Zamena istekle HR vozacke za SRB vozacku dozvolu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • qicha77
    CBC Član
    • 21.09.2010
    • 36
    • Australia,Sydney
    • Scania,Mercedes Benz

Zamena istekle HR vozacke za SRB vozacku dozvolu?

Postovani,

Imam sledeci problem. Imam HR vozacku dozvolu koja mi je istekla,nisam je produzavao jer mi nije ni trebala.
    Sada mi treba,kako bi je prebacio na SRB vozacku,ali posto sam izgubio prebivaliste po sluzbenoj duznosti (odjavili su me sa adrese u HR,posto vise ne zivim tamo),sada mi u SRB traze vazecu HR dozvolu kako bi mi izdali SRB dozvolu.
    A,u HR da bi mi je produzili traze da imam tamo prebivaliste. Tako da sam sada u mat poziciji...
    Molim Vas posavetujte me sta da radim?

Hvala!
    Pare ljude kvare!!! Ali,lece zivce..))
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Prilično, konfuzno i malo podataka! Prema avataru, ako si ti na fotki i garaži, rekao bih, da si vozač profesionalac. Ako sam u zabludi, objasni, zašto ti vozačka dozvola nije trebala?

Da li si imao još neku vozačku dozvolu: SRB, ili neke treće zemlje, pa ti je oduzeta?

HR dozvola, za koje kategorije vozila i kada ti je istekla važnost (datum)?

Gde i kada si položio vozački ispit? Datum i mesto izdavanja prve dozvole?

Zbog nemara, postupak obnavljanja dozvole prilično je složen i rekao bih, da ti je jednostavnije ponovo polagati ovde, nego pribaviti dokumentaciju iz HR. Velike su takse i treba više uverenja i dosta vremena. Da ne spominjem, da sve moraš obaviti lično.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Pošto sam zakasnio, da izmenim prethodni post, zbog netačnih navoda, evo šta kaže Pravilnik:

Inostrana vozačka dozvola neće se zameniti za vozačku dozvolu Republike Srbije ako je nevažeća ili je poništena, povučena ili otkazana od strane organa koji je izdao inostranu vozačku dozvolu.

Comment

• qicha77
        CBC Član
        • 21.09.2010
        • 36
        • Australia,Sydney
        • Scania,Mercedes Benz

Originally posted by Franjo View Post
        Prilično, konfuzno i malo podataka! Prema avataru, ako si ti na fotki i garaži, rekao bih, da si vozač profesionalac. Ako sam u zabludi, objasni, zašto ti vozačka dozvola nije trebala?

Da li si imao još neku vozačku dozvolu: SRB, ili neke treće zemlje, pa ti je oduzeta?

HR dozvola, za koje kategorije vozila i kada ti je istekla važnost (datum)?

Gde i kada si položio vozački ispit? Datum i mesto izdavanja prve dozvole?

Zbog nemara, postupak obnavljanja dozvole prilično je složen i rekao bih, da ti je jednostavnije ponovo polagati ovde, nego pribaviti dokumentaciju iz HR. Velike su takse i treba više uverenja i dosta vremena. Da ne spominjem, da sve moraš obaviti lično.
        Imao sam SRB vozacku (duplikat) na koju sam vozio a koja mi je ukradena. Tu se javlja problem oko vadjenja nove vozacke...

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

a kako si dobio srpsku dozvolu i kako si dobio duplikat? na osnovu cega?
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• qicha77
            CBC Član
            • 21.09.2010
            • 36
            • Australia,Sydney
            • Scania,Mercedes Benz

Polagao sam u RS,pa sam 2006 god dozvolu iz RS prebacio na RH. Ona vazi 5 godina,tako da mi je istekla 2011 godine. Tu je problem...

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

pa idi u sup i izvadi novu.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

a sta ako nema SRB drzavljanstvo?
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

pa u nekom trenutku je polagao i izvadio srpsku dozvolu a i duplikat.

ako sam ja dobro shvatio pricu(koja je poceta naopacke i ako se uskoro ne raspetlja, bice katancenja), polagao je ovde, prijavio satro izgubljenu srpsku dozvolu, izvadio duplikat a taj original zamenio za hrvatsku. Standardna fora za sve sofere sa dva, tri drzavljanstva na ovom napacenom Balkanu.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Teško, da se raspetlja! Ako sam u pravu, RS je Republika Srpska, jer na drugom mestu navodi SRB, što je jasno!

Pošto si, ako je istina, poslednju koristio duplikat dozvole SRB, koja ti je ukradena, da li si odmah prijavio krađu?

Ako je vozačka dozvola SRB (duplikat), još uvek važeča, imaš državljanstvo SRB i prebivalište u Srbiji, možeš izvaditi novu vozačku dozvolu!

U slučaju, da je i njena važnost istekla, ne možeš dobiti dozvolu bez ponovnog polaganja ispita!

Comment

• zeljkoci
                      CBC Veteran
                      • 12.05.2008
                      • 143
                      • La
                      • Fiat Punto. 1.2

Originally posted by qicha77 View Post
                      Imao sam SRB vozacku (duplikat) na koju sam vozio a koja mi je ukradena. Tu se javlja problem oko vadjenja nove vozacke...
                      Problem ne bi trebao da bude, ako si imao važeći duplikat. Lepo odeš u SUP, prijaviš krađu, daš ličnu kartu i opet dobiješ dupliakt. Jednostavno

Comment

• qicha77
                        CBC Član
                        • 21.09.2010
                        • 36
                        • Australia,Sydney
                        • Scania,Mercedes Benz

Originally posted by Chubbs View Post
                        pa u nekom trenutku je polagao i izvadio srpsku dozvolu a i duplikat.

ako sam ja dobro shvatio pricu(koja je poceta naopacke i ako se uskoro ne raspetlja, bice katancenja), polagao je ovde, prijavio satro izgubljenu srpsku dozvolu, izvadio duplikat a taj original zamenio za hrvatsku. Standardna fora za sve sofere sa dva, tri drzavljanstva na ovom napacenom Balkanu.
                        Tako je Chubbs!

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Pa onda izvadi duplikat duplikata. Kazi da si bas jako rasejan.

Comment

• qicha77
                            CBC Član
                            • 21.09.2010
                            • 36
                            • Australia,Sydney
                            • Scania,Mercedes Benz

Nemogu "po zakonu" da je izvadim,jer sam srpsku vozacku prebacio na hrvatsku vozacku,koja mi je istekla. Da bih je produzio moram da imam prijavljeno prebivaliste u HR,a ja sam u medjuvremenu "odjavljen iz HR po sluzbenoj duznosti". Zato sto ne zivim tamo. Ali,sve sam polagao kategorije u SRB i tu mi je izdata prva vozacka dozvola.

Comment

• PPZ
                              CBC Veteran
                              • 31.01.2009
                              • 167
                              • Atina, Grcka

A koji je problem da prijaviš mesto boravka u HR, izvadiš dozvolu pa je onda prevedeš u srpsku?
                              Izgleda mi da si sam bez potrebe sebi zakomplikovao život.

Comment

Working...
                              X