Prvenstvo prolaza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Prvenstvo prolaza

naime, vozio sam pravo kao na ovoj slici i ta ulica je siroka i to prilicno, kad mi je odjednom kada sam vec usao i to debelo u raskrsnicu, kada mi je sa nekih 40kmh uleteo auto sa desne str i direkt se ukljucio u moju pitanju, ja sam na svu srecu izbegao ali me sada zanima sta je tu.

• ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Prvenstvo prolaza

nema znaka, pravilo desne ruke
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dadok
      CBC Član
      • 01.11.2008
      • 43
      • nis

Nerazumem kako pravilo desne ruke kad se ovaj sa desne strane ukljucuje iz manje ulice ili sporednog puta na put sa prvenstvom prolaza?Bice da je izleteo sa desne strane nesacekavsi da auto koji se krece pravo prodje.

Comment

• mexa
        CBC Veteran
        • 13.04.2009
        • 154
        • lazarevac

pa jel postoji znak ili ne

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

nema znaka. Poenta je da kapiram da je desna strana, ali ovaj put je bar 2x siri i svi zivi od kada vozim tu a prodjem bar 10x dnevno cekaju iz ove ulice desne da se ukljuce i ja sam uvek, medjutim ja sam ovde vec debelo usao u presao malte ne raskrsnicu tako da ne znam kako se to tad gleda ?

inace ovo je totalno apsurd, da sam glavnog puta moras da pustis ove sa desne str tu bi realno morao da bude znak, u praksi svi staju iz te manje ulice sto je normalno ali eto desava se sva sreca pa pobegoh

Comment

• Damir_ZR
            CBC Član
            • 07.01.2008
            • 22
            • Zrenjanin

Nema veze to sto je ulica kojom si se kretao siroka i izgleda kao glavni put, ako nema znak onda je pravilo desne ruke. Seti se da na testovima u auto skoli ima bas ovakva trik pitanja na koja se mnogi upecaju.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Tu bi, po pravilu, trebalo da postoji saobracajni znak, jer uvek postoji na ukljucenju iz manjih ulica u siru, dvosmernu - ako ne postoji verovatno je skinut, unisten, itd. Ali, ako ne postoji, vozila iz ulice desno imaju pravo prvenstva prolaza, osim ako se ne radi o zemljanom putu, sto sumnjam da je slucaj.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• MarkoFaca
                CBC Veteran
                • 10.09.2007
                • 108
                • Karaburma, Beograd
                • Opel Vectra C 1.8

Policajac - Semafor - Saobraćajni znak - Pravilo "desne strane"

OK, nije bilo policajca, ni semafora, niti znaka, znači važi ovo poslednje.

Ali šta se dešava ako je tu npr. do juče bio STOP, a onda ga je neko npr. isekao i odneo kući?! Zar ne bi trebalo da se ti znakovi obeležavaju i na samom putu, tzv. "horizontalna signalizacija" baš zbog takvih slučajeva?!

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

bas tako po novom zakonu koliko sam skapirao odgovornost veliku ce imati i ovi zaduzeni za odrzavanje javnih puteva, tako da npr kada nema znaka gde ga je bilo i sl oni su tada ti koji su krivi, ovde inace nema znaka ni na jednoj ulici u tom kraju a sve su iste pod pravim uglom i koliko god u stvarnosti apsurdno deluje neverovatno ali tako je da prvenstvo imaju ovi iz manje ulice, ali opet pod prvenstvom ne nije sigurno ulazak sa 40kmh u krivinu 90stepeni, i ja sam vec bio uveliko usao u raskrsnicu da nisam pobegao ja bih popio udarac u zadnji deo tako da me i to buni ko bi bio kriv tada posto sam ja vec i prosao

Comment

• dadok
                    CBC Član
                    • 01.11.2008
                    • 43
                    • nis

Ja zivim u ulici isto tako sa 5-6 sporednih i ni u jednoj nema znak stop i ispada da bi svakom trebalo da stajem da se ukljuci ako se pridrzavam pravila desne ruke.Ipak je ovo glavna ulica vece vaznosti i protoka saobracaja a ove sporedne.Mozda smo nesto propustili na polaganju

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

A po cemu je tvoja ulica glavnija? Zato sto je sira?

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

ma ima nekakve crtice po sredini...
                        u praksi obicno duza ulica ima prvenstvo, zato sto oni koji idu njom mogu da se zalete, tj. da idu brze , pa oni sto dolaze s boka zentaju i to je to.

zentati = cvikati, plasiti se
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• jevtic
                          CBC Senator XXL
                          • 26.11.2006
                          • 729
                          • beograd

@dadok

jesi. propustio si.
                          ex - fabia 1.9 tdi
                          golf 2.0 tfsi

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

kapiram ja sve sta se prica i sam znam, ali jednostavno kada bi videli ulice bilo bi dosta jasnije tu ljudi gde sam ja isao jedva 40 voze 60++ normalno ne bih zeleo da pomislim kako bih nahebao da sam ostrije krenuo. Iako je to pravilo desne strane neverovatno je koliko da za nekih 8 god koliko sam u ovom kraju oduvek ljudi tu staju i gledaju da se ukljuce ovo je bio vise sok

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Mishio, slazem se s tobom da postoje navike ali ta navika je mnogo opasna stvar. Cinjenica je da nisi imao prvenstvo i tako stvari stoje. Dobro je to sto je sve proslo OK, i sto ces nadalje da opreznije ides kroz tu "raskrsnicu".

Ima u NI jedan kruzni tok, koji je pre nego sto je napravljen bio obicna semaforima regulisana raskrsnica. Tu su vozaci koji dolaze sa mosta (dakle nizbrdo) imali uslovno zeleno i uvek su imali prolaz zbog duple trake. E u tom (sada) kruznom toku ja zentam od onih koji treba da me puste da prodjem, a zaleteli su se nizbrdo, sta ja znam dal' onaj s desna zna znakove, dal' je navik'o da prolazi bez stajanja, ili je popio neku, uglavnom dok kruzim ,noga mi visi iznad kocnice, a vrat iskrivim nadesno sve dok ne izadjem na sigurno.
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                              X