Primena novog pravilnika o saobraćaju od 4. maja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mihilow
    CBC Veteran
    • 05.07.2011
    • 180
    • beograd
    • traktorce saxo

Odg: Primena novog pravilnika o saobraćaju od 4. maja

ja sinoc spakovah xenone u kutiju dok se ne vidi sta i kako ,necu da ubacujem shklj nivelator za ne tako male pare a za hellin necu da dajem toliko novca ...

Comment

• GTX
      CBC Senator XXL
      • 13.09.2008
      • 422
      • Subotica
      • Nexia 1.5 16v

Kako je regulisana starosna granica u vezi decjih sedista?Na netu nalazim da je sediste obavezno do 3 godine,tacno ili ne?Sediste imam,kupljeno pre tri godine (koristeno do sad),ali nema taj potreban sertifikat (niko ga nije pominjao u ono vreme,a nije bio ni neki izbor ovde kod mene).Deca ove godine pune 8 i 4 godine.Pitanje je da li mogu da kupim jedan ili dva booster-a ili moram booster i sediste?Starije dete je dovoljno visoko da ga pojas ne "sece" po vratu.

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Originally posted by mihilow View Post
        ja sinoc spakovah xenone u kutiju dok se ne vidi sta i kako ,necu da ubacujem shklj nivelator za ne tako male pare a za hellin necu da dajem toliko novca ...
        Nisi morao toliko da zuris,pola grada vozi sa ksenonima i niko ne pravi probleme,nece to tako brzo...
        A ja bas planiram da ih kupim...

Comment

• mihilow
          CBC Veteran
          • 05.07.2011
          • 180
          • beograd
          • traktorce saxo

ma nema veze ,ne mogu trenutno sam u prevelikoj guzvi da jednostavno nemam vremena i za njihova predavanja ,plus samo staklo se zamutilo nesto ,mnogo debilno su u zadnje vreme poceli da bacaju pa cu da vidim da poliram stakla pa ih mozda i vratim ,sad saxa vozim samo danju

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Zna li neko tačno za koja vozila je obavezan PP aparat? Službena samo.. ili za sva putnička ili samo za putnička sa ugrađenim LPG?

Hvala unapred.

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

koliko sam ja skoro procitao a ima negde link u vezi najnovijih uredbi od 4.maja,da je pp aparat potreban za sluzbena i taxi vozila koja poseduju tng,a za obicane putnicke aute i fizicka lica ne.
              sto se xenona tice zasad nista ne preduzimaju,al ce smisliti jedno 7 dana neke akcije za te stvari,slicno onoj akciji prosle godine u aprilu za zatamnjena stakla!ebe lud zbunjenog...

Comment

• fault-code
                CBC Član
                • 26.02.2012
                • 29
                • Novi Sad
                • Stilo JTD

Što se xenona tiče ovo je sasvim očekivano i nije zbunjujuće. Jasno je precizirano kao i svaka druga odredba ali to ne znači da će se kontrolisati. Može biti kao i sa gomilom drugih odredbi koje su donete a opet se ne sprovode, t.j. ne kontroliše sprovođenje. Sve je to prepisano iz eu i kod njih već funkcioniše. Uđeš u Mađarsku na granici te vrati zbog xenona (lično iskustvo), iskustvo prijatelja - policajci naplate kaznu. U Nemačkoj policija ti kaže ugasi auto i upali ako farovi ne prošetaju gore dole 150€ kazna... Tako će i koda nas da krenu jedan dan sa akcijom i sve će nas na vanredni i onda ćemo svi da skidamo i kačimo o klin xenone.

Comment

• boban1982
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2010
                  • 1106
                  • Batajnica
                  • SAXO VTS-BIC

Kao i za reflektujuce prsluke i evropski izvestaj,niko te i ne pita da li imas u autu,a u pocetku bila opsta frka...

Comment

• mihilow
                    CBC Veteran
                    • 05.07.2011
                    • 180
                    • beograd
                    • traktorce saxo

gde moze da se uzme evropski izvestaj ?jel moze dunavu ,posto sam tamo osiguran ?

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by fault-code View Post
                      Uđeš u Mađarsku na granici te vrati zbog xenona (lično iskustvo), iskustvo prijatelja - policajci naplate kaznu. U Nemačkoj policija ti kaže ugasi auto i upali ako farovi ne prošetaju gore dole 150€ kazna...
                      Kako može da ti naplati kaznu ako je auto kao ispravan registrovan u tvojoj zemlji? Da i ne pričam što mali milion Nemaca vozi sa aftermarket xenonima... Čak su u wheeler dealers jednom ugrađivali xenone na auto koji su sređivali, a britanski mot je izuzetno rigorozan.

Čini mi se da je problem najviše u tome što se kod nas ugrađuju najjeftiniji kineski xenoni koji svetle svuda osim na put i zaista ometaju druge vozače.

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by boban1982 View Post
                        Kao i za reflektujuce prsluke i evropski izvestaj,niko te i ne pita da li imas u autu,a u pocetku bila opsta frka...
                        Da, dok se nekom ne digne patka pa ti naplati kaznu. Držanje mača (zakona) iznad glave je jako zgodna stvar i otvara mogućnost za uzimanje mita iako većina policajaca radi svoj posao sasvim korektno. Nažalost, i malo govance širi veliki smrad pa usmrdi i one ni krive ni dužne.
                        Last edited by stevak; 13.05.2012, 14:16.
                        ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                        X