Kako naterati auto-škole da rade svoj posao?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Kako naterati auto-škole da rade svoj posao?

A koliko imaš iskustva sa C ili C+E?!

Veruj mi, mnogi imaju kategorije, a nisu ni za kolica!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Urosh
      CBC Član
      • 13.05.2007
      • 79
      • Zemun
      • Toyota Avensis D4D

Moj drugar iz srednje škole je položio, verovali ili ne, iz 11 puta. Skoro da sam siguran da su ga pustili da prodje, samo da ga negledaju više. Pa, kad on za sebe kaže da jednostavno nije to za njega. Nema on problema sa npr. održavanjem pravca, menjanjem brzina, ili kretanjem pod ručnom, ali ako slučajno ne radi semafor, bukvalno mu vidiš znoj na čelu. Uhvati ga panika. Kroz cara Dušana u Zemunu, ne sme da obidje autobus. U stvari ne da ga obidje, samo da prodje pored njega, ima po dve trake za svaki smer. Od saob. škole do Muhara se vozimo 30 kmh ko da smo mu prikolica. Kružnog toka se, hvala bogu, boji. Pa, kad je on uspeo da položi... Nešto sumnjam da će novi zakon nešto promeniti po tom pitanju.

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Nisu samo auto skole krive za lose vozace,postoje ljudi koji jednostavno nisu za volan,moze se reci da neki polazu jer su ga roditelji naterali a njega ili nju to savrseno ne interesuje,naravno posle petog puta ce ga pustiti da ga vise ne gledaju.Znam neke ljude koji su tako polozili i vise nikada nisu seli za volan,jednostavno su skapirali da to nije za njih,bezbednost je na prvom mestu!Ima mnogo razlicitih slucajeva ne moze se to ovde opisati,mnogi misle da kad odvozaju 40 casova obuke znaju da voze i misle da je to dovoljno...A tek oni sto prodaju odnosno kupuju dozvole,to je posebna tema...

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Originally posted by Eon
          A koliko imaš iskustva sa C ili C+E?!

Veruj mi, mnogi imaju kategorije, a nisu ni za kolica!
          12 godina vozim putnicki auto,svakodnevno a C+E vozim u firmi oko 4 godine gde dnevno prelazim 300-500km+svojim autom kuca-posao-kuca oko 80km+vikend voznje.Smatram da imam prilicno iskustva za voolanom i da sam sposoban za autobus.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

OK, samo napred. ALi polako, nemojmo da osuđujemo auto škole, ima nešto i u nama!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Sve krece od toga da se kod nas smatra da svako ko napuni 18 godina MORA da ima polozen vozacki ispit i da neko MORA da mu da dozvolu. Kada nas narod shvati da je vozacka dozvola jedna vrsta privilegije onda ce i drugi u lancu drugacije raditi, Ovako dolazi veliki broj onih koji nikada nece shvatiti da ne mora da se gleda u rucicu menjaca kako bi se promenila brzina ili da se auto u pokretu nece ugasiti ako se prvo pritisne kocnica pa tek onda kvacilo. A kada je takva situacija onda se desava (bar da su pojedincani slucajevi u pitanju nego je masa toga) da i Kurta i Murta dobijaju dozvolu bez obzira sto zbog neznanja mogu nekoga unakaziti ili nedaj Boze ubiti.

Bas bih voleo da neko napravi istrazivanje koliko su udesa napravili oni koji su polozili iz 1 ili 2 pokusaja a koliko oni iz 5,6... i koji su uzroci i posledice tih udesa.
              www.paluba.info

Comment

• boban1982
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2010
                • 1106
                • Batajnica
                • SAXO VTS-BIC

Kada se po novom zakonu bude tesko dolazilo do dozvole,vise ce je ceniti i vodice racuna kako voze,bar se nadamo da ce biti tako...

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

I ne samo to, tek ce se ceniti kada prvi ``kandidati`` prodju kompletana tretman da bi oduizetu dozvolu ponovo dobili. Ne znam koliko ste upoznati ali procedura je ekstra komplikovana i dugotrajna, pored toga sto sav trosak snosi vlasnik oduzete dozvole.
                  www.paluba.info

Comment

• boban1982
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2010
                    • 1106
                    • Batajnica
                    • SAXO VTS-BIC

Ma bice to bas komplikovano,cela procedura od upisa u auto skolu pa do podizanja dozvole trajace oko 5 meseci,bice teorijska nastava,posebno prva pomoc,pa kad se polozi teoretski deo,tek onda na prakticnu obuku.Mnogo vise radnji na poligonu,pa onda dalje,nije uopste prosto.Sve bi to trebalo da ima efekta na nove vozace,ako opet ne bude prodavanje dozvole onima koji nece da se maltretiraju oko svega...

Comment

Working...
                    X