Sudar-naknada stete

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Sudar-naknada stete

Postovane kolege forumasi

Deda mi zivi u Dalmaciji i imao je manji udes. Medjutim doslo je do sporenja oko naplate stete.

Deda se kretao putem sa prvenstvom prolaza i nailazeci na ulicu sa desne strane, automobil koji je izlazio iz te ulice i imao znak stop je izasao na ulicu kojom se deda kretao i pokusao da skrene levo.
    Deda je refleksno nagazio kocnicu, a posto nema ABS ili ne radi (Seicento), jos bilo vlazno, automatski ga je malo zanelo u desno, do ivicnjaka od trotoara. Na trotoaru je bio parkiran traktor koga je deda tom prilikom ocesao.
    Treba napomenuti da je ovaj traktor sa prikolicom bio parkiran na nekih 6m od raskrsnice.
    Covek je inicijalno priznao da je kriv, ali se branio time da nije video od traktora...
    Dosla policija, prema zapisniku taj vozac je oduzeo prednost i kriv je.
    Dedi je receno da odveze auto u servis i da ce ga kontaktirati neko iz osiguranja da bi popravili auto.
    Nakon mesec ili dva dana zvali iz osiguranja i pravdahuci se time da do kontakta nije doslo oni ne snose troskove.
    Da li imaju osnova za ovo pored onako sastavljenog policijskog zapisnika?
    Hvala
  • Saša
    CBC Senator
    • 05.11.2006
    • 277
    • NS

Krivac za izazivanje udesa je kriv i za nastalu štetu u njemu. Kakve veze ima da li je bilo fizičkog kontakta između njega i oštećenog? Pripreti ti njima malo tužbom, odnosno (još bolje) idi do nekog advokata koji se bavi time i pokaži mu policijski zapisnik i taj odgovor osiguravajuće kuće.

TT

Comment

• Bojan1212
      CBC Senator XXL
      • 15.07.2008
      • 468
      • Zemun
      • Honda Accord

Da tako se i nama cini da probaju po principu 'ako prodje, prodje', pa ce probati sa advokatom sad za koji dan kad se vrati tamo. Al cisto me ovako zanimalo da li stvarno imaju mogucnost da izbegnu nadoknadu...

Comment

• veselinovic
        CBC Član
        • 13.11.2010
        • 83
        • RS

Situacija je malo neuobicajena.
        Sreca pa je taj uopste i sacekao policiju, a jos vise je sreca da je priznao krivicu.
        Nemoj shvatiti licno, ali situacija je idealna za fingiranje stete. Ja pijan lupio automobil, nedjem drugara koji potvri da je izletio na put sa prvenstvom prolaza i naplatim stetu. Medjutim, u pitanju je vjerovatno manja steta za koju se ne isplati fingiranje.
        A osiguranje mora nadoknaditi stetu i kraj, samo oni mogu odugovlaciti sudski spor o dokazivanju krivice, jer nema nijednog materijalnog dokaza da je njihov osiguranik kriv za stetu. U principu sudska presuda se ne moze temeljiti samo na priznanju krivice.

Comment

• Bojan1212
          CBC Senator XXL
          • 15.07.2008
          • 468
          • Zemun
          • Honda Accord

Pa tako nekako... I taj što kaze ispao je lud što je uopšte stao... Mogao je ladno da ode i da se pravi lud, u fazonu nije ni video šta se desilo... E sad, on je sačekao, policija napisala zapisnik gde piše (barem je pisalo ako se nešto "nekako" nije promenilo) da mu je oduzeto pravo prvenstva tako da, verujem da ipak na kraju moraju da popuste... Što kazes jasno je i jeste odlicno za fingiranje naplate od osiguranja...
          I oni su mu rekli da bi bilo bolje da se zakucao u njega, al što kaze deda tad bi ga mozda pukao u vrata i oterao ga u sanduk ili invalidska kolica, pa nije bolje u svakom slucaju. Jbg, znam kako posluju sve velike kompanije kao što su banke i osiguravajuća društva tako da sam siguran da to neće ići tako lako.
          Šteta svakako za njih nije velika imajući u vidu da je Fiat Seicento u pitanju, ali sa druge strane za nas jeste jer ne verujem da se isplati opravljati. Otišlo desno krilo, ceo točak otpao, desni far, hladnjak i verovatno još po nešto. Šteta jer je auto bio u baš super stanju.

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Otišlo desno krilo, ceo točak otpao, desni far, hladnjak i verovatno još po nešto. Šteta jer je auto bio u baš super stanju.
            Sta bi tek bilo da nije bio u super stanju?
            www.paluba.info

Comment

• Bojan1212
              CBC Senator XXL
              • 15.07.2008
              • 468
              • Zemun
              • Honda Accord

Nisam razumeo pitanje?
              Moja konstatacija se odnosila da mi je zao sto ce verovatno auto na otpad jer se nama neće isplatiti popravka, a bio je u super stanju. Inace auto je rodjak kupio nov u Svajcarskoj i nakon par godina i 70-ak hiljada zavrsio kod mog dede. Redovno servisiran, bez i jedne ogrebotine bio...

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Malo sale nista vise.

Znas onu scenu iz Maratonaca
                - Malo me tata tukao
                - kako izgleda kada te puno tuce.

www.paluba.info