Registracija - greške MUP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Registracija - greške MUP

CBC članovima Pandur, desila se sinoć u Beogradu neugodnost, prilikom rutinske kontrole od strane sobraćajne patrole. Ista je utvrdila, da njihovo vozilo aveo, nije registrovano!
    Radi se o mojoj kćerci i zetu, kojima sam vozilo poklonio i prošle godine preregistrovano na kćerkino ime. Pošto je registracija istjecala 06.06.2011, a spremali su se da godišnji provedu u CG, podneli su zahtev za preregistraciju 27.05.2011. Sve je proteklo u redu i dobili novu saobraćajnu sa čipom, kao i reg. nalepnicu, koju je zet na jedvite jade propisno zalepio, ne pročitavši, šta na njoj piše. Do sinoć, kad mu je OSL saopštio, da vozilo nije registrovano! Izvršili su proveru u centralnom registru i ustanovili, da je registracija istekla 06.06.2011, kako piše na nalepnici. Ništa ne pomaže činjenica, da je prošle godine izdata nova saobraćajna dozvola, jer je nalepnica dokaz o izvršenoj registraciji. Ne pomažu ni polisa osiguranja, ni zeleni karton.

Za ovih devet meseci, bili su bezbroj puta u HR, CG, H i Bosni, bez ikakvih problema, jer je vršena provera dokumenata vozila i vozača, osim te nalepnice!

OSL je sačinio zapisnik i verovatno će slediti prijava za učinjeni prekršaj, ali će kćerka, već sutra, raspraviti ovaj slučaj u PS Pećinci, gde je vozilo ipak registrovano. Dokazi su nove reg. tablice i saobraćajna dozvola.
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Odg: Registracija - greške MUP

Bez komentara,to samo ima u zemlji Srbiji,njihove greske mi placamo!

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Problem rešen! Pregledom dokumentacije, službeno lice ustanovilo je, da je pogrešno odštampao nalepnicu, pa je bez naknade izdao novu - ispravnu. Ali, ustanovljena je još jedna greška, jer u novoj saobraćajnoj nije unet TNG, koji je u staru nakon atesta, pre dve godine unet! Sada se čeka nova saobraćajna, takođe bez naknade, jer je već jednom plaćena.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Pogonsko gorivo upisuje kontrolor na tehnickom pregledu a u mup se to prepisuje.
        Medjutim,zene koje rade na salterimaneretko upisu nesto sto nigde nisu ni procitale.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

ti si to dobio dzabe @Franjo zato sto rade u supu ili sudu,nesecam se bas. jel da?
          znas kad bi obicni smrtnik dobio dzabe ? .
          nikad !
          sto nisu dali dzabe ovima ,kojima nisu upisali maksimalnu ukupnu tezinu vozila u saobracajnoj?
          ebes drzavu kad se sve resava kako se kome digne.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Ma da,samo odredjeni mogu dobiti dzabe,drugi moraju da plate.

Comment

• Dare
              CBC Senator
              • 16.09.2007
              • 219
              • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Skoro pa greska Ili "pronadji razliku"

Comment

• boban1982
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2010
                • 1106
                • Batajnica
                • SAXO VTS-BIC

Iz daljine se ne vidi ta kvacica na D.A mene te kvacice podsecaju na sraf kojim je neko pricvrstio tablicu

Comment

• Dare
                  CBC Senator
                  • 16.09.2007
                  • 219
                  • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

, nisi pogodio razliku ĐC i ĐĆ
                  Zamisli vozač jednog punta bude drumski nasilnik, a kazna dođe ovom drugom

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

a zamisli da tebi ukrade tablice i tebi dodje kazna a?

ok, jasno je da su napravili svinjariju sa odabirom slova za tablice ali ono, teorije sta bi bilo kad bi bilo.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pa nije samo teorija.. Nekad davno sam kupio novog Fiću pa išli malo po centru u pazar. Idemo kući i dodjem do kola, (fiće) otključm, i sednem, gospodja sa druge streane i naidje mi u to kolega, malo pričali ali ja stalno gledam po kolima i nije mi nešto jasno, nešto ne štima... U zlo doba primetim da to nisu moja kola i kažem izlazi odmah napolje, neko će da nas spuca sa prozora Da ne bi kolege ja bih ladno oterao tudja kola...
                      Naš je bio dvadesetak metara ispred. Ista boja i tablica koja se razlikuje za par brojeva ali ko to gleda kad je na mestu gde sam ga ostavio ima krovni nosač itd...

Ovde je ista situacija, dva identična auta... TO ne sme da se dozvoli, zato tablice služe da se lako razazna ko je ko...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• shebez
                        CBC Član
                        • 23.03.2011
                        • 30
                        • Beograd
                        • Skoda oktavia

Ja san o svom trosku snosio gresku supa zbog pogresno unetih podataka u saobracajnu, pogresili su maksimalnu ukupnu tezinu vozila za nekoliko stotina kilograma. Nema kod njih reklamacija vec plati da dobijes novu saobracajnu.

