Veliki (panoramski) retrovizor - gde da kupim
Collapse
X
-
Re: Veliki (panoramski) retrovizor - gde da kupim
Imam neki utisak da ovaj nije dovoljno velik da bi pravio problem stitnicima.
Ali onaj sa slike skroz gore, kao sto moj cale ima definitivno onemogucava spustanje stitnika za sunce. Ali zato za uzvrat nudi takvu preglednost da se uopste ne razmisljam da li cu da zrtvujem stitnike za sunce...Life is a lesson - You learn it when you're through
Comment
-
-
Pa na slici deluje kao da je ravno staklo ali na njemu pise da je sirokougaoni, konveksni retrovizor sto bi znacilo da lazu... jesi li ti dobro video da je ravno staklo a ne konveksno?
Ja kupio danas na buvljaku na Nbg-u, ima u 4. redu od ulaza ako se ne varam, mislim da je tezga 435... 300 dinara kosta, ali panoramski retrovizor slican onom u prvom postu, a ne ovaj ravni kao u velmarku. Plastika sa zadnje strane od koje je napravljen je bas nekvalitetna istina, ali meni je jedino bilo bitno staklo i sistem montiranja. bio sam skeptican zbog cene i lose plastike pa sam bas dugo zagledao da nije talasasto staklo, da li prelama svetlost kako treba na celoj povrsini i u uglovima ili ne itd i pošto sam zakljucio da je staklo ipak ok kupio sam ga.montira se jako prosto, ima dve lastike i njima se nakaci na postojeci i zacudo stoji cvrsto...
medjutim ako ga namestim da pokriva oba mrtva ugla da bih video levi moram da pomerim glavu u desno jedno 10cm
inace skoro i da ne vidim levi mrtvi ogao vec vlastitu glavu
tako da sam ga onda okrenuo skroz na desno, tako da mi pokriva samo zadnje staklo i desni mrtvi ugao, ali zato njega pokriva bas odlicno
Osim ovog sto sam ja kupio a sto je kao u prvom postu postoje jos 2 modela jedan je nenormalno sirok- 350 dinara, maltene pola metra siroki ima jos jedan koji se sastoji od glavnog retrovizora i manjeg retrovizor ispod njega koji moze da se rotira po zelji tako da pokrije mrtvi ugao.
Na istoj tezgi sam kupio i ta mala ogledalca sto se lepe na bocne retrovizore, 150 dinara par, al tu sam se zeznuo jer su bila zapakovana tako da ne mogu da se izvade da se pogledaju jer mora da se pokida pakovanje... uglavnom ne valjaju nista za razliku od unutrasnjeg, staklo je talasasto i nije ni za Qbacio sam ih u kontejner.
Comment
-
-
Prvom prilikom idem do buvljaka da proverim!
Sto se tice onog u velmark-u, nisam ga ni uzimao u ruke, cim sam video koliki je dok je okacen, skapirao sam da to nije to. Moguce da je bio BLAGO zakrivljen, ali ni priblizno onome sto sam slikao u caletovom autu.
Inace, da, dok sam vozio caletov auto imao sam taj trip da vidim sebe u retrovizoru, ali nekako je takva konfiguracija auta bila, da mi je glava (uglavnom) zaklanjala pogled na stub a ne kroz prozor, tako da nisam imao previse problema s time.
Inace, verovatno si primetio, otkako si ga stavio, osecas se kao da si progledao...Life is a lesson - You learn it when you're through
Comment
-
-
Brate sad vidim da na ovom iz velmarka pise da je sirok 30cm sto uopste nije malo, znači ako ti je on bio premali da je za tebe onaj gigantski sto je 350dinara-bukvalno od pola metra retrovizorsto sam napisao vec da sam video na buvljaku na istoj tezgi gde sam ja moj kupio.
Evo kako moj izgleda...
Comment
-
-
Da, ja sam i mislio na te bas gigantske - ovaj caletov mozda nema pola metra, al jedno 40cm ima..
Posto nisu skupi, mozda pazarim oba kad bude bio, pa cu jedan da ostavim burazeru...
Onaj u velmarku nije premali, ali je premalo zakrivljen, to je ono sto mi se kod njega nije dopalo...Life is a lesson - You learn it when you're through
Comment
-
-
Ovaj moj je inace iste velicine kao taj u velmarku,bas sam ga izmerio,sirok je oko 30cm, tacnije mislim da je 31... Samo sto je bas dosta zakrivljen tj.konveksan, kao sto se i vidi na drugoj slici.
