Raskrsnica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Superbird
    CBC Senator XXL
    • 06.02.2006
    • 384
    • Sabac ---> Novi Sad
    • Audi 100 Typ 43

Raskrsnica

Evo je skica jedne raskrsnice u Sapcu (paint, jbg):

Pri skretanju desno, da li treba postovati semafor ili ne? Ja uvek cekam zeleno, ali 99% ljudi to ne radi, drugar mi je cak pricao da su na polaganju obarali ko je tu stao na crveno.
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

U pravu su sto su obarali.

U mom naselju ima identicna raskrsnica, samo sto si skoro na semafor stavili i jedno uslovno zeleno koje je naravno uvek upaljeno.

Dakle za desno NE treba stajati na crveno. Postujes znak i normalno ides.

p.s.

imas umetnicku ruku, ja nikad ne bi ovo nacrtao u paintu
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Nekih 99% sam siguran da ne moras da se zaustavljas na crvenom

Ovo je primjer raskrsnice iz mog komsiluka i 99% ljudi se zaustavlja na "ustupi prvenstvo" mada mi se cini da nije potrebno ako semafor radi:

Sta vi mislite o tome?
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

Ova druga slika i pozicija znaka na istom mestu gde je i semafor znače da se odnose na istu stvar. Dok je semafor u funkciji, na znak ne bi trebalo obraćati pažnju.

U prvom slučaju je sasvim tačno da se semafor ne odnosi na skretanje desno, nego samo trougao. Zapravo je ista stvar kao da su stavili semafor desno i uslovnu strelicu.
        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Upravo tako, ali kao sto rekoh - vecina auta se (iz meni nepoznatih razloga) zaustavlja pred znakom...
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Dare
            CBC Senator
            • 16.09.2007
            • 219
            • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

a u Nisu kod suda (centar) za skretanje u desno svetli i crvena i zelena strelica istovremeno. ja prodjem ali da li sam u pravu?

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Jesi, zelena je uslovna - ako je semafor ispravan. Znači, možeš da prođeš, ali moraš da gledaš. Uslovne strelice se postavljaju na raskrsnice gde, ili ne može niko da naleti sa tvoje leve strane, te je potpuno glupo da te zadržavaju, ili je saobraćaj redak iz tog pravca, pa smeš da prođeš, ali uz veliku pažnju.

Problem je što na nekim raskrsnicama ta strelica ne gori uvek, nego se pali u određenom trenutku, a puno ljudi to ignorišu, pa prođu bilo kad. Epilog može da bude veoma ozbiljan.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Dare
                CBC Senator
                • 16.09.2007
                • 219
                • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

ma ovo ti dodje centar grada. valjda ima ovde jos neki Nislija kome je ovo palo u oko. Istovremeno i crvena i zelena

Comment

Working...
                X