Imam li šanse kod sudije ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Imam li šanse kod sudije ?

"Utvrđeno je da je dana 29.1 2013 u ul Bulevar Cara Lazara 6,u Novom Sadu, imenovani nepropisno parkirao svoje vozilo na kolovozu uz levu ivicu gde se odvija dvosmerni saobraćaj, čime je učinjen prekršaj iz čl 333 st. 1 tač 28 ZoBS, na putevima, za koji je propisana novčana kazna 5000 dinara."

U rešenju o uklanjanju u obrazloženju piše " ...policijski službenik je uvrdio da je predmetno vozilo parkirano na kolovozu ulaz na parking prostor, u ulici Bul Cara Lazara 6 suprotno čl 64.st 2 tačka 0, Zobs-a na putevima, i da vozač nije prisutan, što je i fotografisano, čime su se stekli uslovi za uklanjanje vozila....te je isto uklonjeno."

E sad, radi se o javnom parkingu, na kojem se ne naplaćuje parking u ovom periodu. Ivica mog vozila je bila udaljena najmanje 4 m od suprotne ivice prolaza, ne postoje uzdužne, niti bilo kakve druge oznake na prolazu, koje je policajka nazvala kolovozom i ulicom. Ivica vozila je bila udaljena više od 5 m od mesta koje je izlaz sa parkinga, i više od 6 m koje je ulaz na parking. Ne postoji nikakav znak niti upozorenje o zabrani parkiranja, vozila se tu parkiraju godinama, a kamioni za odvoz smeća nesmetano prolaze. Na većem delu parkinga postoje oznake za parking mesta, ali na kraku u kome je bilo moje vozilo, gde ima još 20-ak mesta ne postoje.
    Kakva je nadležnost saobraćajne policije nad javnim parking prostorima ?
    Javni parking nije kolovozna traka, te se ne može tumačiti da sam parkirao uz levu ivicu kolovoza ?
    Za novosađane, to je onaj parking kod Spensa prema Limanu 2, koji se ne plaća. Parkiram na njemu stalno zimi i po lošem vremenu, al' došla nova policajka, pa rešila da zavede red na javnom prostoru, i proglasila ga kolovozom.
    Znam da je jako teško kod sudije, jer bi ih odmah tužio za odnošenje, a oni brane policajce. Slikaću ovih dana kako je izgledalo, imam 8 dana da platim 5000 din ili kod sudije 19. 02, al onda bi bilo još...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Working...
X