Nije mi bas najjasnije sta ce ti taj od pola metra retrovizor, meni je delovao ipak prevelikposto je otprilike kao 3 obicna fabricka retrovizora, ali dobro svako ima svoje afinitete...
ne znam, mozda i gresim,mozda sam i ja trebao da uzmem taj ogromni... sad kad znam kako se na mom vidi, pitam se kako je tek sa tim od pola metra
znaci mora da se vidi sve zivo- sva 4 bocna prozora i zadnje staklo i zadnje sediste i vlastita glava...
ajd bas javi utiske ako kupis
inace ja sam moj okrenuo skroz na desno posto me iritira da umesto levog mrtvog ugla vidim svoju glavu- tako da vidim u njemu zadnje staklo, desno zadnje staklo celo, pola prednjeg desnog stakla, gornji deo zadnjih sedista, otprilike kao na tvojoj slici u prvom postu.
i cak ni sa ovim retrovizorom od 30cm ne mogu da spustim suncobranesto je malo bezveze jer kad ti bije sunce čeono to bas moze biti problem, cak sam razmisljao da ih spustim pa da onda stavim retrovzor.
Comment
-
-
Ja se ne secam da sam imao problem da od svoje glave ne vidim na ovom bas ogromnom, zato bih pre uzeo njega, pogotovo ako svejedno ne mogu da se spuste suncobrani.. A pregled je kompletan - znaci sva stakla na svim vratima, svoja glava, sve zivo... idem u subotu na buvljak pa cu da pazarim veliki pa slikam rezlutat...Life is a lesson - You learn it when you're through
Comment
-
-
Uzeo sam ga u subotu, ali nisam stigao nista da napisem jer sam bio na svadbi juce pa sam u guzvi..
Slikao sam ga jos na parkingu buvljaka kad sam ga montirao, kacim kasnije, kad dodjem sebi od mamurluka...Life is a lesson - You learn it when you're through
Comment
-
-
Daklem, ovo sto sam uzeo izgleda ovako:
retrovizor kao sto se vidi, pokriva sve zivo, do pola vozacevih i suvozacevih vrata. Moja glava pokriva pogled na zadnji levi stub, i tek neznatno zaklanja pogled kroz zadnje levo staklo, sto je odlicno.
Suncobrani mogu da se spuste i to onda izlgeda ovako:
Dakle prilicno upotrebljivo cak i kada se spuste suncobrani. E sad, na mom autu je retrovizor nekako dosta unapred, pa se suncobrani prilicno spuste dok ne pocnu da udaraju u retrovizor - sto ce reci da su i oni zadrzali nekih 85% funckionalnosti, sto je takodje odlicno
Da ne bude da samo hvalim:
Pre svega prodavac je bio nezainteresovan i neljubazan, da nije jedini koji drzi ove retrovizore, sigurno ne bih kod njega kupio. Primerak koji sam uzeo je bio izlozen na tezgi, potpuno prekriven otiscima prstiju a ogledalo se blago pomera unutar rama. Kada sam ga pitao da li ima neki drugi, bolji primerak, prvo je rekao da nema, zatim je onako preko k**ca na moju molbu ipak otisao iza tezge da proveri da nema mozda. Zatim je poceo da prica sa nekim likom sto mu bleji tu na tezgi (deluje mi kao da cesto svraca i da sede tu i bleje/pricaju), i posle jedno 2 minuta mi najzad ponovo posvecuje paznju - "I, sta si odlucio, uzimas li ga? " na sta ga ja pitam "Pa jel si nasao neki bolji" a on blentavo odmahuje glavom i u fazonu je "pa rekao sam ti da nemam" - fakticki nije ni pogledao. Ipak sam uzeo taj sto je bio izlozen, mada znam da je sigurno imao jos neki iza tezge.
Ogromni retrovizor se kaci pomocu nekih limova koji se prebace preko originalnog retrovizora i zatim se pritegnu 2 srafa koji zategnu limove da to sve stoji. To je bolje resenje nego lastisi, ali srafovi su loseg kvaliteta pa sam ja jedan od ta dva 50% unistio dok sam uspeo da ga zasrafim (tesko se okrece i preskace srafciger). Inace sam ga jedva montirao na moj originalni retrovizor, jer je sve nekako knap, ali cu morati da ga skidam, nosim kuci, rastavim i zalepim ogledalo za ram (nije fiksirano kako treba) jer me nervira kada na odredjenim obrtajima motora drci ogledalo unutar rama. (Dizel)...
Sve u svemu, preglednoscu sam zadovoljan, jedino me nervira sto je ogledalo takvog oblika da je nemoguce izvesti da ne udaljuje predmete - te vise nemam pravu sliku koliko su vozila koja vidim zaista udaljena (udaljuje otprilike podjednako kao i bocni retrovizori). To je nesto sto cu morati da naucim da bi retrovizor dobio svoju punu upotrebnu vrednost.
Eto toliko od mene, sve u svemu nije savrsen, i treba malo cimanja da se sve sredi, ali ono sto daje za uzvrat vredi tog cimanja.. odlicna je stvar i znatno doprinosi bezbednosti, narocito leti kada se ovi manijaci sa skuterima provlace izmedju traka... kad ih vidim kod sajma (a prolazim svaki dan tuda) nije mi dobro...Life is a lesson - You learn it when you're through
Comment
-
Comment