Zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doc
    CBC Senator
    • 25.08.2006
    • 240
    • BGD/KG

Zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka

Danas me docekala bela koverta sa zahtevom za pokretanje prekrsajnog postupka, zbog prekrsaja iz oktobra prosle godine!?

Zaustavili su me i obavestili da sam se kretao jednosmernom ulicom u suprotnom smeru, posto sam bio parkiran pored sina u Karadjordjevoj ulici.
    Parkiroa sam ispred Mixer housa i usao u prodavnicu preko puta da vidim neke kacige.
    Isparkirao sam i krenuo ka Z.Stanici, presao taj deo sinama, u smeru u kom se krece tramvaj, ukljucio se u saobracaj normalno, a zaustavili su me malo pre autobuske, 200 m dalje.
    Po recima "cenjenog pandura", kretao sam se u suprotnom smeru. Proucio mi je dokumenta, upisao nesto u tefter, vratio dokumenta i pustio. Rekao mi je kako je kazna za to 6000-20000, promrmljao nesto kao neka vam ovo bude opomena i pustio me.
    Nije mi dao da potpisem zapisnik, niti me pitao da li zelim to da uradim?!
    Mislio sam da mi je progledao kroz prste, kad ono, medjutim.

Ima neko neki savet?
    Last edited by doc; 06.02.2014, 20:23.
    Pametniji popusta, ali mentalno...
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Napiši, šta je u tom kovertu? Logično - poziv za svedočenje u svojstvu okrivljenog!

Comment

• doc
      CBC Senator
      • 25.08.2006
      • 240
      • BGD/KG

poziv za okrivljenog, naravno...

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by doc View Post
        Zaustavili su me i obavestili da sam se kretao jednosmernom ulicom u suprotnom smeru...
        Nije jasno, gde si bio parkiran? Jer, Karađorđeva je dvosmerna. Na mapi, preko puta Mixer House je hotel Bristol!

Najbolje, da u pisarnici tražiš uvid u akta predmeta: prijava i zahtev za pokretanje PP. Moguće, da se radi o nekom drugom prekršaju! Ako je dokaz - snimak video kamere.

U pozivu, prekršaj iz čl. ??? ZP?

Comment

• doc
          CBC Senator
          • 25.08.2006
          • 240
          • BGD/KG

Bio parkiran kod tačke 1, zaustavili me kod tačke 2... https://www.dropbox.com/s/c5zc5mr6ey...1-6-214037.png

Dobio sam i obrazloženje i poziv da se javim sudiji kao okrivljeni.
          E sad, koliko sam do sad saznao, morali su da ne obaveste na licu mesta i sa mi daju da potpišem zapisnik... Ili je tip pogrešno?
          Last edited by doc; 06.02.2014, 22:44.

Comment

• doc
            CBC Senator
            • 25.08.2006
            • 240
            • BGD/KG

Sad sam stigao do papira, clan 332, stav 1, clan 6

Comment

• vojislavbb
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2009
              • 373
              • Novi sad
              • Forester Turbo

mene su tako hteli osuditi ni krivog ni duznog, ukoliko odes pred sudiju i on i dalje bude hteo da te optuzi i pored svih dokaza koje ti doneses da nisis kriv ( slike u boji, ovo ono), i ako si zaista 200%siguran da si u pravu i da 1000% nisi kriv, mozes uvek da trazis da se trazi misljenje sudskog vestaka za saobracaj.. I njegov izlazak se placa, ali ukoliko si zaista siguran, nema razloga da to ne uradis.. Ja sam iskoristio taj dzoker jednom dosad, posle toga mi nisu dolazili nikakvi pozivi..
              SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
              http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

U obrazloženju piše opis događaja i počinjenog prekršaja. Nisu morali, da sačine zapisnik, a saopšteno je, kako je prekršaj počinjen. Ovo ti ide u prilog, ako događaj nije dokumentovan snimkom! Taj, koji te je zaustavio, samo je obavešten o počinjenom prekršaju i uzeo podatke iz saobraćajne i vozačke dozvole. Ako si bio sam u vozilu, teško ćeš pobiti njihove tvrdnje. Zato, ako nije bilo ugrožavanja drugih učesnika u saobraćaju i nemaš kaznenih poena, traži najmanju moguću kaznu.

Btw. čl. 332 st.1 t.6 u vezi čl. 36 st.4 ZOBS: vožnja u jednosmernoj ulici u zabranjenom pravcu!

Comment

• vlnikolic
                  CBC Član
                  • 09.07.2007
                  • 97
                  • Zemun
                  • Honda Jazz 1.4 iDsi

Koliko se ja secam taj deo Karadjordjeve je jednosmeran za motorni saobracaj od raskrsnice sa Hercegovackom prema Kalemegdanu, u suprotnom smeru, jednosmerna pocinje iduci od Kalemegdana prema stanici, od pocetka mosta i pravi bajpas oko Karadjordjeve. Deo od mosta do Hercegovacke prema stanici kroz Karadjordjevu je dozvoljen samo za tramvaje. Evo sta kaze Google maps.

