Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Re: Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Originally posted by Milorad90
    Jel si se ti ikada vozio u kamionu?

Uvek ali uvek propustim kamion u takvim slucajevima iako ja imam prednost jer znam da je njemu veci problem da uspori pa opet da ubrza nego meni sa kolima.

Vozio sam se u Tamicima i ovim Zetama sta li su Nije problem da on predje u moju traku ali ne da ja krenem da drljam gumam i felnama po bankini i kosim travu sa strane ili da se zaustavim pored puta jer on mora da pretekne nekoga... Usporicu ako on ima mogucnost da pretekne ako ja usporim ali ne da na 20m od njega on krene da mi prelazi u traku... Zaustavicu se ako je uzak put i nemozemo se mimoici ili ako ima neku prepreku u njegovoj traci pa da nemora da se zaustavlja skroz(pogotovo ako je kolona iza mene, i ovo je cesce za autobuse kod npr pijace). Takodje me nervira kad u ulicama sa dve trake voze slepercine levom trakom i onda jos krivudaju levo desno jer obilaze neke rupice i sahte i oneomogucavaju ostalima da ih preteknu... Inace vrlo cesta pojava zbog granicnog prelaza...
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Pa vi ste upravo oni koji prave sranja

Jedan namerno namesta i lupa ljude a drugi nece da zagazi travu, bolje da skomataju coveka na bicikli ili motoru Pa takvi kao vas dvoje ih pobise po putevima Totalno bez tolerancije i puno sebicluka, fuj!!!
      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• YUgisa
        CBC Senator XXL
        • 05.06.2008
        • 793
        • Subotica
        • Yugo 1.1 EFI

Alekre, ajd samo jos jednom procitaj moj post JA nevidim poentu toga gde se jedva mogu dva automobila mimoici (dok jedan pretice skuter ili biciklu) da ja trebam da sliazim sa puta jer ide kamion kojem je tesko da uskladi svoje kretanje na vreme i proceni kad da ubrza tj uspori nego dodaje gas i prelazi u suprotnu traku, u trenutku kada smo biciklista i ja skoro pa paralelni, samo u suprotnim trakama i da pored toga ja ispadam netolerantan...
        Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• banebg81
          CBC Veteran
          • 26.06.2008
          • 195
          • Beograd

Pre svega da napišem da nemam komentar na ovog kolegu koji nije hteo da propusti tog momka,čoveka sa yugom koji je sleteo sa puta. Lično mislim da si imao sreće, jer bo, vrlo lako si mogao da skončaš tu. To što je on takav i takav vozač ne znači da treba da mu ugrožavaš bezbednost svojom GENIJALNOŠĆU.

A u saobraćaju sam se stvarno nagledao svačega jer vozim prilično puno, putujem baš dosta i vozim Y 55 koji je 81 godište i baš iz tog razloga mnogi me gledaju kao čudaka i ponašaju se krajnje bezobzirno prema drugim učesnicima u saobraćaju a posebno prema yugićima jer su "sr...e" .

Najviše me nervira, kada počnem preticanje, naravno, iz daleka, uz upotrebu zvučnih i svetlosnih signala, osoba koju treba da preteknem, kada vidi da je pretiče yugo ili jednostavno iz besa, ne znam čega, počne da ubrzava !!!
          PRETICANJE JE NAJRIZIČNIJA OPERACIJA U SAOBRAĆJU - UBEDLJIVO ! Sve teške nesreće koje se dogode uglavnom su zbog NE PRILAGOĐENE BRZINE, NE PROPISNOG PRETICANJA i naravno NE POŠTOVANJA OPŠTIH SAOBRAĆAJNIH PROPISA (prolazak kroz stop, crveno ... ) !!!
          I kada, se zalepe jedan za drugi auto, ne ostave prostor da neko može da se ubaci između, to je tek posebna priča a kolona iza njih kilometrima ... i niko da se nađe pametan da ostavi prostor za brže učesnike.

Zamislite samo kada vidim AUTO ŠKOLA i vozi ravno 20 - 25 km/h !!! Šta oni uče ljude, to je ne verovatno. Isti taj vozač, čim dobije dozvolu NEMA TEORIJE DA VOZI TOM BRZINOM. I naravno, pošto nije propisno obučen, ugrožava bezbednost ! ?
          Neko je napisao, kada vidim policijski auto, u 7 od 10 sitaucija KRŠI PRAVILA SAOBRAĆAJA - 1000000 % tačno, osim u postotku, češće se dešava da krše propise.

