oduzimanje vozacke dozvole po novom zakonu - nova vozacka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vojislavbb
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2009
    • 373
    • Novi sad
    • Forester Turbo

oduzimanje vozacke dozvole po novom zakonu - nova vozacka

Ukratko, napravio sam punu liniju ili nisam, to cemo vec videti kako odluci sudija, al po svemu sudeci ce me osuditi. Posto se po novom zakonu oduzima vozacka na 3 meseca, vec se spremam kao da ce mi biti oduzeta pa je pitanje: ako se po novom zakonu i novoj vozackoj uzima pravo na upravljenje samo one kategorije vozila na kojoj sam nacinio prekrsaj, da li cu moci recimo koristiti "B1" kategoriju (za teretno vozilo) ako su oni meni udarili zabranu na "B" (putnicko). Jel imao neko slicnih iskustava?

Moja vozacka izgleda poput ove:

Click image for larger version

Name:	1453839200_aleks02 News1 Nebojsa Mandic.jpg
Views:	1
Size:	86.9 KB
ID:	885030
    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

meni su napisali samo B ali moram videti kako je tacno formulisano, da li tu spada i b1.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vojislavbb
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2009
      • 373
      • Novi sad
      • Forester Turbo

ajde ako budes nasao vremena pa pogledaj pa napisi ovde, nek i ostali znaju
      SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi

Comment

• Lucky1
        CBC Član
        • 22.02.2013
        • 30
        • Zemun
        • Citroen BX

Automatski ostaješ bez dozvole za upravljanje vozilom čiji prefiks sadrži to "B".
        Znači, nema limuzine, terenaca, nema priključnih vozila koje vuče B kategorija

Comment

• vojislavbb
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2009
          • 373
          • Novi sad
          • Forester Turbo

znaci ostaje AM i F... bas truba..

Comment

• Lucky1
            CBC Član
            • 22.02.2013
            • 30
            • Zemun
            • Citroen BX

Otprilike, ali ako razmisliš, i nije to toliko nelogično.
            Po starom zakonu, sve to što su sad razdvojili, obuhvatala je "B" kategorija. Prepisom starih vozačkih dozvola, odnosno, oni koji su polagali pre 2010. godine, automatski su im upisivane kategorije.
            Posle 2010. nisu, ali osnov za dobijanje, recimo, BE kategorije je položena B kao osnov.
            Mislim, zamisli da si dobio zakonsku meru zabrane upravljanja automobilom, a da pritom možeš da voziš automobil ako vučeš prikolicu !? Glupo, zar ne ?

Strpi se malo, proći će jbg

Comment

• vojislavbb
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2009
              • 373
              • Novi sad
              • Forester Turbo

ma sve si u pravu, mirim se ja sa tim, al se ne mirim sto mi je kazna ista ili jaca od voznje u alkoholisanoom stanju... Koliko se pijanih danas vozi putevima Srbije (a pijan si kad ti da dreger i dreger jednoznacno potvrdi da jesi) sto je ocigledan cinjenicni prekrsaj, a ja sam mozda vozio po punoj, mozda nisam..

Comment

• Lucky1
                CBC Član
                • 22.02.2013
                • 30
                • Zemun
                • Citroen BX

Znam, jbg. ZOBS se od 2010. godine menjao i dopunjavao nekoliko puta, pa i u kaznenim odredbama, a i sada je u toku jedna izmena i dopuna. Ne mislim da nam se nešto dobro piše ili da će biti išta pametniji.

Generalno, treba promeniti svest ljudi i njihovu bolesnu i halapljivu želju za kešom. Tek tada će nam biti bolje.
                Zvuči utopistički, zar ne ?

Comment

• stevak
                  CBC Senator XXL
                  • 31.05.2009
                  • 1215
                  • Zemun
                  • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by vojislavbb View Post
                  znaci ostaje AM i F... bas truba..
                  Budi zadovoljan. Pre neku godinu sam ovde pisao o kazni za čist administrativni prekršaj - istek važnosti vozačke dozvole više od 6 meseci - a kazna za to (ne)delo je bila:
                  + 15.000 dinara ili 15 dana zatvora.
                  + 5 kaznenih poena
                  + 3 meseca zabrane upravljanja
                  Dakle, ako prođeš samo sa zabranom, pevaj
                  ex SAABotražitelj

Comment

• vojislavbb
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2009
                    • 373
                    • Novi sad
                    • Forester Turbo

ma za poene i pare ni ne pricam a bice i toga...

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

ima po novom opcija gde mozes direktno u supu koji ti je napisao kaznu da se nagodis i da ti npr smanje sa tri na mesec dana zabranu upravljanja,a novcano i poeni ostaju isti.Ovo ti kazem zato sto mi je danas bio drugar koji je dobio poziv na sud,jutros isao,al ga sudinica poslala u sup da se sa njima nagodi.Ali ako hoces nagodbu,moras da priznas krivicu.Dobio je umesto tri,mesec dana zabranu za B kategoriju,ima i C koju moze da koristi.

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by chobo13 View Post
                        ima po novom opcija gde mozes direktno u supu koji ti je napisao kaznu da se nagodis
                        Ako je potpisao zapisnik, zar to već nije priznanje krivice?
                        ex SAABotražitelj

Comment

• vojislavbb
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2009
                          • 373
                          • Novi sad
                          • Forester Turbo

Jbg.. ja nisam potpisao i ne priznajem iz principa, pa makar me princip odveo u pesake 3 meseca. Idem u Uzice iz NS na sud jer sad ja ganjam njih advokatima i svedocima a ne oni mene. Bio jednom i icicu jos najmanje 2 puta po svemu sudeci. Inace u pitanju su Jermenovci kod Cajetine tamo na tom mestu vec 10 godina vataju zbog pune, posle DMV pumpe sto lici na OMV pa prema Uzicu.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Comment

Working...
                          X