clan 334 stav 2 tacka 6
teretim se za ovaj prekrsaj, uglavnom situacija je da sam se kretao desnom stranom puta, dao sam desni zmigavac, ubacio i rikverc, nikog nije bilo, ja se vratio unazad u sporednu ulicu, i u tom trenutku iz glavne ulice na mene nalece vozilo, trag kocenja 12m lice je bilo pijano 0.6 . u trenuku udara i 3-4 sekunde pre toga ja sam stajao u mestu..
ta glavna ulica je dugacka oko 30-40m, a ako je onaj imao trag kocenja 12m, sa kolikom je to brzinom uleteo u ulicu, ne znam dal ima nesto povodom toga da kazem ?
e sad nije meni za tih 3000 kazne, nego sto onda necu moci da naplatim stetu od osiguranja, a prednji branik i far nije bas jeftin
e sad me bune neke stvari, dalje u tekstu se kaze da mi se oduzmu 2 poena po clanu 336 stav 3 ?
takodje nije uneto trag kocenja vozila, a i pogresno je napisano moje osiguranje(nije ddor)
evo skeniran poziv..
sta da kazem sutra ?
ps. svedoka imam, punoletna zenska osoba sa malim detetom je bila pozadi
Code:
Члан 334. Новчаном казном у износу од 3.000 казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог закона: 6) члана 37. став 2 37) члана 128. став 1, Члан 37. Возач не сме да се креће возилом уназад. Кретање возилом уназад дозвољено је искључиво на кратком делу пута, оном страном коловоза којом се до тада возило кретало унапред ако се тиме не угрожавају нити ометају други учесници у саобраћају. Кретање возила уназад није дозвољено на непрегледном делу пута, при смањеној видљивости, у тунелима, на делу пута где је забрањено заустављање и на прелазима преко железничке пруге.
ta glavna ulica je dugacka oko 30-40m, a ako je onaj imao trag kocenja 12m, sa kolikom je to brzinom uleteo u ulicu, ne znam dal ima nesto povodom toga da kazem ?
e sad nije meni za tih 3000 kazne, nego sto onda necu moci da naplatim stetu od osiguranja, a prednji branik i far nije bas jeftin
e sad me bune neke stvari, dalje u tekstu se kaze da mi se oduzmu 2 poena po clanu 336 stav 3 ?
takodje nije uneto trag kocenja vozila, a i pogresno je napisano moje osiguranje(nije ddor)
evo skeniran poziv..
sta da kazem sutra ?

ps. svedoka imam, punoletna zenska osoba sa malim detetom je bila pozadi
Comment