Registracija SUV-a kao teretnog vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AlfistaNS
    CBC Početnik
    • 08.04.2012
    • 5
    • Novi Sad

Registracija SUV-a kao teretnog vozila

Pozdrav, treba mi jedna proverena informacija, jer sam citao na netu vec sve i svasta i ne znam sta je istina...

Da li je moguce neki klasicni SUV, lupam BMW X5, SADA registrovati kao teretno, bez vadjenja zadnjih sedista, samo da se ogradi teretni prostor nekom mrezom/resetkom i tako atestira?

Nasao sam informaciju da su 2013. onemogucili takve muljavine zakonom, da vozilo mora postojati u verziji teretnog da bi mogao da se prepravi, a opet i dan danas vidjam gomile oglasa "teretnih" dzipova, koji se ocigledno i dalje registruju bez problema...

Vredi li se ********ti sa tim, ili bolje naci nekog invalida i na taj nacin izbeci placanje skupe registracije?
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

jasan, glasan i nedvosmislen odgovor, ne moze.

To sto vidjas u oglasima je do sada registrovano u divljim tehnickim pregledima, po sistemu "crvene". Ovim novim propisima te tehnicke su mahom pogasili.

Ne iskljucujem mogucnost da u nekom malom mestu, recimo na jugu srbije, gde zakon stize svakog 29. februara, je moguce i dalje registrovati bilo sta.

Ako kupis terenskog teretnjaka, moras raditi reatest u putnicko vozilo, mislim da je 150 eura ta igrarija.

Za sve koji citaju, oprez oko kupovine kola, trenutno je na oglasima najvise vozila koja vise ne mogu da se registruju ili usaglasavanje sa pravilima prelazi vrednost vozila.

Cutali smo kad su dosli po plinadzije, cutali smo kad su odvezli prikolice, kuke, stakla, sad mozemo i dalje da cutimo ali i da pusimo.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Bataz
      CBC Početnik
      • 21.09.2018
      • 1
      • Vlasotince
      • Ford kuga

Grand je imao prosle godine neku akciju za kugu i fokusa, N1. Jos ima tih automobila po oglasima:
      N1 Vozilo

FORD KUGA 1.5 TDCi 120 hp Trend
      Za pravne subjekte: Registruje se kao teretno vozilo sa 4 sedišta. Odbitna stavka PDV.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Ako je proizvodjac obezbedio N1 homologaciju, naravno da moze. To je onaj deo ako fabricki postoji teretni model, moguce je registrovati.

x5, x6, razni porsei, land kruzeri, pajero, rendz roveri i da ne nabrajam, nemaju N1 homologaciju za nase trziste.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
        X