Prekršajna prijava za prodat auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Lažno prijavljivanjeČlan 334
    (1) Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela,
    kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(2) Ko podmetanjem tragova krivičnog dela ili na drugi način izazove pokretanje krivičnog postupka zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti protiv lica za koje zna da nije učinilac tog dela,
    kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(3) Ko sam sebe prijavi da je učinio krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, iako zna da ga nije učinio,
    kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(4) Kaznom iz stava 3. ovog člana kazniće se i ko prijavi da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, iako zna da to delo nije učinjeno.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• alex1974
      CBC Veteran
      • 15.04.2016
      • 127
      • okolina
      • Vectra A 1.6SV

Ok,a posto znas kod koga je auto i isti lazu da nije kod njih,sta mislis da odes ponovo kod njih i da im kazes da znas da je auto kod njih i da ces da prijavis da ti je auto ukraden ako ne izmire tu kaznu i odmah ne urade prenos vozila?
      Objasnis im da ce ih onda cim ih milicija vidi sa vozilom uhapsiti zbog kradje istog pa neka vide sta ce onda.
      Naravno to ce biti samo "zastrasivanje" posto ne smes da ih stvarno prijavis ali ko zna mozda i upali?

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Ugrožavanje sigurnostiČlan 138
        (1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica,
        kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice,
        kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca, advokatu, policijskom službeniku i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja,

ILI

PrinudaČlan 135
        (1) Ko drugog silom ili pretnjom prinudi da nešto učini ili ne učini ili trpi,
        kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini na svirep način ili pretnjom ubistvom ili teškom telesnom povredom ili otmicom,

(3) Ako je usled dela iz st. 1. i 2. ovog člana nastupila teška telesna povreda ili druge teške posledice,
        učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do deset godina.

(4) Ako je usled dela iz st. 1. i 2. ovog člana nastupila smrt prinuđenog lica ili je delo izvršeno od strane grupe,
        učinilac će se kazniti zatvorom od tri do dvanaest godina.

(5) Ako je delo iz st. 1. i 2. ovog člana izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe,
        učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina.

Comment

• alex1974
          CBC Veteran
          • 15.04.2016
          • 127
          • okolina
          • Vectra A 1.6SV

Pa majku mu svi clanovi zakona brane krivca,zar nema neki clan zakona koji brani ili moze naterati krivca da obesteti ugrozenog coveka?

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

samo sam tumacio tvoje ideje

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Meni je pala na pamet malo benignija ideja a to je da odem da prijavim da sam izgubio saobraćajnu dozvolu, izvadim novu i navatam ga zatim negde da mu skinem tablice i na taj način odjavljujem auto pa on onda nek se puši

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Razgovor izmedju OSL.a i mene.
                ****** vozi neregistrovan auto i usput meni tovari prijave zbog neodjavljivanja, šta da radim? Pa jel njegov auto, nije, na meni je još uvek... Pa jel platio, jeste... onda je njegov.. Ako ja nadjem auto i uzmem ga da odjavim i ostalo? (onda dodje SRi sa) pa jel platio, jeste onda je njegov i ne smeš da ga oduzmeš... i da ne gnjavim više, svaka kombinacija se završila jel platio, jeste onda je njegov
                Na kraju pitanje, ako je auto kod mene u dvorištu, ja sam vlasnik u saobraćajnoj da li je onda auto ukraden? Kaže pa nije (uzdržano) i bi tako

Nekad su stvarno bili seratori sa tim prevodom i prevelikim dažbinama pa smo svi razumeli to registruj na moje ime i teraj ali to nekad nije bilo dobro, danas je to tepsija ribe i nema opravdanja da auto ostane na tebi a drugi ga vozi...

Danas je nešto drugo nenormalno, radnik je kupio auto i čekamo 2 nedelje da neka drndara odredi ili šta već odradi sa porezom da platimo, auto stoji u dvorištu plaćen i gleda ga... Neverovatno, ja se posvadjao u agenciji na tehničkom, mislio da me zeza a svugde isti odgovor...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Neverovatno je da si se ti posvadjao.

Ocigledno je najsigurnije da se auto preda tek nakon placenog poreza, najbolje u MUP, pred salterom za promenu podataka o imaocu vozila.

Sve ove ideje sa prijavama kradja, odjavljivanjem tablica i slicno su na lepoj ivici krivicnih dela, a to nikome ne treba zbog admistrativnih zavrzlama.

Comment

• Ivvan
                    Moderator
                    • 29.09.2004
                    • 1574
                    • Nis
                    • SAAB 9000

A kakva je situcija sa ugovorom o poklonu ?

Sto se pravne strane tice ko je tu posle odgovoran.
                    Znam da u tom slucaju porez placa kupac, a ko placa kazne ?
                    Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

Za razliku od prodaje gde je po zakonu prodavac obveznik plaćanaj poreza kada je poklon u pitanju porez plaća poklonoprimac. Zato verujem da u tom slučaju nema objektivne odgovornosti vlasnika automobila. On je poklonio, ima ugovor, nema obavezu da plaća porez, jedino što bi morao da ga odjavi i vrati tablice.
                      www.paluba.info

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

MUP ne zanima da li je vozilo prodato ili poklonjeno. Porez je u nadleznosti min finansija.

Zanima ih samo ko je upravljao vozilom kada je pocinjen prekrsaj. Zato im se da ugovor gde se vidi kada je vozilo prodato/poklonjeno, oni jure dalje, a vlasnik se obezbedi da ne moze ni da ima prekrsajnu odgovornost za nedavanje podataka (cl 247 i 330 zobs).

Po cl 274 vlasnik je DUZAN da u roku od 15 dana prijavi svaku promenu koja se upisuje u saobracajnu - eto resenja, ugovor se overi i dostavi se MUP-u i MUP zna ko je novi vlasnik, Inace, i za to ima kazna ako se ne dostavi (cl 332)

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Ja napisah juče da sam bio u Savskoj i da mi je čovek rekao da sud ne priznaje nikakve ugovore niti ovlašćenja. Sve dok je saobraćajna na moje ime ja sam odgovoran što auto nije odjavljen na vreme.
                          Imam suđenje 3.06. pa ću videti šta kaže sudija.

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

ja napisah da neko iz mupa ne moze da kaze sta radi sud i obrnuto. poenta je sto je on svoj predmet zavrsio i bas ga nesto za ishod

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

sve ok ali ne kontam sta je država ovde kriva?

iliti kako mene niko ne pita za put za plažu... jel može ovlašćenje da ne plaćam sad... ne može. Može samo prepis.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

ugovor - overa- dostava ugovora MUP-u

Comment

Working...
                                X