Neslaganje nalepnice i polise

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Neslaganje nalepnice i polise

Danas sam registrovao auto i dobio nalepnicu sa datumom 27.09.2013 a u polisi mi pise da osiguranje vazi do 28.09.2013 do 08:00
    Sta sad to znaci? Ako me npr policija zaustavi 28.08.2013 u 01:00 ili u to vreme napravim neko cukanje,sta onda?
  • vulkan
    CBC Veteran
    • 03.09.2011
    • 151
    • sabac
    • mazda nisan

Onda ćeš biti kriv bez obzira ko skrivi čukanje ili te samo rutinski zaustave jer će ti auto u to vreme biti neregistrovan. Moja logika.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Verovatno si u pravu ali lepo pise da osiguranje vazi do 8h.
      Malo mi je sve to nejasno.Nisam cepidlaka i necu ga voziti neregistrovanog ali mislim da mora da postoji precizno regulisano sta u takvim situacijama jer verovatno ima mnogo takvih primera i neko ce doci u Pat poziciju.

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

To im je nea fora oko osiguranja tj. pocetka vazenja osiguranja. Navodno sada vise ne moze da vazenje osiguranja pocne istog dana kada je zakljuceno vec sutradan (valjda pod uslovom da ti je prethodno osigurnanje isteklo ili ti istice bas tog dana posto ako se registruje unapred onda vazi od trebutak prestanka ovog prethodnog). E sad ovi nalepnicu daju sa datumom koji odgovara datumu kada si podneo zahtev za registraciju. Formalno ako bi te zaustavili 28.08.2013. kako si napisao onda ne bi iblo nista posto ti registracija vazi jos mesec dana. Ali ako bi te zaustavila 28.09.2013. onda bi bio u problemu posto ti je registracija istekla.

Naravno, kako moje misljenje nije obavezujuce ni za jedan drzavni organ onda ovo moze da bude ali ne mora da znaci. Stvar je u tumacenju policajca koj bi te zaustavio. inace ovo mu dodje bespotrebno pitanje posto ti neces cekati 28.09.2013 d aproduzis registraciju vec ces to uraditi par dana ranije i onda te bas briga sta ce biti 28.9.2013. u 01:00.
        www.paluba.info

Comment

• Gaga
          CBC Veteran
          • 27.11.2010
          • 124
          • Novi Beograd

Ovo što kaže Vulkan je tačno.
          Odeš lepo u osiguranje da ti isprave datum, tako što će ti upisati datum sa registracione nalepnice i udare ti pečat na novom datumu i rešio si "problem". Datum na nalepnici je "stariji", odnosno važniji i on se računa.

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Kao da isprave kada je jedan primerak polise predat u MUP a i u sistem je upisan taj datum koji mu sada pise na polisi? Treba onda da ga zezaju zbog npr. falsifikovanja ili tako necega.

Ne mogu da sada trazim (crko mi mis pa mi nezgodno da skrolujem) ali ima negde sigurno navedeno objasnjenje zbog cega je to tako, ma koliko to objasnjenjen bilo glupo ili pametno.

To se inace lako izbegne ali pri registraciji. Pogledas datum na polisi i tog datuma odes u MUP. Tada ce se datumi poklapati,
            www.paluba.info

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Ako auto registruješ unapred onda na polisi piše samo datum i podrazumeva se da važi taj dan od 00:00 do poslednjeg dana 23:59, ako registruješ danas za danas onda na polisi mora da piše vreme veće od tekućeg, da ne bi bilo kako si u 5 ujutru napravio sudar, a u 9 došao da izvadiš polisu.

Na polisi će ispraviti korektivnim pečatom i provući kroz sistem UOS koji kontroliše narodna banka ili izdati novu, tako da je to legalno, i tebi će se slagati nalepnica i polisa, a što u mupu u računaru piše nešto drugo to je zato što im je aplikacija glupava i ne konotroliše tako jedan prost podatak. I moj ćale je imao drastičniji problem, preko 15 dana razlike između polise i nalepnice i to je čista greška mup aplikacije ili radnika. Registracija mu je isticala 21.08, on ode i registruje auto 05.08. na polisi piše 21 do 21, a nalepnicu je dobio 07 do 07 i on je u principu sve vreme bio pokriven osiguranjem, ali su mu ukrali 14 dana registracije...

Ovog septembra kreće drugi krug, ko je bio dobar dobiće premijski stepen 2 i 10% bonusa, a tek sad se vidi koliko po saobraćajnim dozvolama i polisama ima pogrešnih brojeva šasija i ostalih podataka, koji se vuku godinama...
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
              X