Ko ovde placa??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deemon83
    CBC Početnik
    • 22.03.2009
    • 3
    • Novi Sad

Ko ovde placa??

Nisam nov na ovom forumu,ali sam morao opet da se prijavim jer ne mogu da se setim starog usera sve u svemu,zovem se Darko vozim Corsu 88 god.moj mali krs,prvi u nizu.elem,sta se desava,pre neki dan vracam se kuci sa posla,idem pravo putem,inace nekim sporednim niti znakova,niti obelezenja,i krecem lagano u preticanje neke Astre,nakon sto sam krenuo uporedo sa njom,ugledam da se stojadin sprema na ukljucenje sa leve strane mog pravca,drzim sirenu da se najavim za svaki slucaj,ali ne vredi,i dok ja onako drzim sirenu,baaaam,stojadin me udara sa leve strane,i to od mojih vrata do zadnjeg krila unisten auto,ja stajem bez ikakvog kocenja nekih 10-15m od mesta sudara,jer ni nisam isao nesto brzo.e sad nakon dolaska pandura,zeni je u medjuvremenu stigao i muz,tu krecu razna natezanja,te ja sam se vec ukljucila,pa on kozna kojom jebrzinom isao,ja cutim i cekam da ovi zavrse slikanje,nebitno mi je da raspredam raznu pricu.e sad,pandur mi je rekao kako smo kao oboje krivi,ja sam kao preticao na raskrsnici,mada po mom znanju,raskrsnica mora biti obelezena,pa mi kaze da su to putevi iste vaznosti,i primenjuje se pravilo desne strane pa valjda sam ja njoj dosao sa desne strane,i sad ne znam da li cu uspeti da naplatim ikakvu stetu,meni je bar nekih 300e steta,a njoj je samo malo iskrivljen prednje levo krilo
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Ko ovde placa??

Lepo ti je rekao, nema preticanja u raskrsnici i koji ces u toj traci. a ona je kriva jer se nije uverila da moze bezbedno da skrene. Inace, ukrstanje puteva se smatra raskrsnicom i ne mora biti obelezeno. onda bi po svako selu u srbiji morali da crtaju po svakom sokaku.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Ako je po logici, ti ces platis preticanje u raskrsnici a ona oduzimanje prvenstva.
      work in progress

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

I svako popravlja svoj auto
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

već ima slična tema na forumu.

uglavnom ako će da se primene ista pravila ti možeš samo da odgovaraš za preticanje preko raskrsnice a stojadin je kriv za sudar zbog prvenstva prolaza. pžljivo pročitaj ovu temu.
          viewtopic.php?f=220&t=38094&start=0
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• deemon83
            CBC Početnik
            • 22.03.2009
            • 3
            • Novi Sad

Eto me opet sa novim informacijama,naime isao sam do sup-a da se raspitam malo o zapisniku,i tamo mi je cika u plavom rekao da u zapisniku nije zabelezeno ko je kriv,tako da ce o predmetu odluciti sudija.e sad meni nije jasno,kako ce sudija utvrditi krivca dal uz pomoc nekog vestaka?i jos nesto,posto ne smem da radim nista na autu,bar mi se tako cini,da li krsim zakon vozeci sa folijom umesto mog levog stakla,koje je razbijeno? hvala unapred na odgovorima

Comment

• stefanves
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2006
              • 1351
              • BG

Kazi da je auto koji si preticao stajao Onda smes i da pretices u raskrsnici.
              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• deemon83
                CBC Početnik
                • 22.03.2009
                • 3
                • Novi Sad

Pa to je u neku ruku i meni palo na pamet,naime u traci i nije bilo nikog,ja sam u toku preticanja video stojadina da se sprema za ukljucenje,i onako iz opreza drzim sirenu za svaki slucaj,al ne vredi nije me ni pogledala matora,vec je okrenula glavu u trenutku udara,ja nisam mogao da verujem,na moje pitanje gde gleda,pa gledam levo,zasto bi gledala desno???eto slike,cak se i na njima jasno vidi kako je udareno,pokusala da kaze da se vece ukljucila,ali ja kontam da znaci udara pobijaju tu laz,bilo bi mnogo vise stete da sam ja udario u nju pod nekim vecim uglom,ovako se vidi da ona u mene udara sa strane,i ostaje tako do kraja mog auta

Comment

Working...
                X