Treći pojas na zadnjim sedištima (u sredini)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Treći pojas na zadnjim sedištima (u sredini)

S obzirom da će po novousvojenom zakonu kazna za nevezivanje putnika uključujući i one pozadi biti 8000 po osobi (5000 nevezanom putniku i 3000 vozacu sto ga nije naterao da se veze) i da kod nas bukvalno 99% ljudi pozadi ne koristi pojaseve, malo sam obratio paznju na iste...

Interesuje me da li u svim automobilima 3. pojas pozadi tj. onaj za putnika u sredini nije pravi pojas već onaj kao u avionu tj, kojim se vezuje samo oko struka. Nije li to malo opasno, ja sam juce probao na vikendici da se vezem pomocu tog njesra i da se malo cimnem u napred i zaboli to doobro i mislim da bi taj pojas mogao ozbiljno da povredi unutrasnje organe prilikom sudara pa cak i oštrog kočenja...

Da li bi bilo rešenje provući ga sa zadnje strane zadnjeg sedišta i onda odozgo preko sedišta da ide na dole kao i pravi pojas (ali tada ne bi imao onaj deo oko stomaka )? medjutim nije dovoljno dugačak za to... Ima li negde da se kupi duži pojas sa podešavanjem dužine- za putnika u sredini na zadnjem sedištu...?
  • Shazalakazoo
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2007
    • 545
    • Beograd

Re: Treći pojas na zadnjim sedištima (u sredini)

Ne mozes nista da budzis... Inace pojas se pravilno stavlja preko kukova (donji deo pojasa naravno) tj. karlicnih kostiju nikako preko mekog dela stomaka!!!

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Pa dobro, cak i tako da ga stavis, opet ne valja,mnogo je mala povrsina tog pojasa koji te drzi i gde god da ga stavis tu bio jako veliki pritisak u slucaju sudara... a i bas nista ti ne drzi gornji deo tela...

ima da ti glava i trup polete ka napred, izmedju sedista... dobro neces odleteti skroz, ali moze tu biti ozbiljnih povreda... (npr. vrat, kicmeni prsljenovi, nemam pojma... besika ) mislim ne ti, govorim uopsteno...

Comment

• remus
        CBC Senator XXL
        • 25.12.2004
        • 695
        • Zrenjanin

Jedna luda ideja,skinuti tj demontirati zadnje pojaseve Pa posto ih nema ne treba ih ni koristiti
        VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• Snejk
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2008
          • 704
          • BG

Kako meni reče neko ovlašćeno lice, ako ih nemaš, moraćeš da ih ugradiš..

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

To je recimo jedna od dorbih strana novog zakona, i nije mi jasno sto ljudi toliko raspravljaju o tome. Pojasevi pozadi su veoma bitna stvar. Problem je sto to kod nas nije navika da se vezuje ali vreme je da se i to promeni jer to stvarno glavu cuva.

Comment

• MarkoFaca
              CBC Veteran
              • 10.09.2007
              • 108
              • Karaburma, Beograd
              • Opel Vectra C 1.8

Listao sam nešto novi ZOBS i nigde ne videh da ću ja kao vozač morati da plaćam kaznu zato što se neko pozadi nije vezao... Kako ja mogu nekoga da "nateram" da nešto uradi?! OK da on plati kaznu, ali zašto ja da plaćam...?! Dajte barem koji je član u pitanju pa ću da pročitam ponovo, ako sam stvarno ćorav kao što izgleda

Comment

Working...
              X