Neregularan poziv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Neregularan poziv

Pre 3-4 meseca dobio sam poziv od opštinskog sudije za prekršaje iz opštine u kojoj me NIKAD NIKO nije zaustavljao ni zbog rutinske kontrole. Pisalo je da me pozivaju u svojstvu okrivljenog za prekršaj iz zapisnika koji je dostavljen u prilogu. Pošto je u koverti bio samo poziv, a nije bilo tog zapisnika koji je naveden da se nalazi u prilogu napisao sam im dopis da nemam pojma zbog čega me zovu i da je moj dolazak potpuno bzvz jer nema zapisnika u prilogu na osnovu kojeg bih pripremio svoju izjavu i na kraju tražio odlaganje saslušanja (koje je inače bilo zakazano za 5 dana ).

Juče mi je stigao novi poziv iz izte opštine sa istim brojem slučaja tj. radi se o istom pozivu i opet piše da je zapisnik u prilogu, ali njega nema. Stoji samo poziv koji je ovog puta za 10 dana.

Pošto znam da moraju da mi pošalju taj zapisnik u prilogu, a ipak sam već jednom odlagao zbog toga, dvoumim se da li da i dalje isterujem svoje i da neću da odem dok mi ne pošalju taj zapisnik ili da odem, ali da ne dajem izjavu već samo da mi kažu o čemu se radi i da se opravdam nespremnošću za davanje iskaza i da svoju izjavu ponovo odložim za XY dana/meseci?

Inače, zaista nemam apsolutno nikakvu ideju šta bi moglo biti motao sam film unazad, pregledao svoju 'prekršajnu arhivu' ali nemam nijedan nerešen prekršaj u smislu da nije plaćen ili da nisam saslušan povodom istog, a uz sve to pozivaju me iz opštine gde me u životu nisu ni pogledali, a kamoli kontrolisali...
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
  • NED
    CBC Veteran
    • 02.11.2008
    • 149
    • Kragujevac

Re: Neregularan poziv

Najbolje ti je da odes, direktno se raspitas o cemu se radi, ovako, dopisivanje oni tebi , ti njima, sigurno ce da se zavrsi tvojim neminovnim odlaskom posle XY meseci. Naravno , sve ovo je pod uslovom da zaista ne postoji neki valjani razlog zbog koga te pozivaju, pa ukoliko je tako nemas razloga za odugovlacenje. Najbolje, vrati film , ali u slow varijanti, pa ukoliko si cist, idi mirne glave....

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Nije 100% proverena ta varijanta da gde napravis prekrsaj, odatle stize poziv.

Ja sam se tako ceskao otkud me zovu iz Rakovice pre par godina, da bi skapirao da svi prekrsaji kada te zaustavi pandur na motoru idu odatle.
      Ili je to pravilo koje su mi potvrdili jos neki ili sam ja imao dve slucajnosti
      work in progress

Comment

• makim
        CBC Član
        • 08.02.2009
        • 52
        • beograd

Da'l bi mozda u pozivu sudijicinom za prekrsaj bilo obavezno da pise pored toga kad trebas , gde, kome da se javis, koji je broj predmeta i koji je sluzbenik muran prijavio i navedeni clan zakona koji si prekrsio i kad si to uradio pa da na osnovu toga moze da se procenjuje da'l se isplati pojavljivati se il' ne jer odugovlacenjem zastareva prekrsaj il', il' . il' ne treba ocekivati jos i muzicku da ti ispune jer vlast je vlast...
        Srdacan pozdrav

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

@NED

Ma premotao sam film nemam sigurno, ali imam par slučajeva kada su me samo proveravali i nisu mi ništa rekli (koji opet nisu u opštini u kojoj me pozivaju), a imaju običaj tako da ti upišu podatke da ti ništa ne kažu i onda na kraju izmisle neku prijavu za prekoračenje ili šta ja znam... to mi se već dešavalo, tako da sumnjam na tako nešto i zato nisam u fazonu da trčim tamo da vidim o čemu se radi.

@Uzelac

Pa dobro i mene su zaustavljali na Pančevačkom mostu, a javljao sam se u Rakovicu kod sudije, ali ovde mene zovu iz Pančeva, tako da je malo teško da su me npr zaustavili u Beogradu, a da me zovu u Pančevo kod sudije... Mada... kakva država takva...

