Udario me auto van pešačkog prelaza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sarakey88
    CBC Početnik
    • 12.05.2009
    • 4
    • beograd

Udario me auto van pešačkog prelaza

Udarila su me kola, van pesackog prelaza, priznajem moja greska, mada je kraj takav da to svi rade i vozaci to znaju... vozac je vozio vise nego sto je dozvoljeno... ja imam povrede a on materijalnu stetu... policija je napravila zapisnik... kakva je procedura dalje? kad nas pozovu na sud mi se izjasnjavamo samo o zapisniku, pa se tek potom podizu tuzbe ili kako? i sta ako se mi vasudski nagodimo?
    odgovor hitno potreban...
    hvala unapred
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: POMOC!!!!

mislim da ako ne promenis naslov ,tema ce ti biti obrisana...

ako ides na fax ili skolu ili imas osiguranje,mozes da naplatis i od toga.

a ako ti nije nista,tj ne nesto strasno i ako si ti kriv i pretrcavao,izleteo,a on nije vozio tipa 100km-h ,nemoj da ga juris za odstetu jer mu je dovoljno sto ce platiti kaznu i sud....znači ,kriv si ,nie ti nista,prihvati tu gresku.

ortaku covek pretrcao ispred kombija,on ga udario,bio covek u bolnici par dana,ortak ga obilazio,vozio 40kmh ,covek rekao da je on kriv i da ne treba nista ni da ga jure,samo da nije bila neka veca nesreca,on je dobro i sud ga oslobodio,cak i dozvolu mu nije uzeo...
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• sarakey88
      CBC Početnik
      • 12.05.2009
      • 4
      • beograd

Re: POMOC!!!!

e hvala puno i za odgovor i za promenu naslova....
      inace nisam ni mislila ja njega da tuzim, nego me interesovalo kako ide procedura pred sudom?
      ako ja njemu platim materijalnu stetu vasudski, da li ja uopste odgovaram za nesto pred sudom ili se sve zavrsava davanjem izjava o zapisniku...

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Re: Udario me auto van pešačkog prelaza

Zanimljiva ti je postavka. prelazis ulicu gde nije dozvoljeno, do nezgode dodje tvojom krivicom i jos bi da naplatis stetu. Da ne bude malo mnogo? Mozda bi od tebe trebalo naplatiti ostecenja na vozilu koja su nastala tvojom krivicom? probaj samo da uzmes neku kintu od osiguranja na faxu ili skoli i uzivaj.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

ne,boj se,neces mu nista platiti...
          nema to veze sto ti nisi bila na pesackom.
          gde pise da je zabranjeno preci van pesackog prelaza?!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Ne pise da je zabranjeno, ali je lepo napisano "moja greska", a ako je bilo na koliko vec m od pesackog, onda je definitivno krivica pesaka.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• srdjanissan
              CBC Senator XXL
              • 20.11.2008
              • 720
              • beograd

ovom ortaku rekose na sudu ,cisto onako,da 5m ispred i iza pesackog je zona pesackog i dalje....
              a valjda i dalje vazi ono 100m ako nema pesackog ,mozes da predjes ulicu.

kako se desilo,jel si pretrcavala ili ?

Comment

• sarakey88
                CBC Početnik
                • 12.05.2009
                • 4
                • beograd

nisam pretrcavala...
                posto na trotoaru stalno ima parkiranih vozila moras da izadjes malo na ulicu ne bi li video ima li kola...
                kako sam zakoracila, udario me...

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

a gde je bio pesacki?
                  mislim da ce njega da jure zbog toga,ti ces mu biti samo od pomoci ako hoces da stanes u njegovu odbranu.

Nemoj iznositi misljenja vec cinjenice.

Comment

• sarakey88
                    CBC Početnik
                    • 12.05.2009
                    • 4
                    • beograd

relativno blizu... ne znam bas tacno... samo da se sve zavrsi...

Comment

• nidza
                      CBC Senator XXL
                      • 16.04.2008
                      • 496
                      • nbgd

Pobogu, da li si dobro? Pretpostavljam da jesi, čim sve ovo piskaraš, ali bilo bi lepo čuti odgovor. Meni je noćna mora da nekog tako pokupim, strašno vodim računa i pokušavam da predvidim, ali uopšte nije lako, pešaci jako malo vode računa o sebi i svom životu i zdravlju - a realno ništa sem toga u životu ne postoji važnije, da apsurd bude još veći.

