S obzirom da će po novousvojenom zakonu kazna za nevezivanje putnika uključujući i one pozadi biti 8000 po osobi (5000 nevezanom putniku i 3000 vozacu sto ga nije naterao da se veze) i da kod nas bukvalno 99% ljudi pozadi ne koristi pojaseve, malo sam obratio paznju na iste...
Interesuje me da li u svim automobilima 3. pojas pozadi tj. onaj za putnika u sredini nije pravi pojas već onaj kao u avionu
tj, kojim se vezuje samo oko struka. Nije li to malo opasno, ja sam juce probao na vikendici da se vezem pomocu tog njesra i da se malo cimnem u napred i zaboli to doobro i mislim da bi taj pojas mogao ozbiljno da povredi unutrasnje organe prilikom sudara pa cak i oštrog kočenja...
Da li bi bilo rešenje provući ga sa zadnje strane zadnjeg sedišta i onda odozgo preko sedišta da ide na dole kao i pravi pojas (ali tada ne bi imao onaj deo oko stomaka )? medjutim nije dovoljno dugačak za to... Ima li negde da se kupi duži pojas sa podešavanjem dužine- za putnika u sredini na zadnjem sedištu...?

Interesuje me da li u svim automobilima 3. pojas pozadi tj. onaj za putnika u sredini nije pravi pojas već onaj kao u avionu

Da li bi bilo rešenje provući ga sa zadnje strane zadnjeg sedišta i onda odozgo preko sedišta da ide na dole kao i pravi pojas (ali tada ne bi imao onaj deo oko stomaka )? medjutim nije dovoljno dugačak za to... Ima li negde da se kupi duži pojas sa podešavanjem dužine- za putnika u sredini na zadnjem sedištu...?
Comment