Isto je i za dve trake na pojedinim deonicama, ljudi voze paralelno jedan pored drugog, ne može niko da ih obiđe, a uz sve to voze prilično SPORO, a za to u principu ne postoji kazna.

Sve što ste naveli do sada je apsolutno TAČNO, ovo bi trebali da pročitaju stručnjaci iz CIP a i MUP a pa da malo bolje sagledaju situaciju a ne da prepisuju zakone koji su NE UPOTREBLJIVI !

I jedan primer od pre neko veče u BG, koji je da se samo zna, stecište raznoraznih prevaranata, glupana i nabeđenih likova da je to ne verovatno.
          Na semaforu, posle saborne crkve u centru, kod underground kluba (možda se ne zove više tako, ne bitno) ima semafor. Na asvaltu obeleženo u traci u kojoj sam stao na semafor PRAVO i LEVO. Na znaku koji je okačen na semaforu stoji dozvoljeni smerovi PRAVO i LEVO a na semaforu postoji uslovna strelica za DESNO !? I sada, ja naravno, stao na crveno, jer ne idem DESNO, ne znam ni gde može desno kada postoje oznake na putu.
          I iza mene PUG 206, u autu devojka i momak. Svira, blica, maše rukama, kao, hajde, šta stojiš na semaforu, ja stojim naravno, idem pravo, ništa mi ne daje za pravo da prođem raskrsnicu. Svirala je dok se nije otvorilo zeleno, ja naravno krenem, ona me obiđe i NAGLO ispred mene zakoči, na sred puta, kao ne da mi da prođem. I sad, ja HVALA BOGU, uvek imam priručna sredstva za odbranu, i ako sam 8 godina se bavio borilačkim veština, umem da se kontrolišem. Ja naravno ništa, stao iza i čekam da se pomeri, šta drugo da uradim, jer znam kakve se situacije mogu da izrode, uglavnom negativne po protivnike a onda meni ni jadnom ni dužnom KRIVIČNA PRIJAVA a taman sam odležao uslovnu, zbog slične gluposti (doduše ne u saobraćaju) .
          E sad, možda sam ja bio u pravu što nisam prošao na crveno (i dalje mislim da je strelica GREŠKOM tu postavljena ili je za ulaz u UNDERGROUND) možda je ona bila u pravu, ali, šta njoj daje za pravo da se tako ponaša.
          Posle nekih 30 ak sekundi, jer sam je malo jurio (kokoška je mislila da yugo ne može da je stigne) umalo da nastupi adrenalin i da je nalupam, na svu sreću, ostao sam pribran (a pevac, nadam se da se ne bi bunio, jer bi ostao bez kreste)
          Treba čovek da ostane pribran u svakakvim situacijama, jer, u novinama je skoro (možda godinu ili dve)pisalo, momak upucao OCA i SINA jer su mu u saobraćaju isekli putanju kretanja (ostali su živi obojica, hvala Bogu) !!!
          Nema tog zakona koji će takve stvari da spreči, KAKO JEDNOM NAUČIŠ DA VOZIŠ, TAKO VOZIŠ DOŽIVOTNO (dobar primer je noga na kvačilu ) znači, pamet u glavu, oružje skriveno i polako, pre ćeš stići.

Pozdrav

p.s. i sada MNOGO, MNOGO pažljivije vozim nego kada sam dobio dozvolu, pa u prvih godinu dve, i nije loše da novi vozači imaju nekakva ograničenja, u brzini, vremenu kretanja, alkohola i sl.

