Cukanje pomoc.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zat
    CBC Početnik
    • 15.02.2012
    • 3
    • NBG

Cukanje pomoc.

Ljudi pre par dana me je neko "cuknuo" na parkingu. Covek "zapalio"... Komsija zapisao tablice. Nisam zvao policiju, znaci nije bilo uvidjaja, zapisnika... Da li i kako ja mogu da teretim tog coveka? Mislim da ne mogu, ali me interesuje vase misljenje.
  • Darth Vader
    CBC Senator
    • 18.10.2007
    • 280
    • Backa Palanka

Odg: Cukanje pomoc.

mislim da si ipak trebao zvati policiju, da izvrse uvidjaj, i dati im registraciju

Comment

• Zat
      CBC Početnik
      • 15.02.2012
      • 3
      • NBG

Znaci mislis da nista ne mogu da uradim bez zapisnika?

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Licno mislim da je sada veoma tesko bilo sta naplatiti.

Ako si mislio na Garantni fond on ispalcuje stetu:
        Sredstva Garantnog fonda koriste se za naknadu štete:
        • prouzrokovane upotrebom motornog vozila, vazduhoplova ili drugog prevoznog sredstva za koji nije bio zaključen ugovor o obaveznom osiguranju,
        • zbog smrti, povrede tela ili narušavanja zdravlja prouzrokovane upotrebom nepoznatog motornog vozila ili vazduhoplova.
        • prouzrokovane upotrebom motornog vozila, vazduhoplova ili drugog prevoznog sredstva koje je osigurano kod osiguravajućeg društva nad kojim je otvoren stečajni postupak, a nakon pravosnažnog okončanja stečajnog postupka

Znaci nepoynato vozilo ako je izazvalo stetu naplata se moze zahtevati samo ako ima nastradalih (smrt, povreda, naruseno zdravlje). Na sajtu fonda postoje obrasci zahteva i npr. u slucaju nepoznatog vozila se trazi policijski zapisnik, izvestaj tuzilastva da nije pronadjen pocinilac, medicinska dokumentacija i sl.

Posto kazes da je neko zapisao broj auta pocinilac je poznat ali ko da izvrsi uvidjaj naknadno? Koliko mi je poznato ti si trebao odmah da pozoves policiju i sada bi mnogo manje morao da razmisljas sta i kako.
        Garantni fond ti nece prihvatiti zahtev posto ne ispunjavas ni jedan uslov, a ostala osiguranja nece posto nemas zapisnik i ne mogu da ti veruju na rec.
        www.paluba.info

Comment

• Zat
          CBC Početnik
          • 15.02.2012
          • 3
          • NBG

Shvatam i ja da ne moze nekog tek tako da optuzis... Ali sam citao na netu razne primere gde neko pobegne pa ga uhvata na kontu tablica, za vece prekrsaje. Steta nije velika malo je brnik cuknut. Poslao sam ja mail Delta Generali-u i naglasio da ne znam ko me je cuknuo oni su mi rekli da:

Postovani,

Možete dovesti auto na snimanje ( ako je u voznom stanju ) .

Zahtev za naknadu štete se podnosi dolaskom u nasu Direkciju , gde će se prema zvaničnoj proceduri pružiti sva pomoć radi realizacije prava na naknadu štete.

Direkcija za procenu i likvidaciju steta

Comment

Working...
          X