Trake u kružnom toku...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Trake u kružnom toku...

Idem večeras Ruzveltovom ka Bogosloviji i ulazim u kružni iz desne trake i nameravam ka Pančevačkom mostu. Pored mene u levoj traci ide još jedan auto i ja tako paralelno s njim uđem u kružni dovoljno široko, a on pravo u centar ušao... i sad idemo tako kružimo, i on odluči da se isključi ka Višnjičkoj (kuda ide 25ica) i HOP iseče me bez problema... srećom primetio sam na vreme da ima zle namere pa sam ga izbegao, ali mi pade na pamet sada, ko bi tu bio kriv da smo se čuknuli i kako bi se dokazala bilo čija krivica jer bih ja u tom slučaju verovatno bio u fazonu da pokušam da ga izbegnem pa bih namotao i ja ka Višnjičkoj ili tako nešto slično i ko zna gde bismo na kraju završili...
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Trake u kružnom toku...

Ako je u trenutku kad je krenuo da menja traku bio ispred tebe, ti bi bio kriv. Ako ste bili paralelno, ili je bio malo iza tebe, treba da saceka da prodjes ili da na vreme promeni traku pre nego sto pokusa da izadje iz kruznog.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

hmm, ako sam dobro razumeo, on je bio bliži ostrvu/sredini, a ti si bio bliži ulicama koje se ulivaju na kružni tok?

Po logici, ali samo po logici, ne znam pravila šta kažu, ako je on bio u daljoj traci i rešio da se baš tog trenutka isključi, po meni bi on bio kriv. Ne znam šta pravila kažu, ali ovo je meni totalno jednako da neko iz leve trake skeće u ulicu desno. Po meni trebao je ranije da se prestroji desno i tek onda izađe. Tako makar funkcionišu ogromni kružni tokovi po svetu, gde je potrebno nekoliko krugov obići dok obezbediš poziciju da se isključiš. Ne znam šta pravila kažu, samo razmišljam logično.

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

tu sam ziveo 10godina,nagledao se svega i svacega,ima ljudi (vecina iz unutrasnjosti) koji uopste i ne idu kroz kruzni,vec ako ce iz mije kovacevica da skrene ka mostu ,jednostavno skrece kao da je u raskrsnici,ne ide po kruznom toku,pre njega to uradi....video to par puta,nisam mogao da verujem.

elem,znam da na kruznom vazi prednost onoga ko hoce da ga napusti,kao npr na slaviji gde je svuda trougao prednost ima onaj ko oce da izadje,nisam siguran za znak iz mije kovacevica koji je ,ali pretpostavljam da je trougao na svim ulascima u isti.
        mislim da u kruznom pravilo desne strane ne vazi(nisam siguran)
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Da, on je bio u centru a ja sam prilično bio pored njega, čak mi je nos bio i ispred njega sigurno... ono što mene muči... kako bi se to dokazalo da je on izazavao udes? Mi bismo sigurno zajedno završili u toj ulici (ne znam sad kako se zove) u koju je on krenuo... kako onda dokazati da je meni nos bio ispred njegovog?

@srdjanissan

Mislim da nisi razumeo... obojica smo išli iz Mije Kovačevića i obojica smo u isto vreme ušli u kružni dakle sve vreme smo išli jedan pored drugog...

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

ma ,skapirao sam te,ali po propisu sam ti rekao da onaj koji izlazi iz kruznog toka ima prvenstvo,stoga da je doslo do sudara ,mislim da bi ti bio kriv...tj ako bi dokazao da ste isli parelelno i da je on tebe preprecio onda bi bilo ili svako svoje ili on kriv,ali bi verovatno bilo da si ti njega udario on teo da izadje....gledaj to ovako,sta da je on istom trakom isao kojom je isao,ali samo sa pravca mosta,tj iz partizanskog puta ,a ti iz kovacevica i da ste se opet nasli paralelno(sve jedno)...onda bi bio definitivno ti kriv.

mislim jes on derpe ,ali propis na njegovoj strani.

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Pa da, ali kako ja da znam da on hoće da se isključi? A nije zabranjeno voziti paralelno... znači ako on ide iz Partizanskog, ja iz Kovačevića, ja smem da mu se priključim paralelno, ali kako da znam kada hoće da se isključi? Ja koliko znam u kružnom toku su migavci čak i zabranjeni (prema propisima) tako da mi onda nije jasno kako... ai da nisu zabranjeni što neko reče, to je kao da iz leve trake mota desno...

Ne znam ni sam... zato i pitam za mišljenja

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

tesko bi dokazao ti da je tako bilo,na njegovoj strani propis lakse moze da slaze da je dao migavac ili da si ti uleteo a on teo da skrene....

