Ko je ovde kriv?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

Ko je ovde kriv?

Svi ste culi za saobracajku u Novom Sadu u kojoj su 3 mlade osobe izgubile zivot. U medijima je odmah pocela satanizacija prezivelog ucesnika, ali se u medjuvremenu pojavio snimak dogadjaja koji pokazuje kako je do udesa doslo. Potom se pojavio jos jedna bolji snumak koji i postavljam ovde.

Interesuje me vase misljenje o dogadjaju. Dakle misljenje vozaca za razliku od raznih komentara po netu gde komentarisu i oni koji mozda nikada nisu seli za volan.
    Koliko procenjujete da se kretao audi? Da li je prosao na poslednje zeleno ili na zuto? Da li je kocio neposredno pre kontakta?
    Da li postoji automobil kojim bi u Srbiji moglo da se vozi 280 km/h (ovde se radi o prici da se vozac audija pre neki mesec hvalio da je vozio tom brzinom i postavio sliku koju takodje postavljam)?
    Vase procene za sta bi mogao da odgovara ako ima nekoga i ako nema, ali i realnu procenu sta je to za sta stvarno moze da bude kaznjen?

www.paluba.info
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Ovo ispod je slika kilometar sata starog a8, ovaj kao sto je doticni vozio sija drugacije. Eto to se da primetiti.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

u trentku sudara sija zuto. audi je u raskrnicu usao izmedju poslednjeg zelenog treptaja i paljenja zutog. Golf je u tom trenutku bio u raskrsnici, sto znaci da je prosao na crveno. Zeleno bi se upalilo tek za nekih 5-6 sekundi. Po novom zakonu zuto je isto sto i crveno, znaci obojica u prekrsaju.... Da je vozio sporije ne bi se nista desilo na toj raskrsnici(za dalje ko zna), da golf nije prosao na crveno, opet se ne bi nista desilo. Kako izvagati tezinu prekrsaja. Vozac golfa je svoju gresku skupo platio, i tako dalje, i tako dalje...

Vise puta sam u Novom Sadu video sunjanje kroz crveno, vikendom u ranim jutarnjim satima, jer semafori na velikim bulevarim uglavnom rade. Glasna muzika, usporavanje pred semaforom pa pun gas kroz crveno kad se proceni da nema nikoga. Da li je to i ovde slucaj, zaista ne znam. Mozda nije, mozda je sasvim nesto trece ali verovatno nikada necemo saznati.

iznenadila me krvozednost ljudi na drustvenim mrezama, kao da bi sve bilo reseno sakacenjem i mucenjem vozaca audija.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by Chubbs View Post
        iznenadila me krvozednost ljudi na drustvenim mrezama, kao da bi sve bilo reseno sakacenjem i mucenjem vozaca audija.

Mene je takodje iznenadio novinarski recnik - ovo troje su deca ili tinejdzeri, vozac audija je vozac-ubica, zlocinac... A svi imaju 20-21 godinu. Pa mi nikako u glavu ne ide da je neko dete sa 20-21 godinom a neko nije.
        Inace monigi sude prema izgledu. Jbg ovi sto su poginuli su lepi dok ovaj vozac audija ima neku facu kao sa poternice. Dakle logicno je ako si lep da nisi kriv.
        www.paluba.info

Comment

• Shazalakazoo
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2007
          • 545
          • Beograd

Audi nije prošao na žuto, žuto se upalilo tek kada je on prošao zaustavnu liniju, znači njemu je bilo zeleno. Trepćuće zeleno je i dalje zeleno.

Ovde je uzrok oduzimanje prvenstva prolaza, u ovom sluaju prolaskom kroz crveno svetlo.

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Kakvo bre oduzimanje prednosti pri brzini od 160kmh!! Da je Audi vozio 50kmh, bio bi u pravu. U ovom slučaju su oba učesnika kriva, to je jasno. Rani jutarnji sati, verovatno svi pod gasom, i eto belaja..

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

Oduzimanje prednosti prolaskom krzo crveno svetlo, eto kakvo.

Nije on izazvao udes time što je vozio brzo, da je vozio 50 opet mogućnost udesa ne bi bila isključena sve dok imaš prolazak na crveno. Udes je izazvan prolaskom kroz crveno i oduzimanjem prednosti u raskrsnici koja je regulisana semaforima.

On možda nagrabusi jer je imao doprinos smrtnom ishodu, ali izazivač nesreće ne može biti.

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715
                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ti treba malo ponovo da se vratiš u klupe.

Oba učesnika su prekršila zakon, i to je rezultiralo ovom nesrećom. Da je audi išao 50kmh, možda bi ga ovaj u drugom autu video. Zato, recimo, kada pijan sedneš u auto, uvek si kriv, bez obzira na sitiaciju i okolnosti, kad voziš 150kmh u gradu, takodje si uvek kriv, bez obzira što je neko prošao kroz crveno. U ovom slučaju, krivica je obostrana.

