Prvenstvo prolaza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dadok
    CBC Član
    • 01.11.2008
    • 43
    • nis

Re: Prvenstvo prolaza

I ja sam danas proso tamo i video znakove, bravo za putare, ali znam da ih na pojedinim ulicama nije bilo sto potvrdjuje kad je clan CBC-a Tonca imao obuku a kod mene u ulici ih jos uvek nema,mada ima jos mnogo takvih slucajeva.Evo malopre se vracam sa slave,naravno put koji prolazi kroz selo a ja treba na njega da se ukljucim sa sporedne ulice,zevam levo desno nigde znaka a ovi brisu.Mislite da mi je neko stao zbog pravila desne strane kad nema znaka?Da sam se pravio pametan i dosledan tome i zvukao bih deblji kraj a ovako sam morao da sacekam i ukljucim se.Da li je to navika ljudi ili je u praksi malo drugacije od slucaja do slucaja neznam ali treba se prilagoditi datoj situaciji i bolje sacekati nego da dodje do udesa.

Comment

• Bojan1212
      CBC Senator XXL
      • 15.07.2008
      • 468
      • Zemun
      • Honda Accord

Nema znaka, nema poprecne linije koja znaci stop i sl. pravilo desne strane osim ako nije zemljani put ili neki parking i sl. a to ovde nije. To je problem i kod nas postoji glavna ulica gde svi cepaju, a iz sporednih po "nepisanom" pravilu svi staju, pa je tako jedan kamion zveknuo Yuga koji mu je izleteo i kriv je jer ga nije propustio sa desne strane. Strasno, bilo je par takvih slucajeva koje ja znam kod nas, a i problem je sto jedan deo ulica ima STOP a neke nemaju pa ljudi koji ne poznaju ne znaju gde ima, a gde nema.

Comment

• banebg81
        CBC Veteran
        • 26.06.2008
        • 195
        • Beograd

Poštuje se pravilo DESNE STRANE.

prosto

međutim, da li se sećate onog znaka koji obaveštava da je u blizini put koji se uključuje "na glavni" put???

Da li taj znak može da obezbedi prvenstvo prolaza za one koji idu pravo???

Generalno, mora da se poštuje pravilo desne strane, sve gde nije drugačije naznačeno, a na žalost, na mnogim mestima NIJE

pozdrav

Comment

• MarkoFaca
          CBC Veteran
          • 10.09.2007
          • 108
          • Karaburma, Beograd
          • Opel Vectra C 1.8

Misliš na ovaj znak:

Comment

• banebg81
            CBC Veteran
            • 26.06.2008
            • 195
            • Beograd

Da, baš na taj znak !!!

Da li on daje pravo prvenstva prolaza "glavnim" tj širim putem ili upozorava na pravo prvenstva prolaza pravila desne strane???

Devojka mi sada vozi časove, strogo savetujem da se u ozbilje ostali vozači, imamo problem A uz sve to ja učim ponovo testove pa mogu reći da mi dobro ide, uglavnom sam položio sve

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Pa taj znak je na putu višeg reda, a na tom sporednom kod uključenja mora da stoji STOP. Nema tu pravila desne strane pobogu.
              Ako ne stoji, uklonjen je nezakonito.

Comment

• zvrle
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2005
                • 961
                • Beograd, Batajnica
                • Golf 4

bane taj znak se zove ukrštanje sa sporednim putem pod pravim uglom sa desne strane .
                Inace znakovi sa crvenim trouglom su znakovi opasnosti i oni samo upozoravaju na opasnost.
                Prvenstvno prolaza se daje/uzima znakovima izricitih naredbi (obrnuti crveni trougao i znak stop) i znakovima obavestenja (zuti romb)
                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• sofke
                  CBC Početnik
                  • 27.07.2009
                  • 2
                  • Novi Beograd

Pozdrav svima!

Zaista je zanimljivo da su ovi znakovi, bar što se Beograda tiče, izumrli, a redovno se pojavljuju na testovima

i čudi me da niko ne reaguje. Da li je taj znak toliko skup pa nema sredstava za njega. Što je neko ranije pomenuo, treba da gledam u pasulj da li onaj sa desne strane ima stop ili obrnut trougao, a i ako postoji, dosta tih znakova se uopšte ne primećuje. Takođe i ovaj znak (kao da je baš svuda zabranjeno i parkiranje i zaustavljanje) a ima gomila sporednih uličica i manje važnih ulica gde može da stoji ovaj znak

ali je izgleda lakše da se stavi ovaj

pa svi srećni i zadovoljni.

Budimpešta, Prag, gradovi u Švajcarskoj (bar ono što sam do sad video), sve lepo označeno, obeleženo, milina da voziš. A kod nas, užas...

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Ja pokusao da pokrenem temu o stanju saobracajnih znakova i nasem ophodjenju prema njima, ali...
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• jevtic
                      CBC Senator XXL
                      • 26.11.2006
                      • 729
                      • beograd

i da li ste primetili da sve barikade od beograd puta uglavnom imaju samo jednu nožicu.
                      ex - fabia 1.9 tdi
                      golf 2.0 tfsi

Comment

• nickname
                        CBC Veteran
                        • 01.07.2009
                        • 116
                        • Beograd
                        • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Pa kad su ti znakovi za "jednokratnu upotrebu". Odmah posle postavljanja ih obore i posle ih lepo "ispresuju" tako da su samo za topljenje.

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

Kultura je tak'a... Mene sramota kada odem u Madjarsku recimo ili Hrvatsku, a ono svaki znak na svom mestu, i svi kao novi. Nema ono da pise na putokazu izbledelom jos pre 20 godina, kao kod nas: Titovo Uzice, Titograd, Socijalisticka Republika Rumunija i tako dalje!
                          OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

somi a gde si video te znakove. treba momci da se provozate po holandiji i belgiji pa da vas pitam onda sta mislite o znakovima i da li ih ima ili ne.
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• somi_kac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2009
                              • 796
                              • Kać

Na Tari i pre par godina u Zrenjaninu, dok nisu sve putokaze tamo promenuli. Na Tari i dalje nisu...
                              OPEL Astra 1.6i
                              OPEL Kadett 1.6
                              ŠKODA Favorit

Comment

• Aki
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2006
                                • 1133
                                • Beograd
                                • Yugo 1603, Yugo 1301

Dosta prigradskih naselja u BG-u su neplanski gradjena i svaka ulica ima neku svoju shirinu, odnosno ne postoji standard, nego koliko su bili voljni putari da nabace asfalta... ostatak su verovatno preprodali nekome. Konkretno, kod mene u kraju, svakodnevno se nadje pametnih koji "idu glavnim putem" ili "glavnijim" sta god to znacilo... iako ima sve ukupno 3 obelezene raskrsnice. Ne znam odakle im da ako je ulica prometnija ili malo shira da ona ima prvenstvo prolaza. A ocigledno da nisu usamljeni u ne poznavanju pravila desne strane...
                                "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                                - Lousie Smith

Comment

Working...
                                X