Zadatak Vestacenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VuckoKM
    CBC Početnik
    • 06.06.2009
    • 1
    • Kosovska Mitrovica

Zadatak Vestacenja

Ako bi neko znao da uradi zadatak iz predmeta "bezbednost saobracaja",koji mi je preko potreban..Mnogo bi mi pomogao....MOLIM VAS:

Dakle:

"Putnicki automobil LADA sudario se sa pesakom koji je prelazio preko kolovoza sredinom presackog prelaza. Nakon sudara sa pesakom LADA je kocheci naletela ceonim delom na zaustavljeni auobus i deformisala se tako da joj je ceo ceoni deo potisnut unazad za 0.35 m.

Tehnickim pregledom nekon nezgode,utvrdjeno je da LADI nisu bili isprevni kocioni uredjaji na oba prednja tocka. Kolovoz je bio u usponu (gledano u smeru kretanja LADE) od 3 %. Poznati su sledeci podaci:

-Vremena t1= 0,9 s t2= 0,2 s t3= o,2 s
    -brzina kretanja pesaka pre sudara Vp= 5,5km/h
    -koeficijent prijanjanja u = 0,62
    -tezina LADE je bila G= 1290 daN,a opterecenje prednje osovine Gp= 640daN

Koristeci se podacima sa skice treba da se izracuna

a) brzina LADE u momentu udara u autobus (Vz=?)
    b) brzina LADE u momentu sudara sa pesakom(Vs=?)
    c) brzina LADE na pocetku tragova kocenja(V1= ?)
    d) brzina LADE u momentu uocavanja opasnosti od strane vozaca LADE (V0=?)
    e) vreme zaustavljanja i potreban zaustavni put LADE (tz = ?, Sz = ?)
    f) ako se pesak kretao od leva na desno i bio udaren ceonim delom udaljenim 0,5 m od levog boka LADE,odrediti gde se nalazio pesak a gde LADA u momentu uocavanja opasnosti od strane vozaca
    g) izracunati brzine LADE u momentu sudara sa pesakom i autobusaom u sliucaku ispravnog kocionog uredjaja na svim tockovima

Nisam znao za ovaj sajt do skoro,prijatelj me je uputi sa time da ovde ima mnogo strucnjaka....(ako tema nije na pravom mestu izvinite)
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Re: Zadatak Vestacenja

Polako prijatelju, prvi post pa odma` zadatak.Prvo odi i predstavi se O V D E, pa ce doci na red i tvoj problem

Comment

• el_Fuego
      CBC Član
      • 01.10.2008
      • 34
      • Surdulica

Re: Zadatak Vestacenja

Jel ti treba ovo još?
      Opel Corsa C 1.4 16V

Comment

Working...
      X