Službeno vozilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zivko2022
    CBC Početnik
    • 03.02.2022
    • 3
    • Sombor
    • Toyota

Službeno vozilo

Da li zaposleno lice u okviru npr. državne firme ili privatne, koje je punoletno i vozač početnik, sme po zakonu da vozi službeno vozilo i ako ne sme, koji član zakona govori o tome?
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Koliko znam, nema zabrane u odnosu na vlasnistvo vozila, samo ono uopsteno za snagu, vreme upravljanja, brzinu...
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• FM III
      CBC Član
      • 28.04.2010
      • 79
      • Beograd
      • Ford Focus mk3,5

Treba proveriti da li možda ima neki lokalni akt firme da se vozačima početnicima ne dodeljuju službena vozila.

Comment

• Zivko2022
        CBC Početnik
        • 03.02.2022
        • 3
        • Sombor
        • Toyota

Koliko je meni poznato, nema nikakvog akta.

Ali mi je nelogično da ne postoji nešto u zakonu o tome. Da pretpostavimo da sam položio za B kategoriju nedavno i prijavim se u neku od firmi koje se bave taxi prevozom putnika. Da li to ne bi trebalo biti regulisano nekim članom zakona iz bezbednosti?

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

pa taksi firma nece primiti bez iskustva bar dve godine, 21 godine života, poznavanje grada itt

kao sto ne može ni renta car da uzme
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

a da se mi manemo prepostavki? da li te zanima ima li uopstenih ogranicenja za sluzbena vozila i pocetnike ili te zanima prevoz putnika?

Pod pretpostavkom da si verovatno skoro polozio ili ces uskoro, trebalo bi da si najsveziji sa znanjem zakona pa kazi koje su dileme.

Comment

• Zivko2022
              CBC Početnik
              • 03.02.2022
              • 3
              • Sombor
              • Toyota

"Pod pretpostavkom da si verovatno skoro polozio ili ces uskoro, trebalo bi da si najsveziji sa znanjem zakona pa kazi koje su dileme."

Loša pretpostavka, vožač sam nešto više od 26 godina. Zakoni su se menjali, pa nisam baš nešto zadnjih godina ispratio. Interesovalo me je zbog situacije u jednoj firmi da vozač početnik može da vozi službeno vozilo bez iskustva, što je po meni nepravilno. Zato me interesovalo da li u nekom od zakona postoji neki član koji govori o tome.
              Hvala!

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Pa tako kazi, ne ujedamo. Koliko znam, pa zakonu nema ogranicenja te je sve na procedurama i organizaciji pravnog lica, kao i na proceni rukovodstva (vlasnika).

Comment

Working...
                X