Nadam se da će sve proći sa minimalnim materijalnim posledicama, ako je već zdravlje u redu.
                      Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• jevtic
                        CBC Senator XXL
                        • 26.11.2006
                        • 729
                        • beograd

nemoj ništa da mu plaćaš. on kao vozač je dužan da obrati pažnju na pešake bez obzira na to što oni nisu na pešačkom i mora da pretpostavi da neko može da izleti izmeću kola. ja na tvom mestu bi razmislio kako se poneo prema meni odnosno ako te je posećivao i brinuo se za tebe onda bi možda i stao u njegovu odbranu na sudu a ako ne verovatno bi ga tužio.

iz prve ruke. moj brat je udario pešaka koji je izleteo između parkiranih kola bukvalno pet metara posle pešačkog i bez obzira što je vozio ispod ograničenja i što ga pešak nije tužio i čak je stao u njegovu odbranu popio je krivičnu prijavu jer je tužilac dužan da to procesuira pogotovu ako ima PEVREDE što je u tvom slučaju.

Originally posted by srdjanissan
                        a valjda i dalje vazi ono 100m ako nema pesackog ,mozes da predjes ulicu.
                        nije 100 nego 50

Originally posted by sarakey88
                        relativno blizu... ne znam bas tacno... samo da se sve zavrsi...
                        ovo ti je veoma bitno da znaš gde je bio pešački. ako je bio do 5 metara računa se kao da te je udario na pešačkom i mogla bi da ga tužiš za veće pare.

Originally posted by sri98
                        a ako je bilo na koliko vec m od pesackog, onda je definitivno krivica pesaka.
                        daleko od istine.

p.s. po novom zakonu prava pešaka će biti još veća i čak ako pešak prelazi na crveno i auto ga udari opet će vozač biti kriv jer je morao da predvidi da neko može da izleti.
                        ex - fabia 1.9 tdi
                        golf 2.0 tfsi

Comment

• Bojan1212
                          CBC Senator XXL
                          • 15.07.2008
                          • 468
                          • Zemun
                          • Honda Accord

Koliko ja znam od kad sam polagao, a to je pre nekih godinu i po dana, bilo je da na 100m od pesackog moze da se predje van pesackog a ne 50.

Comment

• vujke
                            Admin
                            • 29.09.2004
                            • 1673
                            • Mladenovac
                            • Daewoo Lanos 1.5SX

Sve je to relativno i zavisi mnogo od vestaka koji je napravio uvidjaj i tuzioca. Moju rodjenu sestru je pre 3 godine udario auto 5m od pesackog krecuci se preko ogranicenja od 40km/h napravivsi joj 2 preloma. Vozac nije gonjen krivicno, nije mu oduzeta dozvola niti je ikad pitao sta je bilo s njom... Od njegove polise je naplacena neka odsteta i to je sve.
                            Ukoliko hoces da saznas u kom pravcu ide postupak moraces preko advokata.
                            Srbija ™
                            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• banebg81
                              CBC Veteran
                              • 26.06.2008
                              • 195
                              • Beograd

To je malo bez veze sve, nesreće se dešavaju.

Ne znam kako je regulisano u zakonu ali treba SVI DA ODGOVARAJU pa će i SVI VIŠE DA PAZE.

Ali, to ne može jer to ZAKON NE POZNAJE. Trebalo bi kazniti i vozače automobila između kojih si se morala da provlačiš !!! ali to naravno gosp. koji je došao na uviđaj nije ni pogledao, ne interesuje ga.

U ovom slučaju ste krivi zajedno i zavisi samo kako će da vas "odrežu". Ti si kriva jer prelaziš van pešačkog i ugrožavaš bezbednost saobraćaja a on je kriv jer vozilo nije prilagodio uslovima na putu (kako širok pojam za koji se uvek ORGANI uhvate kada se dogodi prekršaj).

Pre dve noći, na PEŠAČKOM PRELAZU, iz sporedne ulice taksista izleti ispred mene i zaustavi se na pešačkom ali da ja mogu da prođem pored, znači, kako da objasnim stane ukoso (došao je sa moje leve strane, presekao punu liniju NARAVNO). I ja ga naravno obiđem i tik u trenutku kada sam prošao vidim da je ŽENA PRETRČAVALA PUT i da je on nju pustio da prođe, FALILO JE BIKVALNO 5 cm da je udarim !!! I sada, ja sam kriv jer nisam video pešački prelaz koji se ne vidi !!! A da se ne daj Bože nešto dogodilo, da li bi iko pitao da li je još nešto uticalo, da li se vidi pešački prelaz na saobraćajnici ... i još MORE stvari koje utiču na događaj.

Žao mi je što ti se to dogodilo ali saobraćaj je jako opasna stvar, nije zezanje i pre svega SVI treba da budu MNOGO, MNOGO više obazrivi kada sedaju za volan, da poštuju propise a pešaci da otvore "četvore" oči kada s na putu ...

pozdav
                              što pre da se oporaviš

Comment

Working...
                              X