Registracija - greške MUP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

problem je @kuzmar sto ocigledno ta saobracajna nije dzabe i njom ne rasploaze MUP. njima jednostavno taj zavod neda te saobracajne dok neko ne kalne jednu črvenu. u ovom slučaju utvrdi se čija je greška oni tebi daju novu,a neko to plati mup,ili službenik muoa,ili radnik tehničkog pregleda. svi oće pare a niko ni malo odgovornosti. prosto neverovatno.
    i ja bi ti savetovao da nadješ svedoke za to što je bilo u PS i da pokreneš svoju tužbu. jer mogu da se kladim da će te sud zvati i ko zna koliko kazniti za to što su te priveli za vredjanje službenog lica.tarži jednostavno da ti nadoknade te nepotrebne troškove za saobraćajnu i agenciju, i nadji svedoke da ga nisi opsovao.
    nemoj da ti bude teško,jer ako si hteo lakšom linijom da ideš. trebao si malo da ga razvlačiš po šalteru pa ako ne ide. da platiš tih 1000 din.
    ne kažem da treba tako,oni to uvek i očekuju.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Originally posted by sri98 View Post
      a kakve to sve veze ima sa registracijom vozila?

Inace, svuda je isti sef za lk, registracije, oruzje, pasose, tj za upravne poslove, samo bi jos falilo da ima toliko sefova, mozda da bude i po sef za svaki salter?

Ima u ovom primeru gluposti, ali mi se cini da to nije bila samo promena adrese sa jednu na drugu ulicu, vec da je bilo i da je lk istekla ili nesto slicno.....
      Pa ima veze sa registracijom zato sto je ista s;uzba.

Isti je sef ali su ta dva saltera u posebnim zgradamo koje su 5 km daleko jedna od druge.

Rekli su mi da cekam zato sto je on verovatno u saobracajnom supu, nisu hteli da ga zovu

a na moje pitanje pa kad ce da dodje rekli su mi danas mozda i ne dodje mi to neznamo.

Kuca ima tri suvlasnika ja majka i brat. Meni bi bilo logicno da su zvali svu troicu ali zasto

su morali bas moju majku da maltretiraju a ona ih je zamolila da je ne maltretiraju zato sto

ne zivi u Smederevu. Verujte da su sve namerno radili.

Moj tast je morao da ide da prijavi bratancevu snaju zato sto je jedini on imao fiksni telefon.

Zamislite otac nije mogao da prijavi sinovljevu zenu zato sto nema telefon. Naravno prvo su

ga pitali imate li fiksni telefon na toj adresi i eto fore za maltretiranje.

To isto se desava i kad ljudi vade saobracajne. Maltretiraju ljude do krajnjih granica.

Skoro je nemoguce otici na salter i traziti brojeve ziro racuna da se uplate takse.

Daju ti da uplatis neke takse koje su suvisne a onda ti lepo vrate i kazu ovo nisi trebao

da uplacujes a ovu ovde nisi uplatio. Najblize mesto gde moze da se uplati je 3-4 km daleko.

Onda te vrate i kazu donesite kopiju saobracajne dozvole.

Znaci mora preko agencije ili progutas par bensedina i pustis da prave budalu od tebe.

Naravno da sem se raspitao zasto je tako. Sesta od jedne salteruse ima agenciju

a sve ostale agencije (ima ih najvise 5) daju sefu procenat od registracije.

Stoim u redu a lik pre mene ima agenciju i doneo 10-15 saobracajnih i brdo papira.

Tad su krenuli da mi proveravaju auto gde je uvezen pa da nije ukraden pa kao

kuca brojeve motora pa ceka po 2-3 minuta da mu komp proveri da nije ukraden

pa onde broj sasije a auto je star blizu 30 god i registrovan kod njih vec 10 god.

Od tada stalno idem u agenciju i desavalo mi se da se zure pa cak ni na

tehnicki ne odem, sve agencija odradi naravno bez auta.

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by zoranbg View Post
        i ja bi ti savetovao da nadješ svedoke za to što je bilo u PS i da pokreneš svoju tužbu. jer mogu da se kladim da će te sud zvati i ko zna koliko kazniti za to što su te priveli za vredjanje službenog lica.tarži jednostavno da ti nadoknade te nepotrebne troškove za saobraćajnu i agenciju, i nadji svedoke da ga nisi opsovao.
        nemoj da ti bude teško,jer ako si hteo lakšom linijom da ideš. trebao si malo da ga razvlačiš po šalteru pa ako ne ide. da platiš tih 1000 din.
        ne kažem da treba tako,oni to uvek i očekuju.