Comment

• maliomladinac
            CBC Senator XXL
            • 21.11.2008
            • 995
            • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Necu da pustim takve ljude, makar ga nosio na dusi! Makar se i ja spucao. Bane, mozda si pogresno protumacio moj post kad sam rekao razjeban yugo. Da se razumemo nemam nista protiv yuga, nego je njegov bio u ocajnom stanju, ceo kriv, tocak svaki na svoju stranu...Nije ni bitno, ako sam ja u takvom raspolozenju da vozim 50kmh, naravno da cu se uvek skloniti da me brzi obidje, na autoputu ako ja vozim 150kmh u levoj traci i vidim da je neko iza mene brzi i oce da prodje UVEK se sklonim sto je pre moguce, ali ako nas 30 ide normalnom brzinom u koloni i jedan pametan se nadje da nas pretice i da dovodi u opasnost mene,sebe ili druge ucesnike zarad par metara prednosti? Nek onda bude pametan pa nek se snadje! Da je to bio pravac i da nije bilo nikoga, da je uredno dao migavac i polako krenuo da se ubacuje PUSTIO bih ga 100%, a ovako NE...Ja imam tolerancije i prema auto skolama, i prema pocetnicima, nikad ne sviram, nikad se ne nabijam, ali za ovako bahate ljude koji misle da su oslobodili Beograd nemam tolerancije i nikad necu imati makar me kostalo zivota, mog ili njegovog... Svako ima svoje razmisljanje... Moje misljenje je da je trenutna kultura u saobracaju bash zato sto ima previse tolerantnih ljudi, sve kao neka ih, pusti ga, nema veze, ma vidis da je ****** i tako su ljudi dobili slobodu da rade kako i sta hoce,zar ne?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
            061/665-94-23

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Bane, kriv si, trebalo je da se prestrojis tako da ne nerviras gospodju , a i da ostali mogu da skrenu kad vec imaju uslovno.
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Marcus
                CBC Senator XXL
                • 19.10.2007
                • 631
                • Novi Beograd - B62

Vec poslednjih par nedelja mi smetaju svi oni koji uspore na raskrsnici Jurija Gagarina i Omladinskih brigada, da bi uzeli besplatne novine koje deli devojka i na crveno i na zeleno i na zuto i na belo i na crno i aaaaaaaaaaaaaaaaa..... Umesto da prodjem eventualno na drugo zeleno ( zavisi od jutarnjih guzvi ), uglavnom prolazim na trece ili cetvrto.... Bem ti besplatne novine

Comment

• banebg81
                  CBC Veteran
                  • 26.06.2008
                  • 195
                  • Beograd

Originally posted by deki-ascona
                  Bane, kriv si, trebalo je da se prestrojis tako da ne nerviras gospodju , a i da ostali mogu da skrenu kad vec imaju uslovno.
                  bih, ja, pomerim se uvek kada ima mesta, ali u traci pored je bio auto, a desno ivičnjak, NIJE BILO GDE !? I nije bilo NIKOGA iza nje ...

bilo prošlo i više ne došlo ...

Originally posted by maliomladinac
                  Necu da pustim takve ljude, makar ga nosio na dusi! Makar se i ja spucao. Bane, mozda si pogresno protumacio moj post kad sam rekao razjeban yugo. Da se razumemo nemam nista protiv yuga, nego je njegov bio u ocajnom stanju, ceo kriv, tocak svaki na svoju stranu...
                  Ne znam, eto, nisam pametan, verovatno sam LUD ali, neke stvari sam u životu naučio, da NE PRUŽAM OTPOR dok mojih pola metra oko mene nije ugroženo nečim a opasnim po moje zdravlje i bezbednost.
                  Ko zna kakva je muka njega naterala da se tako ponaša ... možda je samo lud, možda pijan a možda mu se žena porađa, taštu udario auto ko to zna ...

Da ne citiram sada, verovatno ne bih bio 100% precizan, junak je onaj koji štiti druge od sebe a ne sebe od drugih ...

pozzz

Comment

• supercow
                    CBC Član
                    • 14.08.2006
                    • 98
                    • Zarkovo - BG.

U zadnje vreme sto se tice ljudi.....vozaci bg vozila koja imaju table 960-XXX 970-XXX itd. , nemam pojma koja je fora sa time, malo malo neko divlja juce neki bolid sa 124 mercedesom zamalo da udari neki kombi na gazeli pa je ovaj posle poceo da ga juri a pre toga je jos nekoliko likova mogao da udari, skoro svaki dan neka trojka,passat prolazi na crveno ali bas namerno. mozda ja tripujem ali im je jedino zajednicko ta registracija.

