Istekla srpska registracija u BIH, zbog vanrednog stanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rrapaic
    CBC Senator
    • 13.02.2008
    • 225
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Istekla srpska registracija u BIH, zbog vanrednog stanja

Postovani forumasi, imam problem i nadam se da neko zna sta mi je ciniti.

Nalazim se u Prijedoru (zapad Srpske), posedujem auto Fiat Stilo, kojem je 25.04.2020. istekla registracija.
    Nikako nisam mogao da dodjem u Srbiju u vreme karantina, jer radim (remote, od kuce).

Sad je pitanje: kako da dodjem u Srbiju, a da ne kosta Boga oca (slep)?
    Zvao sam konzulat, ovdasnji MUP, i AMSRS, niko nema valjano resenje.
    Konzulat je kontaktirao nas (srpski) MUP, i navodno treba nabaviti 'privremene izvozne tablice i osiguranje', da bi auto usao u Srbiju.
    Kad sam pitao u ovdasnjem MUP-u, nikad culi.

Dobio sam predloge da probam do granice 'na srecu', navodno ima tolerancije i razumevanja.
    Medjutim pitanje je da li cu i granicu proci, uh.

Ima li neko iskustva iz prve ruke, to jest prosao li je neko granicu s isteklim papirima za auto?
    Fiat Stilo 1.9 JTD
  • macaneli
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2008
    • 327
    • sremska mitrovica - Genova
    • S-max

Raspitaj se dal mozes uzeti granicno osiguranje na granici samoj
    ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Legalno imas dva nacina koja si naveo u svom postu. Slep ili bosanke table za izvoz sa osiguranjem. Nema sta da nisu culi za to, isto kao i kada se doteruje auto iz inostranstva, u narodu poznato kao col tablice. Osiguranje na granici je za registrovana vozila.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• macaneli
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2008
        • 327
        • sremska mitrovica - Genova
        • S-max

Na osnovu cega ce mu dati izvozne bosanske table kad auto ima srpske table???
        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

ako nece na slep, onda ovo zakon o osnovama .......BIH

Član 209. (1) Za vozila koja se registruju u Bosni i Hercegovini izdaje se jedna od sljedećihregistarskih tablica:

1) registarske tablice za motorna vozila;2) registarske tablice za priključna vozila;3) registarske tablice za motocikle;4) registarske tablice za motorna i priključna vozila diplomatskih i konzularnih predstavništavai misija stranih država i predstavništava meñunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini injihovog osoblja;5) registarske tablice za vozila koja se izvoze iz Bosne i Hercegovine i registrovaće se uinostranstvu;6) tablice za privremeno registrovana vozila i7) probne tablice.

5 ili 7, u nesto mogu da ga udenu

a imamo i ovo

Član 214.(1) Privremeno mogu da se registruju motorna i priključna vozila uvezena iz inostranstva ilinabavljena u Bosni i Hercegovini čiji su vlasnici stranci koji u Bosni i Hercegovini privremenoborave na osnovu važeće putne isprave.......bla, bla

​Sve u svemu, najjednostavnije i najjeftinije je slep

Comment

• lmilan02
            CBC Član
            • 11.09.2013
            • 10
            • Beograd
            • Toyota Corolla

Cenim da ima jos tehnickih koji ne traze da auto zaista bude tu...

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Ako nadju isti takav sa tim tablicama za fotkanje i clip od 35 min na kanalu

Comment

• lmilan02
                CBC Član
                • 11.09.2013
                • 10
                • Beograd
                • Toyota Corolla

Definitivno nema vise? Mislim, svidja mi se da vise ne moze, nikad nije ni trebalo, ali u koleginom slucaju bi bilo spas.

Comment

• rekordan
                  CBC Član
                  • 31.05.2009
                  • 99
                  • Nis

Juče mi je bio čovek koji je imao isti problem, samo u Crnoj gori.
                  Došao je do naše granice neregistrovan, a onda su mu naši na granici skinuli tablice. Morao je da plati šlep do Niša, a onda je završavao ostalo.
                  Ja bih na tvom mestu došao do najbližeg mesta do granice u Bosni, a onda platio šlepku do najbližeg mesta u Srbiji i u istom tom mestu uradio tehnički i registraciju.
                  E sad ide novo pitanje da li je to moguće da u tom mestu dobiješ nalepnicu sa oznakom tvog mesta. Čuo sam, nisam proverio, da je u Bugarskoj moguće da se tako uradi, a za kod nas ne znam.
                  Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Od pre nekih mesec i nesto, moze se i u SRB registrovati vozilo na tehnickom pregledu ili policiji van domicilne lokacije. Uvedeno zbog vanrednog stanja, valjda nije ukinuto. Znam da je Bg registracija produzena u Pozegi.

Comment

Working...
                    X