Ko je kriv II ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Ko je kriv II ?

Mene snadje manja saobracajka preksinoc.
    Bio je neopisivo los dan, pa se u takvom maniru i zavrsio.
    Krenuo sam na sipam gorivo na OMV pumpi na Cukarickoj padini. Iz Radnicke sam skrenuo na pumpu, ali kako sam usao video sam raspale crvene okvire [koji bi trebalo da imaju stop znak u sredini] koji zatvaraju ulaz, jer je cisterna bila na pumpi. U desnoj traci je bio uparkiran ovaj crveni auto sa slike. Ja sam sivi, iza mene je jos jedan automobil krenuo na pumpu [crni na slici].

I tu gde sam na slici sam stajao u mestu i gledao u retrovizor cekajuci da crni u izadje u rikverc nazad u Radnicku. U medjuvremenu je devojka sela u crveni auto i dok sam cekao da se crni isparkira iza mene, ona je namotala levi, ubacila u rikverc i oljustila mi auto iza zadnjih vrata. Epilog oljusteno i ulubljeno krilo nazad i otkacio se branik.

Meni pao mrak na oci... Ona izasla i pita me odakle sam ja izleteo ... da ne duzim, mislio sam da uzmem sicu neku ili potpuno iskuliram i odem, ali posto je mislila da nije odgovorna i kriva pozvao sam pandure. Ona se uopste nije tangirala za svoj auto, jer je firmin i ima full kasko.
    U medjuvremenu sam pomerio auto sa prilaza jer se pumpa otvorila.

Kad su stigli panduri, ja nisam bio tu, otisao sam da kupim nesto da jedem [potrajalo cekanje]. Sta im je ona tu napricala, ne znam, meni su dali samo da ispunim izjavu [i to sam jedva napisao i nalupao, jer su mi se oduzeli prsti od hladnoce], i na svako moje pitanje su mi odgovorili sa pokupite zapisnik sa uvidjaja u mup-u za 7 radnih dana.

Nego, danas mi vozac sa posla rece da mogu opuseno da popijem krivicu ili podeljenu kricicu, jos i platim troskove uvidjaja, neku kaznu, itd.
    Sta vi mislite ?
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Sta da ti kazem, tu zivim i nista mi nije jasno bas glupa nezgoda.
    Moze svasta da bude zavisi sta si napisao u izjavi.Mada oboje ste bili zaustavljeni pa je mozda ona kriva, sa druge strane sto si hteo da je obidjes kada je i ona stajala u redu. bla bla, vrlo smaracki, ovo treba neki expert
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Darko
      CBC Senator XXL
      • 29.03.2005
      • 528
      • Beograd

Ako je ko na slici i ti i crni auto stojite u traci za suprotan smer...

A cak i nije dozvoljeno da skrenes na pumpu iz pravca padine ako ides radnickom... Svi skrecu ali je puna linija, verovatno niko nije ni obratio paznju na to.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Ne bi trebalo da si kriv jer si stajao. Ona je trebala da vidi da li ima drugih vozila kada je pocela sa ukljucivanjem u saobracaj.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

slazem se... e sad treba dokazati da si stajao

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

Hvala na odgovorima, mozda i nije tako crno .

@Darko
            Skrenuo sam iz pravca grada, tako da je to ok, mada me to nisu ni pitali, niti sam ja napisao.

Ona je dosla na pumpu da kupi cigare, pa posto nije mogla da prodje dalje, na tom mestu je uparkirala auto, a ja sam krenuo da je obilazim jer nisam video da je pumpa zatvorena.

Kapiram i ja da sam u suprotnoj traci, ali ... Ne znam, sto kaze M zapetljano... ja znam da nisam kriv, stajao sam na 1m od nje i to paralelno, ona nije ni pogledala kada je namotala volan i krenula u rikverc.

Ali kako ce presuditi saobracajci tu se vec brinem.
            Jer ako je napisala da sam se ja kretao, moja rec protiv njene ... a da zaboravio sam kljucni detalj, saobracajci od cca 22god, dok sam stigao vec su se cerili i gurkali medjusobno, a plavusa ih radila ...

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

bedak bas. Naravno da ti nisi kriv sto je ona retard i nije te ni videla, ali to sto nisi "kriv" za sebe i nas, nista ne znachi za zakon jer zna se kako se gleda. Uglavnom mnogo znachi dobar zapisnik i izjava, to je to sta napises to je.
              Moj brat je imao jos gluplju situaciju pre nekoliko meseci ali mizerija od stete malo vrata ogrebana, covek se isparkirao kod sava centra u rikverc i nije uopste video da je buraz iza njega i zakacio ga, posto nije imao para, zvali policiju. Pandur je dosao i meni sa strane rekao da je jako lose sto je tu blizu pesacki, bila je malo cudna situacija, i da iako je i njemu jasno a i ovaj covek jer rekao da ga jbg nije video, ipak moze da se desi zbog pesackog da ispadne obostrana, jer je buraz nije bio u pokretu vec zaustavljeno vozilo. Sva sreca pa je bio kul lik pandur i rekao mi sta da napisemo, i tako je i bilo

Tako da nazalost, lako moze da se desi da na kraju ti i budes kriv za svoje a ona za svoje koliko god glupo delovalo, tako je. Zato je najbolje naci dogovor ako ga ima, ali jbg tu kod tebe nije bilo dogovora.