Comment

• Sigtran
                          CBC Član
                          • 04.04.2008
                          • 92
                          • Beograd
                          • BMW 525i M (E39)

Meni se slična stvar desila - greška u saobraćajnoj u maksimalnoj masi vozila od nekih 50-tak kg. Možda je grešku napravio i onaj kod koga sam godinu dana ranije vozio auto na tehnički a ne MUP, ali je to sad nemoguće utvrditi jer je bilo pre više od godinu dana, a sad pri novom tehničkom je čovek primetio i posavetovao da ipak izvadim i novu saobraćajnu a ne samo nalepnicu, jer zakonski, pandur ako me zaustavi i provali ovo neslaganje ima zakonsko pravo da proglasi auto tehnički neispravnim i da me isključi iz saobraćaja... O zemljo Srbijo. Dakle ja ni luk jeo ni luk mirisao, al mogu da snosim posledice zbog grešaka drugih. Naravno, platio sam novu saobraćajnu, nikad se ne zna koliko je pandur koji te zaustavi nadrndan.

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

Cekaj, kako može to da bude problem, pa to je pun/prazan reervoar, po neka stvar u gepeku.... Nisam primetio da postoji pravilo o količini goriva kojem se prilgođavaju...

Comment

• kuzmar
                              Moderator
                              • 18.12.2009
                              • 783
                              • Lazarevac
                              • Pezo 207 1.6 HDI

Dakle ovo sto cu sada napisati se dogodilo pre svega 2-3 sata.

Odlazim da registrujem automobil. Izabrao sam agenciju, odradio tehnicki pregled, platio koloko je receno i odlazim u MUP Lazarevac. >Dolazim na salter i gospodin salterski sluzbenik uzima papire, razgleda ih i onda mi trazi uplatnice za novu saobracajnu. Zasto? Zato sto na cipu sifra boje nije po novom i zato sto nije upisana ukupna dozvoljena masa. Pocinjem raspravu da ja nisam duzan i d ane mogu znati sta je upisnao na cipu, da nisam obavezan da znam sifre boja kao i da nisam duzna da znam sta znace sifrovane oznake vidljive na saobracajnoj. Iz tog razloga smatram da nisam duzan da placam zamenu saobracajne. Rasprava bese malo zesca a prisutni u salter sali smo on, jedna koleginica i ja. Trazim da razgovaram sa njegovim sefom i dobijam odgovor d asef nije tu pa me upucuje preko puta kod komandira PS. Odlazim preko puta a likovi na prijavnici ne zele da me puste kod komandira i onda naravno ponovo pocinje rasprava. Bese tu i galam i svega i svacega pa se pojavljuje neki porucnik koji nje nastavi diskusiju i raspravu samnom. Na kraju ispade da oni sa tim nemaju nista nego da ja vidim sa agencijom koja mi je odradila papire. Odlazim u agenciju i dobijam informaciju da to kosta nesto preko 1000 dinara. Ne zeleci da se dalje zamlacujem pristajem da platim. Odlazim sa novim papirima u MUP a gospodin salterski sluzbenik kaze da nece da mi registruje auto dok ne podnese KRIVICNU PRIJAVU. Zasto? Zato sto sam mu navodno opsovao mater kada sam izasao iz stanice. Poziva patrolu i ista me privodi. Dolazi jedan pozornik koji uzima moje generalije i tip ocigledo ne zna sta da napise u svoju beleznicu. Posto jhe i to zavrseno ponovo odlazim u salter salu i umesto kod onog sluzbenika kod koga sam vec 2 puta bio zapada mi da posao odradim kod koleginice na susedno salteru. Ona uzima papire i vrsi proveru vlasnika i vozila o onda mi kaze:

- OVO ZA TEZINU NE MORA POSTO JE PUTNICKO VOZILO U PITANJU. A I OVO ZA BOJU NIJE OBAVEZNO POSEBNO STO U OBA SLUCAJA PISE DA JE PLAVA METALIZIRANA, SAMO SE SIFRA RAZLIKUJE.

Ostao sam bez teksta.

Da podsetim da se podatak o boji vozila nalazi na cipu da zbog toga saobracajnu ne bi trebalo menjati vec samo promeniti sporan podatak. Naravno neko objasnjenje MUP-a je da jos to ne mogu da urade, ali se postavlja pitanje kako onda mogu da unose podatke na cip ako ne mogu i da ih promene.
                              Takodje nije mi jasno to da sam prosle godine na istom mestu registrovao isti auto sa istom saobracajnom i da nije bilo primedbi a sav posao gotov za 5 minuta.
                              Last edited by kuzmar; 23.11.2012, 15:51.
                              www.paluba.info

Comment

Working...
                              X