E pa gospodin salterski sluzbenik se preracunao . on nije OSL vec obican sluzbenik. Prema tome krivicna prijava automatski otpada, moguca je prekrsajna (ne znam da li sam pomenuo ali insajder mi je javio da je u dnevnoj evidenciji rada PS moj slucaj zaveden u prekrsajne prijave medjutim ista jos nije napisana posto izgleda nemaju odnov za to ili pokusaju da ga nadju). neke informacije koje imam su da bi mogli da mi napiu prijavu za bezopbrazno i drsko ponasanje na javnom mestu na osnovu Zakona o javnom redu imiru (ili kako li se vec tacno zove). A to ustvari dodje verbalni delikt. Koliko se secam isti je odavno ukinut a cini mi se da je ovo demokratsko drustv o gde postoji sloboda govora. Ili sam ja to pogresno cuo?
        www.paluba.info

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ako sam ja dobro pratio radnju fabule, vi želite kažete kako je sovanje matere ošljarima, prdon OSL-arima krivično delo
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Po KZ R,Srbije to ide pdo stavku "vredjanje sluzbenog lica" i kaze da je kaznjivo zatvorom od 6 meseci do 3 godine. Medjutim na pravnom forumu kazu da se obicno izrice uslovna ili novcana kazna. Medjutim salterski sluzbenik nije OSL dok uniformisani policajac to jeste.
            www.paluba.info

Comment

• stevak
              CBC Senator XXL
              • 31.05.2009
              • 1215
              • Zemun
              • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by kuzmar View Post
              insajder mi je javio da je u dnevnoj evidenciji rada PS moj slucaj zaveden u prekrsajne prijave medjutim ista jos nije napisana posto izgleda nemaju odnov za to ili pokusaju da ga nadju)
              I ti ćeš sada da sediš i čekaš da li će neko da te zaboravi ili će da te obesi!!!

Lepo sam ti već rek'o - idi kod onog pa mu lepo kulturno predoči šta ćeš da uradiš ako ne povuče prijavu. Insajdera već imaš da ti proveri to povlačenje.
              Ako ne povuče a ti ništa ne preduzmeš, po svoj prilici ćeš biti . Policija dolazi na nečiji poziv i piše prijavu na osnovu tog poziva ne ulazeći previše u priču ko je tu sad koga jer to prepuštaju sudijama. Ako prijava protiv tebe ode, sudija će zvati i tebe, i policajca i šalterka. Šalterko će doći isto kao i ti. Policajac možda neće ako nema šta da kaže, ali opet ostajete jedan na jedan i na volju i procenu sudije. Sudiji bi pomoglo da pred sobom ima i tvoju prijavu protiv njega, a pogotovo ako bi se ta prijava u međuvremenu rešila u tvoju korist.
              Last edited by stevak; 25.11.2012, 23:15.
              ex SAABotražitelj

Comment

• nauciosamdavozim60
                CBC Član
                • 22.02.2009
                • 27
                • beodgrad

crveni automobil, ali je zelen

meni u saobracajnu upisali zelenu boju, a auto je crven. star godinu dana. posto sam zurio na odmor uplatim novu saobracajnu iako nisam ja pogresio. verujem da je sluzbenica na salteru lose otkucala, jer su je kolege stalno prekidale i zaptkivale
                vozio sam prema gradu, 120 na sat,nisam bio pijan, ni naduvan,
                cist kao ruza, sa suncem u ocima, vozio sam prema gradu, 120 na sat..
                .

Comment

• kalibaR
                  Moderator
                  • 03.04.2006
                  • 352
                  • Beograd
                  • AE86 rolle, Eclipse 1G

Meni su pre mesec-dva kad sam registrovao auto pogrešno upisali gorivo na saobraćajnoj.
                  Umesto EURO DIZEL (što je i pisalo na tehničkom listu), šalterusa je upisala BENZIN

Nisam odmah video, već posle par dana, naravno otišao i žalio se.
                  Pogledale su tamo u dokumentaciji, utvrdili njihovu grešku i rekla da dodjem po drugu saobraćajnu za 48h.
                  Registrovao sam u Ljermontovoj

Comment

• Desmo
                    CBC Senator
                    • 27.06.2010
                    • 280
                    • Vrsac
                    • VW Mk2 1.8

Aspirazione naturale!

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Nije greska. Takve tablice su tvoje vlasnistvo i mozes ih prenositi sa auta na auto, naravno uz upisivanje u saobracajnu.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715
                        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Slažem se sa @206, osim u jednom.

Tablice su javna isprava, koju građani samo koriste u određenom periodu. Mi smo vlasnici vozila, ali ne i javnih isprava. Isto važi i za saobraćajnu, vozačku dozvolu. Mislim da je vlasnik svih javnih isprava Republika Srbija, odnosno organ koji ih izdaje. Zato menjati, falsifikovati tablice predstavlja krivično delo, dok je vožnja neregistrovanog vozila samo prekršaj.

Dosta ljudi ne zna da je, slično tome, vlasnik kreditne kartice sama banka, a ne korisnik. I zato si dužan da u najkraćem roku prijaviš gubitak kartice.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Personalizovane tablice jesu javna isprava, ali za razliku od obicnih tablica, ti si vlasnik, a ne Drzava.

Comment

• tomamega
                            CBC Senator XXL
                            • 19.03.2009
                            • 715
                            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Registracija - greške MUP

Hvala na odgovoru. Nisam znao to za personalizovane tablice.

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Registracija - greške MUP

Originally posted by 206 View Post
                              Personalizovane tablice jesu javna isprava, ali za razliku od obicnih tablica, ti si vlasnik, a ne Drzava.
                              A zašto onda ne možeš da ih prodaš?

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Ko kaze da ne mogu?

Comment

Working...
                                X