Comment

• Dare
                CBC Senator
                • 16.09.2007
                • 219
                • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

a sta je sa likom iz crnog auta? trebalo je da ga hvatas za svedoka.
                nemoguce da te zenska nije videla, koliko ja kapiram morala je da vidi tvoj auto kad je usla u svoj. nego verovatno je gledala nazad preko desnog ramena, a ti ostao u mrtvom uglu

Comment

• Andrej55
                  CBC Veteran
                  • 28.07.2008
                  • 104
                  • Beograd

moguce da ce biti obostrana krivica... jer kao sto rekose,nisi smeo da stojis tu (po zakonu) a ona se nije uverila da moze bezbedno da krene. i taj zapisnik koji su rekli za nedelju dana. ja sam ga cekao 2 meseca i nesto,da bih na kraju saznao da je krivica obostrana... (da ne davim sad sam mojim slucajom).

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

ne secam se tacno kako ide ali ako tebe pisu prvog u zapisnik, pretpostavka je da si kriv

naravno, nisu panduri sudije pa mozes da se zalis ako te prevremeno proglase krivim

a i ona je*e *ovna, ima kasko osiguranje a izvodi da nije kriva...

Comment

• low rider
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2006
                      • 613
                      • Beograd

Re: Ko je kriv II ?

Pozdrav svima, da vam javim rezutate, stigao zapisnik, nisam kriv !
                      Huh pao mi kamen sa srca .

Jedna razlika moje u odnosu na policijsku skicu je da su oni ucrtali da sam se ja kretao, tj, obilazio je. A da je ona usla u moju traku/auto u toku isparkiravanja u rikverc iz njene trake.

Posto su tu i u kopije izjava, ona je apostrofirala da sam ja bio u pogresnoj traci, a ona u pravoj i da sam "nailazio" pri sudaru, znaci kretao se. A onda na kraju napisala da me je udarila dok sam bio "uparkiran" paralelno njenom vozilu...
                      Vise nije ni bitno.

Par pitanja, jos nisam bio u njenom osiguranju, a rekose mi da treba prvo da fotografisu kola i procene stetu, da li imam izbor kada dodje do odstete ?
                      Da li moram da idem kod njihovih majstora da to srede (sto me brine jer ne znam te majstore i ne znam koliko mogu da zadrze auto) ili mogu da trazim novac od osiguranja ?

p.s. @Dare mislim da je crni zapalio pre nego sto sam izasao iz auta, a ni ja nisam odmah izasao, bilo je 1,2,3,4,5...

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

ne znam sta vozis, ali ako je nesto novije, onda ti je najbolje samo da odes posle njih u ovlasceni servis da uradis predracun, koji im dostavis i radis tamo, a ako nije ta opcija teze ide. Ako taj ko radi nema fiskalni, tj ima tu neka fora ako saradjuje sa tim drustvom, onda mora "dogovorno" tj klasicno cenkanje, ako je npr steta 17000din, oni nude 10500din, i radi gde oces i sl.
                        E a sto se ovlascenih servisa tiche mnogo zavisi, ja sam od kaska nesto pre godinu dana branik hteo da naplatim ogreban,i u mercedesu su mi za predracun trazili da urade 20000din, i cekalo se 3 meseca da auto dodje na red, pa sam otisao u drugi ovlasceni u martincima i uradio sve za dz.

tako da tu ti zavisi i od auta, ali i od majstora kod koga bi ti zeleo da radis, da li moze da im on sam naplati a ti samo da oteras auto, najbolja varijanta

Comment

• djape1977
                          CBC Senator XXL
                          • 08.03.2008
                          • 401
                          • bg
                          • fiat 132 i lada 2103

oni ce ti odrezati koliko procene stetu i toliko ce ti isplatiti bez obzira koliko ce popravka zaista kostati. mozes da sredis auto bilo gde pod uslovom da pokupis racune za delove i rad. ako si pametan, mozes i nesto sitno da profitiras. mene je prosle godine lupila jedna idiotkinja u slicnoj situaciji kao i tebe i naplatio sam od osiguranja 250e a stvarno je kostalo 160e

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

Mishio vozio sam floridu, nije nova, a i da jeste ne bih je vozio u ovlasceni, sem sa pakovanjem TNT-a .
                            Idem u petak u Takovo osiguranje da fotografisu ostecenja, a onda cu da vidim kako dalje ide procedura.

Limar kod koga bih otisao ne verujem da moze da naplati poravku od njih, mada provericu.

Djape kako si naplatio vise nego sto je bila steta ? Mene samo brine da ne ispate manje nego sto kosta, a za floridu sve neobicno mnogo kosta s obzirom da je domaci auto...

Comment

• djape1977
                              CBC Senator XXL
                              • 08.03.2008
                              • 401
                              • bg
                              • fiat 132 i lada 2103

agent osiguranja ce proceniti koji delovi su za zamenu, koji za popravku. odredice broj radnih sati za farbara, limara, mehanicara, elektricara... cena radnog sata je fiksna, mislim da je 1200din.

za radne sate mora racun da ti napise neko ko ima registrovanu firmu, szr ili tako nesto sa odgovarajucim delatnostima u opisu registracije firme. tu mozes nesto da ucaris pod uslovom da ti majstor manje uzme za ruke nego sto su oni propisali a da napise racun na max cifru.

za delove su priznavali racune sa auto otpada. proveri jel' tako jos uvek. na otpadu treba da ti napisu racun na vecu cifru nego sto je stvarna cena delova. ne preteruj. ako je napr. novo krilo za tvoj auto 3000din u radnji, nek ti pise na otpadu 2000. realna cena koju ces ti platiti je u toj prici napr 1500.

naravno, razliku izmedju stvarnih cena i onoga sto ti napisu na racunima ces podeliti sa majstorima.

kad sracunas cimanje i vozikanje i to sto ces biti bez auta za vreme popravke, i red je da uzmes neki dinar vise

Comment

Working...
                              X