Zabrana upravljanja za strance?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Precisi0n
    CBC Član
    • 18.08.2009
    • 60
    • Loznica

Zabrana upravljanja za strance?

Pre nekih mesec dana sam "malo" požurio kroz Loznicu i naleteo na radar. Pošto je vozilo na bosanskim tablicama kao i moja dokumenta kaznu sam morao platiti odmah. Uz kaznu od 6000 dinara i 700 dinara sam dobio i zabranu vožnje na 30 dana sa pravom da je odložim do 30 dana... Pitanje je, pošto je na saopštenju koje sam dobio od policajca pisalo da će biti obavešteni i organi BiH ulio sam sebi dozu sumnje da mi ta zabrana važi i za vožnju u Bosni. Mislim da ne može organ jedne države da izda zabrane koje deluju u drugim državama ali nisam siguran pa pitam ovde da li je neko imao iskustva sa tim ili poznaje ovu tematiku?

Usput, kolika je kazna ako me zaustave u Srbiji i vide da imam zabranu?
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

mozes da vozis dok ti zabrana nebude upisana u vozacku ako uopste bude upisana. inace sa upisanom zabranom u vozackoj nemozes upravljati vozilom u nijednoj drzavi. jasam svojevremeno imao upisanu zabranu i tek posle isteka iste krenuo sam u nemacku. na granicnom prelazu nemce je interesovalo cemu sluzi taj pecat i kakav sam prekrsaj napravio iako je zabrana istekala.kada sam objasno daje to zbog prolaska na crveno sveto na semaforu samo su odmahnuli glavom i nasmejali se. 3 meseca za takav prekrsaj je verovatno mnogo i po njihovim merilima. nebih ti savetovao da u srbiji upravljas vozilom sa zabranom u vozackoj jer su kazne velike od 30000 din pa na vise

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Mislim da se kazna odnosi samo na teritoriju drzave gde j eprekrsaj ucinjen i kazna izrecena.
      Ukoliko ti u vozacku dozvolu nije upisana zabrana kako policajac moze da zna za istu? A da bi ti zabran upravljanja bila upisana ne pita se policajac vec sudija za prekrsaje.E tek kada sudija za prekrsaje donese pravosnaznu presudu onda MUP upisuje zabranu upravljanja.

P.S
      Ovo je samo moje misljenje sto ne znaci da je 100% tacni a posebno nije obavezujuce ni za jednu stranu u ovoj prici.
      www.paluba.info

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by kuzmar View Post
        Mislim da se kazna odnosi samo na teritoriju drzave gde j eprekrsaj ucinjen i kazna izrecena.
        Ukoliko ti u vozacku dozvolu nije upisana zabrana kako policajac moze da zna za istu? .
        zabrana se odnosi samo na teritoriju gde je izrecena, a policajac ima radio vezu, a onaj u ofisu pristup bazi podataka i tako policijaca sazna za zabranu
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

Ok, teoretski tako jeste. Prakticno me zaustavise u BG i kao hoce da odradi tu proveru, drzao me 10-ak minuta i na kraju je odustao zato sto nij euspeo da uspostavi vezu. Ali to ne vec neka druga prica i ne verujem da ce tamo neki saobracajac da to radi osim ako mu vozac ne da bas dobar razlog. Mnogi policajci se nece ni setiti mogucnosti da je doticni strani drzavljanin mozda kaznjen zabranom upravljanja kao sto se desavalo i desava da ko zna koliko patrola zaustavi vozaca i ne primeti da je npr vozacaka dozvola istekla (moj otac je pre 10-ak godina na putu od 250-ak km imao takav slucaj - 4 patrole gledaju dokumente a tek peta primeti da mu je vozacka istekla).
          www.paluba.info

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

Da li ti zabrana vazi i u BiH zavisi od tamosnjeg zakona. Po nasem ZOBS-u mislim da i ovde vazi zabrana za prekrsaj u inostranstvu al se to mislim ne primenjuje jer zahteva pojedine sporazume izmedju drzava i sta sve ne...

Comment

Working...
            X