Pre 3-4 meseca dobio sam poziv od opštinskog sudije za prekršaje iz opštine u kojoj me NIKAD NIKO nije zaustavljao ni zbog rutinske kontrole. Pisalo je da me pozivaju u svojstvu okrivljenog za prekršaj iz zapisnika koji je dostavljen u prilogu. Pošto je u koverti bio samo poziv, a nije bilo tog zapisnika koji je naveden da se nalazi u prilogu napisao sam im dopis da nemam pojma zbog čega me zovu i da je moj dolazak potpuno bzvz jer nema zapisnika u prilogu na osnovu kojeg bih pripremio svoju izjavu i na kraju tražio odlaganje saslušanja (koje je inače bilo zakazano za 5 dana
).
Juče mi je stigao novi poziv iz izte opštine sa istim brojem slučaja tj. radi se o istom pozivu i opet piše da je zapisnik u prilogu, ali njega nema. Stoji samo poziv koji je ovog puta za 10 dana.
Pošto znam da moraju da mi pošalju taj zapisnik u prilogu, a ipak sam već jednom odlagao zbog toga, dvoumim se da li da i dalje isterujem svoje i da neću da odem dok mi ne pošalju taj zapisnik ili da odem, ali da ne dajem izjavu već samo da mi kažu o čemu se radi i da se opravdam nespremnošću za davanje iskaza i da svoju izjavu ponovo odložim za XY dana/meseci?
Inače, zaista nemam apsolutno nikakvu ideju šta bi moglo biti
motao sam film unazad, pregledao svoju 'prekršajnu arhivu'
ali nemam nijedan nerešen prekršaj u smislu da nije plaćen ili da nisam saslušan povodom istog, a uz sve to pozivaju me iz opštine gde me u životu nisu ni pogledali, a kamoli kontrolisali...

Juče mi je stigao novi poziv iz izte opštine sa istim brojem slučaja tj. radi se o istom pozivu i opet piše da je zapisnik u prilogu, ali njega nema. Stoji samo poziv koji je ovog puta za 10 dana.
Pošto znam da moraju da mi pošalju taj zapisnik u prilogu, a ipak sam već jednom odlagao zbog toga, dvoumim se da li da i dalje isterujem svoje i da neću da odem dok mi ne pošalju taj zapisnik ili da odem, ali da ne dajem izjavu već samo da mi kažu o čemu se radi i da se opravdam nespremnošću za davanje iskaza i da svoju izjavu ponovo odložim za XY dana/meseci?
Inače, zaista nemam apsolutno nikakvu ideju šta bi moglo biti

Comment