Lancani sudar - sta dalje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Lancani sudar - sta dalje?

Danas nakon totalnog saobracajnog kolapsa u NS zbog dolaska nekih juropskih mudonja sam imao lancani sudar...

Mesto desavanja je bilo na izlasku iz NS, na Kackom mostu....

Dogadjaj: idem iza nekih kamiona u desnoj traci koji su se kretali polako..... Gledam da se prestrojim u levu, migavac levi stoji upaljen, i uvideh priliku da se ubacim normalno u levu traku... Prestrojim se u levu nekom manjom brzinom iza neke Skode Oktavije, koja je nakon par metara od mog prestrojavanja stala jer je bila kolona i guzva...Posto nisam isao brzo, stanem ja normalno na 1.5-2 metara od nje bez naglog kocenja, kad odjednom BUM - nesto od nazad me raspizdi i lansira na Skodu...

Epilog: na Skodi izgreban zadnji branik, nista popucalo... Kod mene na Renault Megane napred malo iskocio branik iz nosaca ali nije ostecen, hauba na ivici ulubljena ali skoro da se ne primecuje, a nazad razvaljena gepek vrata, vezni lim, a jos je i deo patosa kod prostora za rezervni tocak povukao .... A lansirer - golf 2, razvaljena hauba, vezni lim, hladnjak, branik, verovatno i blatobrani......

Lik iz golfa 2, inace matorac neki koji je ocigledno seljak, raspali paljbu po meni da sam mu isekao put, i da sam se kurvanjski ubacio ispred njega
    Nisam hteo da se svadjam sa njime i da razvijam teorije neke, vec je momak iz Skode koji je ujedno bio fin i korektan, nazvao policiju... Za divno cudo, za 5 minuta su stigli.... Trajanje uvidjaja: ni 30 minuta... Dosli fotografisali, svako od nas duvao (ja naravno cist, za ostale ne znam), pogledali dokumenta, pitali svakoga sta se desilo i rekli da to sto smo rekli napisemo u izjavi.... Ja nisam nesto Bog zna sta napisao, tako ni ovaj iz Skode, ali zato je matori iz Golfa ispisao memoare..... Na kraju mi policija vrati dokumenta, i rekli mi da idem kuci....

Par stvari me bune - policajci su mi rekli za 10 dana da idem u DDOR kod kojih sam osiguran po zapisnik ... Zar prvo ne treba da dobijem zapisnik od policije, pa da sa time idem u DDOR da trazim procenu stete? Pored toga, rekli su nam da cekam poziv od sudije za prekrsaje ... Kontam da je to verovatno da se utvrdi ko je kriv, pa da taj placa stetu?

Napisite mi vasa misljenja o ovome, i nadam se da cete mi pomoci oko resavanja ovih nedoumica, posto znate i sami koliko su policajci "ljubazni" u objasnjavanju daljnjeg postupka,a meni je prvi put da se ovako nesto desi....
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!
  • NESA G
    CBC Član
    • 16.05.2009
    • 47
    • beograd

Re: Lancani sudar - sta dalje?

kao prvo OPUSTENO osiguranje placa stetu nastalu prilikom udesa osim ako si bio pod dejstvom alkohola , ko je kriv ustanovice sudija iz izjava ucesnika i svedoka pa shodno tome rebnuce ga po slovu zakona
    i ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Zar osiguranje od onoga koga sudija proglasi krivim za udes ne placa stetu? Za divno cudno, svi mi smo osigurani kod DDOR

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

Želim ti sve najbolje, ali postoji mogućnost da budeš proglašen krivim. Kod takvih lančanih je obično onaj prvi free, svi ostali u koloni su ugasili, bar iz prakse koliko znam. Sudija ti kaže da nisi držao rastojanje, zvizne ti 8-25000 kaznu i možda čak i dozvolu na 3 meseca. Javi razvoj situacije, baš me zanima. Štetu plaća osiguranje okrivljenog.

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Hvala, ako nista drugo cenim iskrenost.... Pitanje sam postavio cisto da vidim kakva su iskustva sa lancanim sudarima i kakvi su ishodi.... Ako se desi da i budem kriv, kaznu mogu prihvatiti, ali nesto tipa ostajanje bez dozvole i zatvor ne

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

Ako ste ti i škoda stajali, onda nema krivice kod tebe. Još ako imaš svedoka ...
            ex SAABotražitelj

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Upravo tako, stajali ste i on te je udario. Kada odes kod sudije za prekrsaje naglasi to da se covek u skodi zaustavio, ti si takodje stao na propisanom rastojanju i onda te je on "lansirao". Ako imas svedoka to bilo idealno, mada i ovako nije problem.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ovde je klucno sta je napisao vozac Skode. Ako je on napisao recenicu tipa, ja i auto iza mene smo stali zbog xxxx razloga. Tada je na nas naletelo vozilo... E to je ono sto sa tebe skida svaku odgovornost.
                Naravno i slike pokazuju jasno sta se desilo. Ostecenja na tvom autu i skodi jasno kazuju da je udarac dosao od pozadi. Te slike ce se slagati s tvojom pricom. U svakom slucaju kada dobijes zapisnik, videsec koga je policija oznacila kao krivog. Na osnovu toga ces moci da naplatis stetu ili da se zalis kod sudije...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