@makim

Nisam razumeo baš šta si hteo da kažeš. Logično je očekivati da te obaveste kada, gde i kome treba da se javiš, a što je najvažnije da te obaveste ZAŠTO da se javiš. Meni jesu napisali kad i gde, ali jedino što su mi napisali ZAŠTO me pozivaju piše - 'u svojsvtu okrivljenog za prekršaj opisan u priloženom zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka', a tog 'priloženog zahteva za pokretanje prekršajnog postupka' NEMA tako da ne znam ZAŠTO me zovu tj koji sam ja to prekršaj počinio, kada i ko mi je pisao prijavu.

Comment

• Crki
            CBC Član
            • 26.07.2008
            • 71
            • Požarevac
            • ford fokus

N e znam da li je promenjen zakon,ali poziv bi trebalo da šalje organ za prekršaje u opštini gde si prijavljen bez obzira gde je učinjen.Znači kada napraviš prekršaj oni šalju sa potpisanim-nepotpisanim zapisnikom u tvoju opštinu.Onda ako ti ne priznaješ prekršaj ide suočenje sa policajcem koji je napisao prijavu.I onda zavisi od rasporeda zvezda

Comment

• Crki
              CBC Član
              • 26.07.2008
              • 71
              • Požarevac
              • ford fokus

Originally posted by makim
              jer odugovlacenjem zastareva prekrsaj
              Srdacan pozdrav
              Zastarevanje nastupa samo ako nadležni organ ne preduzima radnje,znači ako te zovu a ti izbegavaš ne nastupa zastarevanje.

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

@Crki

Pa zato i neću da se odazovem jer sumnjam na to da me zovu zbog nečega iz unutrašnjosti gde su me zaustavljali, a nisu mi ništa rekli već samo napisali prijavu. A zastarevanje ide na dve godine od dana činjenja prekršaja šta god sud radio ili ne radio u međuvremenu 100%.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Crki
                  Originally posted by makim
                  jer odugovlacenjem zastareva prekrsaj
                  Srdacan pozdrav
                  Zastarevanje nastupa samo ako nadležni organ ne preduzima radnje,znači ako te zovu a ti izbegavaš ne nastupa zastarevanje.
                  Zastarevanje nastupa ako nadlezni orgna u roku od godinu dana ne zapocne postupak. Svako slanje poziva i sta god je radnja nadleznog organa, tako da se polako stize ka zastarelosti. Primis poziv, pa javis telegramom da si bolestan, pa ne primis poziv, pa....
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Da li to znači da ja ako se ne javim godinu dana slučaj zastareva? Doduše ja ne znam ni za šta me terete niti kada je godinu dana, ali cenim da nije dalje od maja-juna... da se ja ipak ne javim neko vreme?

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Napisao sam dopis za odlaganje saslušanja jer mi nisu poslali Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po kojem se vodim kao okrivljeni i zamolio ih da mi isti pošalju kako bih mogao da pripremim svoju odbranu

Sad čekamo sledeći poziv

Comment

• gevara
                        CBC Član
                        • 14.03.2009
                        • 17
                        • Serbia

Originally posted by DovlaK
                        Da li to znači da ja ako se ne javim godinu dana slučaj zastareva? Doduše ja ne znam ni za šta me terete niti kada je godinu dana, ali cenim da nije dalje od maja-juna... da se ja ipak ne javim neko vreme?
                        Evo šta piše u ZAKONU O PREKRŠAJIMA
                        Застарелост покретања и вођења прекршајног поступка
                        Члан 69.
                        Прекршајни поступак не може се предузети ако протекне једна година од дана када је прекршај учињен.
                        i kvaka:
                        Застаревање прекршајног гоњења не тече за време за које се гоњење не може предузети по закону.
                        Застаревање се прекида сваком процесном радњом надлежног органа која се предузима ради гоњења учиниоца прекршаја.

e sad ako si gonjen - nema zastarevanja ili ja to krivo tumačim
                        - mamihlapinatapai -
                        See The Beast!

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

Da proverio sam i ja to samo sam zaboravio da napišem... zastarevanje nastupa nakon godinu dana ukoliko NIŠTA nije učinjeno po toj prekršajnoj prijavi, a pošto jeste (zvali su me na saslušanje) onda će slučaj zastariti standardno nakon dve godine ukoliko se proces potpuno ne okonča za to vreme

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Nema potrebe da ponavljas ono sta je vec napisano 4 posta iznad
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                            X