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

u kruznom toku vazi od uvek dok novi zakon ne dodje pravilo desne strane.. dakle, on bi bio kriv da te udari!

ovo da ima prednost kad se iskljucuje iz toka nema veze sa vezom, to je situacija koja se sprovodi svuda u svetu ali ne i kod nas..

naravno, odmah znam da ce se neki pobuniti na ovu moju tvrdnju ali jednostavno je tako

Comment

• srdjanissan
                    CBC Senator XXL
                    • 20.11.2008
                    • 720
                    • beograd

cekaj,X,primer:
                    na slaviji ja idem od hrama,a ti ides iz nemanjine ili iz pravca beogradjanke,ulazis u kruzni i ti treba mene da pustis da ja udjem u kruzni ili ja tebe da izadjes (prodjes) iz njega?
                    Ista stvar bi bila ako ja ocu u beogradsku ulicu desno da se iskljucim i svi oni koji idu moraju da me puste!
                    Ili da ja imam prednost u odnosu na ove levo sto mi dolaze ako sam ja iz beogradske krenuo u tok,nemam,moram sve da ih pustim ili iskoristim malo prostora i gas!
                    Pravilo desne vazi ako nema trougla,ali kod nas ja mislim da svi kruzni imaju trougao na svim ulazima.
                    iskopacu negde testove pa cu postaviti

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Tačno je za trouglove, ali to je priča za ulaz... ako ja uđem iz Makenzijeve i idem recimo ka Autokomandi, a ti ideš iz Beogradske u Makenzijevu, ti se možeš meni priključiti iz Beogradske i voziti pored menei tako nas dvojica paralelno kružimo pola kružnog dok meni ne padne na pamet da se isključim ka autokomandi. Dakle, nas dvojica smo već uveliko u kružnom i jedan i drugi, potpuno smo ravnoprevni, nema više trougla i sl... Ja vozim u centru, ti voziš šire od mene za jednu traku i pošto je Slavija dovoljno velika, recimo da se još jedan uključi sa Terazija pa vozi ka Beogradskoj... on može opušteno da se uključi i da ide paralelno s nama dvojicom i da pritom potpuno ispoštuje trougao na ulazu u kružni zar ne?

E i onda kad ja krenem da se isključim ka autokomandi moram se praktično prestrojiti dve ili tri trake desno kako bih se isključio. A onda kad ti kreneš u Makenzijevu i ti se moraš prestrojiti desno da ne bi udario ovog trećeg koji je ušao sa Terazija... AKo bismo mi ulazili jedan iza drugog, onda Slavija apsolutno nema potrebe da bude onolika kolika je... može biti i tri puta manja...

Comment

• srdjanissan
                        CBC Senator XXL
                        • 20.11.2008
                        • 720
                        • beograd

jeste potpuno si u pravu,sto se toga tice,ali zamisli koliko ima ljudi kojima nije bitno da li ce udariti nekog ili napraviti neku glupost,naravno da bi ja tebe ili bilo kog drugog pustio u toj situaciji,jer sam ja zaboravio ili prevideo da treba da skrenem i vidim da cu nekog ugroziti,ali zamisli da oni koji su u kruznom moraju da stanu da puste ove koji npr dolaze iz ulica sa strane ili su dosli,koja bi se guzva stvorila.
                        Ali ja nikako ne mogu znati tvoje namere,koliko ljudi niti da migavac gde ide u tok,niti kad se iskljucuje,pa nikad nisi ni siguran sta mu je namera

a sta mislis o situaciji da iz partizanskog puta krene nas dvoje paralelno,ti desno ja levo u traci i sad ja ocu dole gde ide 25,a ti oces npr na most,ja bi imao prvenstvo ,bez obzira sto si ti desno...moram da nadjem testove,valjda su mi negde na cd-ju,ko zna mozda i nisam u pravu evo jedne situacije gde nema znakova,naravno pravilo desne strane ulaska vazi u kruzni tok,i taj koji je usao prvi prednost ima i da iz njega izadje,pa drugi,pa treci....

Comment

• stefanves
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2006
                          • 1351
                          • BG

Za ulazak u kruzni tok vazi pravilo desne ruke.
                          Kako:
                          Pr. prazan kruzni tok, u njaga se "ulivaju" 3 ulice, svaka pre ulaza ima trougao. U istom trenutku na ulazu se nadju 2 vozila, prednost prvog ulaska u k.tok ima vozilo koje nema nikog sa svoje desne strane. Tipican primer je i ova slika iznad, prednost naravno ima 7 5 2 pa onda 1 3 ....

Inace, ja se bukvalno plasim da udjem u kruzni tok, kako kod nas voze to je strasno. Takodje, nisam cuo za ovo pravilo da onaj koji izlazi ima prednost, toliko o nasim auto skolama, i o obuci novih vozaca
                          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

to je ono pogresno ucenje koje su ljudi prihvatili, u auto skolama uce ispravno ali kasnije u praksi se desava nesto drugacije bas zbog toga sto ljudi TVRDE da im je nesmetano obezbedjen izlazak iz kruznog po svaku cenu.

jedno je logicno a drugo je po zakonu

iskren da budem, i ja sam mislio tako dok nisam prosle godine obnovio gradivo zbog A kategorije.. jedinu prednost ulaska i izlaska u kruznom toku ima tramvaj, svi ostali po znakovima za ulazak i pravilu desne strane za izlazak

Comment

• srdjanissan
                              CBC Senator XXL
                              • 20.11.2008
                              • 720
                              • beograd

jes da sam pre 4ipo godine polozio,ali mislim da je kad izlazis iz kruznog ti imas prednost,ali davno bese,ne mogu da nadjem testove,pitao sam jos jednog ortaka koji isao u saobracajnu i on tvrdi da onaj koji izlazi ima prednost,ali pitacu ortaka koji sad polaze,nek pita instruktora.Pa cu vam javiti,ali i dalje mislim da onaj koji izlazi ima prednost.
                              kako ima prednost npr pri ulasku u raskrsnicu a nema da skrene,tj da je napusti,malo nelogicno ali ajde,cucemo sta skolovani ljudi imaju da kazu.

Comment

Working...
                              X