Naplata štete bez prekršajne odgovornosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Naplata štete bez prekršajne odgovornosti

Elem pre možda i dve godine imao sam udes gde me je neki taksista odvalio otpozadi i dogovorimo se da on meni plati štetu. Međutim zove on mene uveče kaže bio je kod svog osiguranja i rekli su mi da treba da dam izjavu o udesu i da će oni platiti štetu i pita me da dođem sutradan da dam istu... Ne bude mi teško, reko' što da ne učinim čoveku i odem ja tamo dam neku izjavu i traže oni nama zapisnik Kako? Zašto? Evo o čemu se radi....

Dakle osiguranje može da isplati štetu i bez policijskog uviđaja uz samo izjave vozača! Međutim, uz te izjave potrebno je podneti dokaz da vozači nisu bili pijani! A ko izdaje taj dokaz tj. ko je kompetentan da napiše nešto što će biti pravosnažno? Pa samo policija! Nađemo mi neku obližnju patrolu i pitamo ih mogu li oni (u teoriji) da dođu na mesto udesa i da konstatuju da vozači nisu pijani, da se udes dogodio, a da ne pokrenu prekršajni postupak - kažu ne može. Kažu za to moraju sačiniti zapisnik, a čim sačine zapisnik dužni su da napišu i prekršajnu prijavu. Jedino što postoji kao mogućnost je da oni dođu na lice mesta, konstatuju udes i uz izjave vozača da će se dogovoriti odu odatle, ali ne snose nikakvu odgovornost niti garantuju svedočenje u slučaju eventualnog spora.

Moje pitanje glasi: Kako kada mene neko udari ili ja nekog udarim, da mi dobijemo potvrde da nismo pijani i odemo u osiguranje i naplatimo štetu bez prekršajnog spora?
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Naplata štete bez prekršajne odgovornosti

Ja mislim nikako,posto si i sam rekao de je jedino policija meradovna da utvrdi kolicinu alkohola.Sto znaci kada dodju na lice mesta i urade alko test ne mogu da vam napisu rezultate na parcetu papira nego u zapisniku,a to dalje povlaci sa sobom kompletnu proceduru.Znam da je nekad mogla da se naplati steta bez uvidjaja(1998god) ali se to ocigledno promenilo sto je i logicno jer bi u suprotnom postojala mogucnos za dosta maloverzacija prilikom naplate stete.
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

a da se ode u neku medicinsku ustanovu i izvadi krv?

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Nije problem da bilo ko drugi izmeri procenat alkohola u krvi, ali samo je Policija merodavna za utvrdjivanje identiteta osobe koja je i poslata na "analizu". U suprotnom mogao bi u neku laboratoriju da posaljes bilo koga, i kako je to onda merodavno merenje bez validnog utvrdjivanja identiteta?
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• loodilo
          CBC Senator
          • 04.08.2008
          • 236
          • Beograd, Mirijevo

Navatas prvog pandura na ulici da te legitimise i uvatis ga za ruku pa pravac laboratorija

Comment

Working...
          X