Sta Posle Sudara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pera_Vozac
    CBC Početnik
    • 31.07.2009
    • 1
    • Ripanj

Sta Posle Sudara

Pre nekoliko dana vozim se kolima oko 21:00. Brzina oko 50-60 km/h. U jednom trenutku neki lik krene da me prestize, nagazio ga samo tako. Njemu u susret nailazi neki kombi i on krece da se vraca u svoju traku. Medjutim jos uvek me nije prosao. Ja na kocnicu ali ipak ga dobro potkacim. Steta i njemu i meni. Izlecu dva celavca iz kola i krenuli da urlaju (jedan pijan ko bu.. ne moze na nogama da stoji) jel si normalan, gde gledas, namerno si dodao gas da me zaj...., pricas telefonom a negledas gde vozis, nae..ces .... i sve sta uz to ide. Od soka nisam ni video ko je sa koje strane izasao i ko je vozio. Krenuli da me vacare da im platim stetu ali ja se nedam. Hvatam se za tel i zovem pandure. Za to vreme i oni telefonirali. Nije proslo 10-min dolaze im tri ortaka sa jos jednim kolima. I naravno svi krenuli sa ubedjivanjem da odma sve platim i nikom nista. U glavi mi je i dalje da je divljao po putu i zbog toga izazvana steta. Dosli policajci sve nas ispitali i rekli nam da pomerimo kola i da dodjemo po zapisnik za 10-15dana.Inace sto mi je bilo cudno, policajac me pita dal sam pio nesto, ja mu kazem da nisam, a on meni kaze napisi da je radjen alko test i da je pokazao O%. Pretpostavljam da je to i onom liku rekao i posle mi palo na pamet da je mozda i on nesto cugao i da se izvukao.
    Odem po zapisnik i protiv obojice pokrenut posrupak. Sto je najveca fora sva petorica dali izjavu skoro pa identicnu. Ova trojica dali izjavu da su bili u kolima iza i da su sve videli i ako su dosli posle 10min. A prica se svodi na to da sam ja jurio zaobisao jedna kola i da nisam uspeo da usporim i udario u druga koja su se propisno kretala i dala migavac da skrenu desno u sporednu ulicu.
    Pretpostavljam da sam ugasio kod sudije ali sta da se radi. Posto mi puko hladnja, kola sam ostavio parkirana pa sutra dosao po njih. Snimi me neki covek koji drzi prodavnicu i kaze da je sve video i ako treba pomoci ce. Sta mi je sad ciniti, kad me ovaj sa uvidjaja pitao dal imam svedoka ja mu rekao ne a u medjuvremenu se pojavio. Dal ce imati efekta i kako i kome da prijavim da se neko pojavio?
    E sad, posto ova trojica nista nisu videli, mogu da ih navucem na neki bitan detalj koji sam naveo u zapisniku i koji je naveo drugi vozac a onome nisu, a to nikako nije moglo da im promakne a promaklo im je zato sto su naknadno dosli ne ulicom kojom sam ja isao nego iz neke druge ulice.
    Sad bi ja trazio od sudije suceljenje sa svom petoricom ali nije mi jasno kako se to radi. Jel podnosim zahtev pre prvog saslusanja ili tek na prvom saslusanju ili nesto trece, kako to ide? Jos bi sudiji dostavio slike sa polozajem kola nakon udesa koje sam uradio foto-aparatom koji stalno nosim sa sobom. Ovi sa uvidjaja su slikali tek kad smo sklonili kola. Jel slike trebam da posaljem u sud pre saslusanja ili da ih ponesem na saslusanje i tad da ih pokazem?
  • maliomladinac
    CBC Senator XXL
    • 21.11.2008
    • 995
    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Re: Sta Posle Sudara

Uh bio sam u slicnoj situaciji...Stojim na semaforu, lik me obilazi i udari vratima u moje prednje krilo i kaze da sam ja kriv? A on me obilazi na semaforu gde je upaljenjo crveno i ja stojim, naravno izlaze opet 2 celavca 2x2 i sta da radim...Ja sam u kolima...Jbg, nema svrhe da dobijem po biiiip... Sacekao ja policiju a oni mi OTELI dokumenta dok policija nije dosla i zapalili...Nikad ih policija nije nasla, nikad mi nije placena steta...Jbg, u takvoj situaciji ja nisam uspeo da se snadjem ali tebi zelim puno srece i javljam nam obavezno sta si uradio...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
    061/665-94-23

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Šta piše u zapisniku? Policija mora da ima slike i po slikama bi trebalo da se vidi iz kog ugla je ko koga udario i prosto je i više nego jasno da nisi mogao da ga potkačim levim krilom da je stvar bila kako su oni napisali.

Da skratim priču na tvom mestu učionio bih sledeće:

Poneo sav dokazni materijal koji imaš (slike, podaci o naknadnom svedoku itd) onda daš izjavu sa bitnim stavkama:

- tačan opis događaja kao što si ovde opisao da misliš da je vozač bio pijan, da policajac nije uradio alko-test, da su ovi galamili, da su ova trojica došla tek 10min nakon udesa itd.

- zatim pokažeš svoje slike koje si prethodno uradio i poneo i objasniš da prosto nije moguće da ga udariš levik krilom ako je on bio ispred tebe i skretao desno kao i da njemu odereš zadnji desni deo... da je bilo po njihovom šteta bi bila samo otpozadi (njima) tj. spreda (tebi).

- dodaš da si sutradan otišao po kola i da ti je radnik prodavnice rekao da je video sve i ponudio da ti pomogne i predložiš ga za svedoka.

- zamoliš da se presuda donese po ubrzanom postpuku jer je i više nego jasno (na osnovu slika i svedoka) ko je krivac za udes, ali napomeneš da ukoliko sud smatra da si ti krivac u tom slučaju da tražiš suočenje sa svima njima kao i policajac da dođe. Onda otom potom ako dođe do toga viči pa ćemo da piskaramo dalje

E sad jedna opaska... možda ne bi bilo loše da se raspitaš jesu li ćelavci samo galamdžije ili su ipak neki maffia team underground drk-mrk... ako imaš ženu, decu, porodicu i ako su tipovi iole sumnjivi onda bi trebalo gledati da se to suočenje izbegne, mada ako je situacija takva, neka logika nalaže da se oni neće odazivati nijdnom pozivu suda i da će na taj način ići na varijantu da propadne slučaj jer se oni ne pojavljuju, što tebi može samo doneti dobro jer njihovo NEpojavljivanje i tvoje pojavljivanje rezultuju presudom u tvoju korist
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

On je imao 5 svedoka a ti ne mozes 15? Ok evo, napisi sta treba da kazu ljudi, prijavi ih kao slucajne prolaznike (svedoke) i uzmi par drugara, sa devojkama (kao setali i videli) i par ljudi sa foruma da dodju ispricaju i eto. Naravno prijavi tog iz prodavnice OBAVEZNO. Da sam blize dosao bih ja da ti budem svedok. Zbog takvih moroncina Land Rover Defenter sa ogromnim bull barovima deluje kao odlicno vozilo za grad I za pamet UVEK ukljucis cameru (bas zbog tih "slucajnih" prolaznika) na mob (svaki danas ima) i snimi.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Nema to veze ko ima koliko svedoka... lažni svedoci se začas obore, a oni koji lažu se takođe lako izmanipulišu da uhvate sami svoj rep i na taj način pokažu da lažu Slike su presudni faktor
          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

Working...
          X