestoji jer nije počela primena,tako da ti je najbolje da registruješ to kao što je neko rekao preko agencije i lepo posle odradiš atest jer trošak probnih tablica ti ispada veći nego zamena saobraćajne sledeće godine a agencije zna se par stotina za mezence dečacima i to ti tako sljaka bitno da tebi to bude sve ispravno zbog tvoje bezbednosti a parčence papira zelene boje neće mnogo da mu pomogne jer i ta gospoda iz amss znaju nekada da daju primedbe zbog nebuloznih stvari a viđao sam u praksi teške gluposti koje su 200% neispravne su prolazile kao ok ako.......................

Comment

Working...
                      X