Generalno me nerviraju :vozaci pik-up vozila i oni koji voze firmina vozila , taksisti , vozila pod pratnjom ....zbog uglavnom divljacke voznje.
                    STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• banebg81
                      CBC Veteran
                      • 26.06.2008
                      • 195
                      • Beograd

Originally posted by supercow
                      U zadnje vreme sto se tice ljudi.....vozaci bg vozila koja imaju table 960-XXX 970-XXX itd. , nemam pojma koja je fora sa time,
                      vrlo moguće, bivši Crnogorci

Comment

• kuntalo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2007
                        • 342
                        • Predgradje

Originally posted by YUgisa
                        pa roditelji koji guraju kolica... Na dosta mesta u centru ima drva posadjenih pored puta i tek kad odjete do pesackog stvarno vidite da li stoji neko da predje isti, i onda gurnu kollica na put i tek onda jel pogledaju da li neko ide...
                        Mene nerviraju ovakvi kao Jugiša. Mladi, žustri, a nepismeni, još seru kao foke.
                        Save the Panda!

Comment

• YUgisa
                          CBC Senator XXL
                          • 05.06.2008
                          • 793
                          • Subotica
                          • Yugo 1.1 EFI

Moze malo preciznije? Sta te tu tako jako nervira?

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Originally posted by maliomladinac
                            Necu da pustim takve ljude, makar ga nosio na dusi! Makar se i ja spucao. Bane, mozda si pogresno protumacio moj post kad sam rekao razjeban yugo. Da se razumemo nemam nista protiv yuga, nego je njegov bio u ocajnom stanju, ceo kriv, tocak svaki na svoju stranu...Nije ni bitno, ako sam ja u takvom raspolozenju da vozim 50kmh, naravno da cu se uvek skloniti da me brzi obidje, na autoputu ako ja vozim 150kmh u levoj traci i vidim da je neko iza mene brzi i oce da prodje UVEK se sklonim sto je pre moguce, ali ako nas 30 ide normalnom brzinom u koloni i jedan pametan se nadje da nas pretice i da dovodi u opasnost mene,sebe ili druge ucesnike zarad par metara prednosti? Nek onda bude pametan pa nek se snadje! Da je to bio pravac i da nije bilo nikoga, da je uredno dao migavac i polako krenuo da se ubacuje PUSTIO bih ga 100%, a ovako NE...Ja imam tolerancije i prema auto skolama, i prema pocetnicima, nikad ne sviram, nikad se ne nabijam, ali za ovako bahate ljude koji misle da su oslobodili Beograd nemam tolerancije i nikad necu imati makar me kostalo zivota, mog ili njegovog... Svako ima svoje razmisljanje... Moje misljenje je da je trenutna kultura u saobracaju bash zato sto ima previse tolerantnih ljudi, sve kao neka ih, pusti ga, nema veze, ma vidis da je biiiip! i tako su ljudi dobili slobodu da rade kako i sta hoce,zar ne?
                            A da ti malo smanjiš napetost na ovom forumu. Nisam moderator, ali bre svaki ti je post kao naslovna strana Svet ili Skandala. Sve mora da bude napisano u tonu senzacije.

Reći ću ti samo dve stvari, pa ti vidi da l ćeš da ih primiš sujetno ili pametno.

1. Napušavaš druge za kola koja voze, a brate hvališ svoj auto koji bre direktno iz fabrike stiže sa jedno 30 fabričkih grešaka i generalno je jedan od najnepouzdanijih i najnekvalitetnijih automobila napravljenih u 21. veku.

1a. Moj ćale (primera radi) je tokom života vozio sve, od kombija sa 2 kruga lufta u volanu, amg mercedesa, reno 4, yuga, honde vti i svaki taj auto ne održava i uspe da napravi da bude u lošem stanju - samo što ne počne da vozi na tri točka, ali nikada ni jedno sranje nije napravio...

dakle nije bitno šta voziš, nego kako

2. na autoputu se NE VOZI u levoj traci, nego u desnoj...

Comment

• maliomladinac
                              CBC Senator XXL
                              • 21.11.2008
                              • 995
                              • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

1. Napušavaš druge za kola koja voze, a brate hvališ svoj auto koji bre direktno iz fabrike stiže sa jedno 30 fabričkih grešaka i generalno je jedan od najnepouzdanijih i najnekvalitetnijih automobila napravljenih u 21. veku.
                              ???

2. na autoputu se NE VOZI u levoj traci, nego u desnoj...

Samo primer....

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                              061/665-94-23

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pripazite malo da ne pocnete sa medjusobnim "cascavanjem"
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X