E ovako, ugradio sam TNG u kola, uredno odradio atest i tehnicki tom prilikom kako bi uopste mogao da dobijem uverenje o atestu... Problem je sto posle toga nisam imao mogucnosti da odem do supa da izvadim saobracajnu dozvolu i proslo je vise od 30 dana, te mi taj tehnicki/registracioni list ne vazi... Radim Pon-Pet, od 06-14 i nisam mogao nikako da izadjem u tih mesec dana, jedva sam bio dobio dan da radim atest, da ne bude sto nisam isao na vreme... Nego, burazer je bio pa je pitao onu tetu iz saltera onako preko gomile ljudi i dobio odgovor da to vise nista ne vazi i moram opet sve iz pocetka, ako su se dobro skontali, bice belaja... Po nekom mom misljenju, posto sam skoro vadio novu saobracajnu zbog promene prezimena, ne treba mi tehnicki za istu nego samo registracioni list koji se dobija i bez tehnickog. A ova uverenja i potvrada sto sam dobio kontam da vaze, na overenju ne pise nista a na potvrdi pise da atest vazi do 2018 god. Do duse ni na registracinom listu ne pise koliko vazi, tako da kako ja znam da je rok 30 dana? I to sam saznao sasvim slucajno... Da li mogu da odem na neki tehnicki i uzmem samo registracioni list i zapucam na salter i vadim novu saobracajnu ili ipak ne?
Vadjenje nove saobracajne posle atesta TNG-a
Collapse
X
-
Možeš, registracini list važi 30 dana. Tražiš vanredni tehnički zbog atesta a to je kategorija za pogodbu oko cene jer se naplaćuje kako ko hoće...
-
-
Epa to me i muci, necu opet da radim tehnicku, bice mi 4. za jednu registracuju, sto je mnogo, mnogo je. Koliko sam upucen, tehnicki mi je trebao da bi dobio atest, potvrdu i uverenje, a registracioni list sak mogao da iskoristim za vadjenje saobracajne. Kazem, kad sam vadio saobracajnu zbog promene prezimena, nisam radio tehnicki, nego samo uzeo registracioni list kojo kosta 300-500 din. tako nesto... sad kontam da li mogu i sad da uzmem samo njega bez tehnickog, ne registrujem auto, menjam saobracajnu pa mi tehnicki valjda nije potreban...
Comment
-
-
Kao, što je Dora napisao - vanredni tehnički i sva potrebna dokumentacija, uz registracioni list!
Evo, razloga:
Члан 12.
Ако се промени власник возила или поједини податак из саобраћајне дозволе, издаје се нова саобраћајна дозвола.
Уз пријаву промене која утиче на промену података у саобраћајној дозволи, власник возила дужан је да приложи исправу којом се доказује та промена.
Члан 5.
Захтев за регистрацију возила и захтев за продужење важења регистрације возила подноси власник возила.
Захтев из става 1. овог члана садржи: техничке податке о возилу из документације произвођача или признатих каталога за возило. Тачност унесених података оверава овлашћена организација за вршење техничког прегледа возила.
Уз захтев из става 1. овог члана власник возила прилаже и:
1) доказ о техничкој исправности возила, као и уверење о извршеном испитивању, кад је возило појединачно произведено или преправљено, који важи на целој територији Републике Србије, при чему доказ о техничкој исправности возила не сме бити старији од 30 дана;
Atest i sve potvrde, kopiraj u dva primerka. Pokušaj, da sve odradiš tamo, gde si prvi put obavio tehnički, možda ostvariš neki bonus!
Comment
-
Comment