Comment

• doc
                    CBC Senator
                    • 25.08.2006
                    • 240
                    • BGD/KG

Ok, konsultovaću advokata.
                    Desilo mi se već jednom nešto slčno, samo je bilo po starom zakonu. Tada mi je sudija rekao da je osl bio dužan da mi da zapisnik Ili bar ponudi da potpišem. Ako ne želim da potpišem, osl je dužan da to notira, i svakako mi da kopiju zapisnika.
                    Elem, tada sam oslobodjen optužbi, antonije bilo pre 10 god.
                    Proći cu danas tuda i slikati sve

Comment

• driverxl
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2011
                      • 560
                      • Srbija
                      • karuce

..... dajem sebi za pravo da se malo umesam u diskusiju i nadam se da pomognem.Sudeci prema objasnjenju kompletne situacije, nazalost doc je pocinio saobracajni prekrsaj koji mu se stavlja na teret imajuci u vidu da je u tom' delu ulica jednosmerna, sto znaci da je doc jedan deo te trase zaista prosao u suprotnom tj.zabranjenom smeru kako je i sam ovde ustvrdio.Na nasu zajednicku zalost, policija zna za to "skracivanje" i uglavnom se tu vrzmaju ne bi li ispunili dnevni bonus sa prijavama.Na jos vecu nasu zalost, sudska praksa pokazuje da se osl. veruje puno vise ( znacu u potpunosti ) prilikom suocenja i u nedostatku drugih validnih dokaza, te su i izrecene mere u tom smislu uvek na stetu okrivljenog.
                      Imajuci u vidu da retko ko od vozaca stavlja i unosi primedbu na zapsinik koji sacini osl. treba u takvim i slicnim situacijam obavezno u zapisnik svojerucno uneti i svoje vidjenje dogadja, bez obzira na to sta je u zapisniku napisao policajac. To je tvoje tj.nase pravo da se o tim datim okolnostima pismeno izjasni i taj ev.okrivljeni, a ako okrivljeni vozac nece kako mi to kazemo da potpise zapisnik, time samo potvrdjuje konstatovane navode osl. i zakonodavac je u tom' delu bio vrlo jasan ( naravno na stetu okrivljenog ).
                      Ako postoji neka sansa ( a zasigurno da uvek postoji neka sansa) dobar advokat ce te vec posavetovati i to ti dobro naplatiti pa se unapred treba izracunati, da li je bolje platiti kaznu ili platiti advokata ciji tarifnici spadaju u domen cuda na ovim prostorima, odluka je samo na doc-u.

Comment

• doc
                        CBC Senator
                        • 25.08.2006
                        • 240
                        • BGD/KG

Advokat nije problem, neće biti skupo i da me zastupa ako treba, ali neću da ga maltretiram.
                        Nervira me sto nisam imao priliku da uložim bilo kakvu primedbu. Imao sam još dvoje ljudi u kolima, ali znam da to nema nikakve važnosti.

Pričao sam sa još nekima, koji me savetuju da uložim žalbu na zapisnik, pošto ga nisam dobio na uvid.
                        Ne mislim da sam napravio prekršaj jer sam prešao bukvalno 5m vozeći na šinama u pravcu kretanja tramvaja.

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Ne mislim da sam napravio prekršaj jer sam prešao bukvalno 5m vozeći na šinama u pravcu kretanja tramvaja.
                          Da li je na tom mestu dozvoljeno voziti tramvajskim sinama? Ako nije onda ti odmere istu kaznu zbog voznje vozila po kolovozu gde to nije dozvoljeno.

Jel fizicki odvojena trka za taj smer od trake za suprotan posto ima i ovo

vožnja u zabranjemom smeru trakom koja je fizički odvojena 6 15.000-30.000 din. Ili zatvor do 30 dana najmanje 3 meseca

Ovo sam napisao samo da podsetim da bi vadjenje za osnovni prekrsaj moglo da dovede do nehoticnog priznanja drugog prekrsaja pa da te sudija onda kazni po tom osnovu.
                          www.paluba.info

Comment

• stevak
                            CBC Senator XXL
                            • 31.05.2009
                            • 1215
                            • Zemun
                            • Saab 9000 cs 2.0T

savetuju da uložim žalbu na zapisnik...
                            Koliko mi je poznato, u tom delu je zabranjen saobraćaj osim za tramvaje tako da si ti ipak bio u prekršaju pa makar vozio i samo pola metra.

E sad, ako misliš da otežeš postupak nadajući se nekoj zastarelosti, onda ima smisla pisati žalbu koja se više tiče proceduralnih razloga ali krivica ostaje. Stvar je tvoje procene koliko će to sve trajati i da li će zastariti ali tako rizikuješ veću kaznu od minimalne jer sudija to može smatrati kao nesaradnju.
                            Da uprostim- ako sudiji daš dobar osnov da odbaci tužbu, on će to verovatno uraditi. Ako nema na osnovu čega da je odbaci, onda ...
                            ex SAABotražitelj

Comment

• doc
                              CBC Senator
                              • 25.08.2006
                              • 240
                              • BGD/KG

Super. Potrudicu se da uradim sve sto mogu posto mi je dozvola jako bitna zbog posla.
                              Ne znam samo da li su OSL duzni da uruce prijavu ili bar ponude da na potpis ili ulaganje primedbe.

Zao mi je samo sto znam da na forumu ima clanova koji sa sigurnoscu znaju sta moze da se uradi, ali ih ocigledno ne zele da pomognu savetima...
                              No dobro. Delacu kako smatram da treba, pa cu videti sta ce biti ishod.

Hvala, svakako.

Lep pozdrav

Comment

Working...
                              X