Zato treba poštovati propise,

Mali neće odgovarati jer ima novca (vozi Audi Quatro), a ne jer nije izazivač nesreće

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Ti trebaš ipak u klupe, previše netačnih stvari si napisao

To bi važilo da je recimo raskrsnica sa trouglom, pa je ovaj smeo da izviri ali nije očekivao da ovaj nisko leti i nije mogao da oceni koliko se brzo približava. A čak i to sudski nije tako, eto primera udesa u Požeškoj sa đubretarskim kamionom. Ovde nema toga, crveno je zabranjen prolaz, ne zanima tebe šta rade ovi iz druge ulice jer je tebi zabranjen prolaz, njegov prekršaj nije uticao na izazivanje nesreće. Tom logikom bi prolaz kroz crveno bio dozvoljen što je naopako.

I ovo za alkohol nije tačno, evo znam skoro primer sudara na raskrsnici gde je čovek koji nije kriv naduvao preko 0,5. Naravno da je popio prekršajnu prijavu za alkohol i prateću kaznu, ali za udes nije dobio ništa, i dobio je odštetu od osiguranja.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

ako tema nastavi ovako dalje, pa ne moram da objasnjavam sta ce biti.

Tri mlada zivota su izgubljena. Drvljenjem, tupljenjem, vracanjem u klupe i sa sta ti bre koji q mislis ih necemo vratiti.

Diskutujmo o ovoj temi na fin i kulturan nacin, naucimo nesto, najpre o sebi, koliko u stvari poznajemo odnosno ne poznajemo saobracajne propise, zakone, zatim o drugim ucesnicima, pa i o onima koji ga sprovode...
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

Usli su na CRVENO u raskrsnicu, ENDE !
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Što se tiče zakona , mislim da je Shazalakazoo upravu i pravno gledano to če tako biti, nije kriv za udes ali je kriv za preveliku brzinu. Da li će mirno spavati niko ne zna ali su deca mtva. Iako je onaj prošao na crveno u ovom konkretnom slučaju prevelika brzina je sasvim sigurno doprinela teškim povredama sa smrtnim ishodom.
                        Zakon ne priznaje šta bi bilo kad bi bilo jer onda može da se kaže da je ovaj sporać išao malo brže prošao bi i ne bi bilo udesa..

Moje mišljenje je da prevelika brzina ipak odnosi previše mladih života na ovaj ili onaj način. U kombinaciji sa alkoholom to je baš ubitačno.

Smanjenje brzine po gradu na 30 km ipak ne rešava ovakve probleme jer nije voženo 60 nego mnogo preko 100, neću da pogadjam koliko. Da j voženo 50 pa i 80 verovatno ne bi bilo ovakvog udesa sa tim posledicama ali to je opet domen pogadjanja mada je izvesno da ako neko gadja mitraljezom gomilu ljudi veća je šansa da više pobije nego ako ih gadja kamenicama.
                        Saučešće porodicama...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zmaj_pa
                          CBC Senator
                          • 13.05.2007
                          • 232
                          • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Ja necu pisati o tome ko je kriv ko nije......Ima vec o tome ko mora da vodi racuna.Nesreca je velika....4 mlada zivota potpuno unistena.
                          Ono sto je meni zapalo za oko gledajuci ovaj uzani video snimak je da je proslo barem 3 automobila posle samog udesa....Nijedan se nije zaustavio da pogleda sta je sa unesrecenima.......Dalje nisam ni gledao.......

Saucesce porodicama.....

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

da debil, spokoj mu dusi, nije usao u raskrsnicu na crveno nista ne bi bilo, mogao je ovaj da vozi i 300... ne opravdavam brzu voznju ali za crveno bih besio za jaja ! neko ko svesno ulazi u raskrsnicu na crveno za mene nije normalan a pogotovo ne u takvu raskrsnicu.
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• shime
                              CBC Član
                              • 22.05.2011
                              • 79
                              • Vlasotince
                              • Peugeot 405

Zao mi je ove dece sto na ovako glup nacin izgubise zivote ali realno gledano ne bih svu krivicu svalio na vozaca audija jer ipak je golf prosao na crveno svetlo, a to ni u ludilu nije smeo da uradi.
                              Tacno je i to da se Audi kretao brzinom 50km/h i da je doslo do sudara bilo bi bez ljudskih zivota, a materijalna steta se nadoknadi ali eto vozio je dosta brze i po meni je kriv za prekoracenje brzine u gradu i voznju pod dejstvom alkohola dok je golf kriv za prolazak na crveno.
                              A drugo i da je Golf stao na crveno, Audi je mogao da se krece i 300km/h i opet ne bi doslo do sudara.

Desilo se sta se desilo i to niko ne moze da promeni, a kriv je u ovakvim situacijama obicno onaj ko ostane ziv jbg. takav je Zakon

Saucesce porodicama

Comment

Working...
                              X