Ostecivanje i kradja saobracajnih znakova

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Ostecivanje i kradja saobracajnih znakova

E, ovo je jedna od stvari koja me najvise iritira u zivotu. Kako postave neki saobracajni znak u okruzenju, nadje se posle par dana nekom kao krov od kokosarnika. I tako vec godinama! Nije to sto neko zaluta, pa mene pita gde treba da skrene i to, mada je i to problem, nego sto skidaju i skrabaju znakove na delovima puta gde su bas opasne krivine i pritom ogranicenje 40. Kod nas na izlazu iz Kaca ima petlja sa koje ide krivina desno ka Novom Sadu. Kako postave znak za krivinu na levo i ogranicenje 40, oni pocupaju. Za 2 godine jedan bus (hvala Bogu prazan) je sleteo, i jos par kola su "produzili" pravo, a cak je i jedan decko poginuo.
    Inace je kazna za ovaj prekrsaj 2 godine zatvora, mada ja ne znam da je iko kome se iz ulice vidi ovakav znak u dvoristu za gore pomenutu namenu nije odgovarao.
    Ako neko ima nesto slicno od primera, neka stavi, da ne ostajemo bez tockova, osovina, kola ili glava, ne daj Boze...
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit
  • banebg81
    CBC Veteran
    • 26.06.2008
    • 195
    • Beograd

Re: Ostecivanje i kradja saobracajnih znakova

To spada u domen ugrožavanja javne bezbednosti i saobraćaja... Naš narod je čudo, obično su u fazonu, svi kradu pa jedan znak nikom neće nedostajati ...

Inače, znakovi nisu u opšte jeftini za izradu, pa bi i pored bezbednosti verovatno i zarad uštede trebali da pripaze na krađu. Znam samo da se u slučaju saobraćajne nezgode i obaranja znaka i to naplaćuje a to je opet, KAD TE UHVATE ...

pozdrav

Comment

Working...
    X