Registracija teretno u putnicko

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jocker
    CBC Član
    • 14.02.2011
    • 30
    • Bg

Registracija teretno u putnicko

Imam FORD tranzit kombi, 2496cm3, 50kw, pogonsko gorivo dizel, godiste 1991, nosivost 1048kg a u saobracajnoj pise furgon (5+1) teretno. Iza vozaca se nalazi taj red sedista (klupa fabricka) od 3 mesta, a iza nje je plasticni zid (pregrada fabricka) i onda imamo tovarni prostor do kog se dolazi otvaranjem samo zadnjih vrata. Bocna vrata otvaraju ulaz ka zadnjim sedistima.

Kada je prvi put registrovan u Srbiji registrovan je na putnicko da bi nakon par godina uradjen atest i potom registrovan na teretno radi jeftinije registracije. Sada bih opet da mu vratim registraciju na putnicko jer je ista jeftinija pa me interesuje moze li to da se uradi?
    Takodje ako moze to da se uradi, kakva je uloga onda onog dela koji je tovarni prostor zasebnim zidom odvojen od putnika? Da li u njega i dalje mogu "tovariti" do 1t ako se u saobracajnoj bude vodio kao putnicki? Hvala na odgovorima
    Last edited by Jocker; 16.03.2012, 14:16.
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Odg: registrasija teretno u putnicko

Kako ti je jeftinije da registrujes kao putnicko, zar nisu ukinuli taj porez na luksuz, a poostrili kontrolu prepravljanih "teretnih" vozila?

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Odg: registrasija teretno u putnicko

Mislim da mu je jeftinije isto kao i za one Telekom Pande gde je regidtracija za teretnu Pandu duplo skuplja od registracije za putnicku.

Mislim da je ponovo neophodan atest da bi ti upisali da je ovaj put putnocko auto. Takodje koliko se secam taj teretni prostor nije sporan ali se upisuje dozvoljena nosivost i da su oblik i namena karoserije kombinovani (putnicko-teretni) odnosno da se mogu prevoziti i putnici i roba.
      Definitivno je najbolje da ipal odes u MUP ili neku agenciju i tamo pribavis potrebne informacije posto su mnogi propisi relativno skoro menjani pa je pitanje da li je neko imao slicno iskustvo po tim novim propisima.
      www.paluba.info

Comment

• Jocker
        CBC Član
        • 14.02.2011
        • 30
        • Bg

Odg: Registracija teretno u putnicko

Ja bio u dve agencije, nemaju pojma samo upucuju na AMSS, a za registraciju da je jeftinija potvrdilo par agencija ali ni oni ne znaju bas iz tog razloga jer su propisi menjani. Jedan mi je cak rekao da to vise nije moguce. Pozvao sam i AMSS i kaze mi da dodjem u ruzveltovu da strucnjaci pogledaju. Pa rekoh dosao bih ja da sam registrovan

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Kad se pre izmene pravilnika vodila polemika oko ranije registracije (uglavnom džipova) kao teretnih vozila, bilo je reči da mogu da ostanu kao teretna, ali moraju da imaju fizičku pregradu između putničkog i teretnog dela. Pretpostavljam da bi sada morao da skineš tvoju pregradu da bi ga registrovao kao putničko.
          Pitaj ljude iz AMSS da li bi pomogle detaljne slike tvog kombija, bar za neko savetodavno mišljenje kad već ne možeš da ga odvezeš.
          ex SAABotražitelj

Comment

• MS PK
            CBC Član
            • 09.01.2012
            • 89
            • Prokuplje
            • nema

Odes na atest tamo gde si i pre bio,verovatno na masinski fakultet, poslace te praznog na vagu pa onda sa sedistima i reci ce ti na koliko mesta ces moci da budes registrovan. U tvom slucaju ce ti biti verovatno 8+1 varijanta zbog nosivosti ali tebi to nije ni bitno toliko. Nosivost vise neces imati nikakvu jer ces biti putnicko vozilo i neces smeti to sto hoces,naravno moci ces da koristis gepek i to ali ne tonu sigurno.Atest treba da je oko 17-18000 din po novom.

Comment

• reb0rn
              CBC Član
              • 04.07.2006
              • 32
              • Novi Sad

Ja sam na domacem placu kupio corsu koja je uvezena kao teretno , ubaceno sediste i ja sam je bez problema registrovao kao putnicko bez atesta ali kontam da nisu proveravali kompletnu uvoznu deklaraciju jer na njoj jasno pise VAN, inace tehnicki sam klasicno obavio i u njemu su napisali da je vozilo putnicko jer ima sva sedista i nema pregradu....

Mislim da se ovako moze muvat ako je vozilo uvezeno pa se ne proverava sve, za ostalo sigurno treba atest

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Mislim da dobro kontas, odnosno da e zahtev primio-la neko ko nema pojma da praviln o protumaci dokumentaciju.
                Inace pre nekih 7-8 godina sam otisao da registrujem svoj teretni kombi. Greskom ili sta se vec tu desilo, nemam pojma, na tehnickom su upisali oblik i namena karoserije - KOMBI. Odem u MUP onaj mi trazi atest. Zasto? Zato sto mi je kombi do tada u toj rubrici imao FURGON. Tada se za stavku KOMBI placao jos neki namet koji nije bas ni mali bio. Vratili me na tehnicki da oni isprave, medjutim oni kazu da po njihovim nekim uputstvima to vozilo spada u KOMBI vozila, ma ok ali radi se o obliku i nameni karoserije, ma jok... I ne htedose da promene. Odem ponovo u MUP, isti lik na salteru. Ubedjivanje je trajalo nekih pola sata oko toga da sada ne sme da bez papira o atesu menja sporan podatak. Na kraju je ipak promenio posto sam obecao da cu da se javim ako kontrola koja pregleda tu dokumentaciju pronadje gresku i da cu prihvatiti da mi registracija bude ponistena. Srecom niko nikada me nije zvao a taj kombi je u medjuvremenu zavrsio na otpadu.
                www.paluba.info

Comment

• Jocker
                  CBC Član
                  • 14.02.2011
                  • 30
                  • Bg

Sutra idem u AMSS pa cu vam javiti sta su strucnjaci rekli.

Comment

• sergejlakic
                    CBC Član
                    • 05.11.2010
                    • 33
                    • novi sad

Mozes da ga registrujes na putnicko sa 8+1. Pregradu vadis, postavljas sedista, bocna stakla itd. Nazovi nas u AMSS (Ruzveltova-BG, Bul.Oslobodjenja-NS) za detalje.

Comment

Working...
                    X