Bio sam sam u autu, u Skodi su bili 2 i oni nisu bili ni svesni sta se dogodilo takoreci... Bukvalno receno oni su prosli kao kolateralna sreca jer je ovaj mene raspizdio i odbacio na njih.... Dok u golfu je bilo 2 - taj seljak i njegova zena.... Kad smo pisali izjave, ja i vozac iz Skode nismo nesto puno napisali, objasnili u najkracim crtama sta se desilo, dok je taj iz Golfa napisao memoare, kao da je pisao sta je kilometar pre toga radio.... Nakon sto je policija obavila svoje, opet je doticni osuo paljbu da sam "presekao put", a ja sam ga napao da nije prilagodio brzinu... On meni soli pamet da je vozio 50, a sa 50 nema sanse da se na 2 auta nacini poprilicna steta... Dovoljno je samo njegovog golfa bilo pogledati, on nije ni bio u stanju najverovatnije da odveze auto, dok sam ja jos i mogao.... Njegov izgovor za takvu nastalu stetu na golfu je bio "Pa dete ovo je mator auto "

Nego to sto se tice zapisnika i dalje procene stete - sta i kako? Pitao sam u prvom postu jos, pa ako moze mi neko reci....

BTW. ja sam razmisljao kasnije o tome da sam mu stvarno isekao put... Po meni, nema sanse da je put ovome iz Golfa bio presecen a da sam se ja uspeo normalno prestrojiti i da me udari odnazad... Da sam mu "isekao put", po meni bi bili moguci sledeci scenariji:
                  - zakocio je naglo da bi me izbegao i napravio lancani iza sebe
                  - zakocio je naglo, i da bi me izbegao, zapinje za bankinu kod ostrva i zavrsava na ostrvu sa ostecenim gumama, osovinama itd....
                  - ne uspeva da me izbegne, udara me u bok ili u ivicu auta i eventualno pravi lancani iza sebe, a ja se prilikom udarca zanosim ili okrecem za neki ugao.... Eventualno zapinjem za bankinu ostrva...

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Evo za zapisnik.

Policijski zapisnik dobijas u osiguranju. Konkretno u Beogradu ides u Dunav u Ustanickoj. Tamo ti uzmu koliko se secam 800 din. U tom policijskom zapisniku, imas skicu i imas clanove zakona koje si eventualno povredio. Mislim iz zapisnika se jasno vidi ko je kriv. Neides u policiju po zapisnik vec u DDOR.

KAda doijes zapisnik ako nisi kriv, u zapisniku pise koje je osiguranje imao vozac golfa. U to osiguranje ides da ti procene stetu i da se eventualno dogovoris ili prihvatis popravku u njihovom servisu tj. servisu s kojim oni imaju potpisan ugvor.

To ti je to. Nece te niko iz policije zvati, sam ides, ako si kriv stitice ti cestitka u vidu poziva kod sudije za prekrsaje.
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

OK, sada mi je jasno... Juce mi je policajac rekao onako muljevito da za 10 dana idem u DDOR, mada mi neki ljudi rekose sta ima u DDOR da idem, da prvo trebam da idem u policiju pa onda tek u DDOR... Inace, svi ucesnici ovog akta su kod DDOR osigurani...Jedino sto taj sa Skodom ima kasko, ali to nema veze....

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

U NS-u uzimaš zapisnik u DDOR-u, direktno su povezani s policijom. Možeš i da se informišeš i dobiješ broj telefona i da ti kažu da li je zapisnik gotov ili ne, da ne ideš bez veze. Inače jeste rok oko 10 dana, znam iz ličnog iskustva. Zapisnik bude prilično detaljan i objektivan. Dobro rade svoj posao...
                        Nađi broj, pozovi reci im svoje podatke i reći će ti tačno kad će zapisnik biti gotov. Ne šalju poštom, samo lično preuzimanje.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bojan1212
                          CBC Senator XXL
                          • 15.07.2008
                          • 468
                          • Zemun
                          • Honda Accord

Na srecu nemam iskustava sa udesima, a ni neko prilicno vozacko iskustvo koje je od oko godinu i po sa dozvolom pa ne mogu da pametujem. Medjutim moje misljenje jeste da je jako bitno da li si ti zaista stajao na mestu u trenutku udarca, jer logicno mi je ukoliko jesi da je imao vremena da ukoci i nije bilo presecanja putanje, ako nisi onda si mu mozda i zaista zasmetao ubacivanjem kao i njegovom nemogucnosti da tada zaustavi automobil koji svakako ima veci zaustavni put od Megana, a i plus si mu uzeo koji metar puta za zaustavljanje.

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Pozdrav svima!

Danas sam nakon malo duzeg iscekivanja dobio zapisnik....

Stvari stoje ovako:
                            - Protiv mene je podneta prekrsajna prijava po clanu 227 st.2 tc.4 ZOBS-a
                            - Protiv vozaca koji je mene udario od nazad je podneta prekrsajna prijava po clanu 227 st.2 tc.8 ZOBS-a

Da li moze neko da mi napise na sta se ovo odnosi, jer sam nasao dokument ali nisu mi jasni ovi stavovi (valjda) i tacke?

Unapred hvala.

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

U osnovi se svodi na to da si kaznjen jer si se prestrojio a da to nisi uradio na bezbedan nacin tako da ne ugrozis nikoga, a ovaj iza tebe nije prilagodio brzinu tako da pravovremeno moze da reaguje ako se pojavi prepreka na putu.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X