Vracanje tablica ako se ne produzi odmah registracija?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VectraBG
    CBC Član
    • 13.05.2010
    • 67
    • Beograd

Vracanje tablica ako se ne produzi odmah registracija?

Registracija mi istice uskoro i odlozio bih produzenje registracije na dva, tri meseca, posto mi auto nece biti potreban.

Imam nove tablice i interesuje me da li moram da vratim tablice po isteku registracije ili mogu da ih zadrzim par meseci iako nisam registrovan? Postoji li neka tolerancija u vezi vremena do kada se mora produziti registracija ili ne?

Sta se desava ako skinem tablice i ostavim auto na parkingu bez njih?

Da li ce bit nekih problema ako ne vratim tablice a onda posle mesec dva od isteka registrujem auto ponovo?
  • Gaga
    CBC Veteran
    • 27.11.2010
    • 124
    • Novi Beograd

Odg: Vracanje tablica ako se ne produzi odmah registracija?

Po isteku datuma registzracije na nalepnici imaš rok od 30 dana da registruješ automobil. Ako ga registruješ u tih 30 dana ne treba da menjaš tablice, a nakon tih 30 dana moraš da ih menjaš i da plaćaš sve one dažbine. Znači stare tablice ćeš morati da vratiš.
    Prijatelj koji ima Mercedes 500 CL, nije ga registrovao već evo 8 ili 9 meseci i ne namerava još i nije skinuo tablice. Skinuće ih kad bude skupio pare da registruje i tada će vratiti i tablice.
    Ako skineš tabilce i ostaviš ga tako na parkingu, postoji mogućnost da ti ga ukradu. Bolje ostavi tablice ili stavi ceradu na kola.

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Auto bez tablica bi mogli da odnesu i komunalci misleći da je napušten.
      ex SAABotražitelj

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Re: Vracanje tablica ako se ne produzi odmah registracija?

ne bi mogli, vec bi morali
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• VectraBG
          CBC Član
          • 13.05.2010
          • 67
          • Beograd

Originally posted by Gaga View Post
          Po isteku datuma registzracije na nalepnici imaš rok od 30 dana da registruješ automobil. Ako ga registruješ u tih 30 dana ne treba da menjaš tablice, a nakon tih 30 dana moraš da ih menjaš i da plaćaš sve one dažbine. Znači stare tablice ćeš morati da vratiš.
          Prijatelj koji ima Mercedes 500 CL, nije ga registrovao već evo 8 ili 9 meseci i ne namerava još i nije skinuo tablice. Skinuće ih kad bude skupio pare da registruje i tada će vratiti i tablice.
          Ako skineš tabilce i ostaviš ga tako na parkingu, postoji mogućnost da ti ga ukradu. Bolje ostavi tablice ili stavi ceradu na kola.
          Hvala na detaljnom odgovoru. Najverovatnije cu i ja tako uraditi. Necu vracati tablice niti odjavljivati auto pa kad budem resio da registrujem kola ponovo - tad cu i vratiti tablice. Postoji li neka kazna ako ne vratim tablice i ne odjavim auto?

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

mislim da u zakonu postoji neka kazna da se plati a opet u stvarnosti se na dosta mesta ne primenjuje. Pisao je neko na forumu da su mu naplatili nesto, dok recimo meni, niko nista nije rekao a vratio sam tablice posle dve ili cak tri godine.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

nema kazne
              PRAVILNIK O REGISTRACIJI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA........

...............Član 10
              Zahtev za izdavanje registracione nalepnice za vozilo koje je upisano u jedinstveni registar vozila i za koje je izdata saobraćajna dozvola, podnosi vlasnik ili evidentirani korisnik vozila najranije 30 dana pre isteka važenja registracione nalepnice.

Ako se zahtev za izdavanje registracione nalepnice ne podnese ni u roku od 30 dana od dana isteka roka važenja prethodno izdate registracione nalepnice, vozilo se prebacuje iz evidencije aktivnih vozila u jedinstvenom registru u evidenciju pasivnog fonda vozila, a registarske tablice se oduzimaju.......

a to kosta nekih 5000 din vise jer se izdaju nova saobracajna i tablice
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• boban1982
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2010
                • 1106
                • Batajnica
                • SAXO VTS-BIC

Odg: Re: Vracanje tablica ako se ne produzi odmah registracija?

Ne znam koliko je pametno zbog dva tri meseca placati ponovo nove tablice,bolje ga registruj,manje ce te izaci.

Comment

Working...
                X