vožnja neregistrovanog motocikla bez dozvole

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Daka
    CBC Senator
    • 15.06.2005
    • 277
    • Subotica

Re: vožnja neregistrovanog motocikla bez dozvole

Onda ga treba ishamarati tako da mu vishe motor ne pada na pamet i taj sto ste mu kupili takodje prodati!!!
    Ja sam sa APN-om 15.05.94 za dlaku izgubio zivot zbog jednog CIGANA iz Novog Sada koji se sa ivice kolovoza na glavnom putu poceo polukruzno okretati iz pravca Subotice prema Kelebiji ,jedva sam ga izbegao i sleteo sa kolovoza sa nekih 80 km/h i naleteo na drvo (visnju) srecom sam sklonio glavu u stranu inace bi mi pukla glava ,medjutim nogu nisam uspeo da sklonim i imao sam otvoreni prelom butne kosti ,ugradjena sipka godinu dana i 2 operacije(imao sam polozeno)!!! Tvoj sin mozda ne zna osnovna tri znaka :ukrstavanje puta sa prvenstvom prolaza,put sa prvenstvom prolaza i STOP!!! Morate biti istrajni jer ce te mu na taj nacin sacuvati glavu...on je zelen i to mu jos ne dopire do mozga!!!

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Pre svega motor mora da se vozi defanzivo, a ja takav stil kod mladjih slabo vidjam. Cesto su krivci za udes pesaci ili vozaci automobila, autobusa itd. zato sto oni naprave gresku ili ne vide motor koji se verujte mi, jako brzo priblizi. Da li on sa 17 godina razmislja, da li ga je ovaj video, da li ce da isece ili ne... Mislim da uglavnom mladji voze po automatizmu, on ima STOP ja prvenstvo pa sibaj gas ali neka ga ovaj nije video jer se zaleteo i eto tragedije. Pre svega bez kacige puca lobanja (potres mozga ili fraktura), takodje bez fullface moze tako da razvali facu da ga vise ne prepoznate, daleko bilo. Bez jakne, stitnika i rukavica, oderotine su nenormalne... Za motor covek treba da bude izuzetno pribran, da gleda na cetiri oka i razmislja dva poteza unapred. Nimalno naivne stvari.
      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

alekre ovo si baš lepo napisao.defanzivna vožnja je način kako treba voziti ne samo motocikl,već i automobil i ispravljati tuđe greške koliko je to god moguće no to se stiče s vremenom čak mnogi vozači se ne odriču agresivne vožnje dok im se nešto ne desi insistirati i govoriti o prednosti kod vožnje motocikla je krajne opasno motociklista i kad ima prednost mora da otvori četvoro očiju,a bogami i vozači automobila
        svedok sam mnogih posledica -povreda i onih najgorih zbog prirode svog posla zato je moja zabrinutost najveća moguća
        gotovo svakodnevno sam svedok posebno u sumrak mnogih nesreća motorista bilo da imaju dozvolu ili ne
        neka je bog u pomoći toj omladini većini saveti i priče ne dopiru do mozga sve se prave da te slušaju i kimaju glavom
        a onda opet po svome
        zabraniti motor nije rešenj oni su solidarni i pozajmljuju jedni drugima
        ne znam više šta da radim,a batine nisu rešenje sve će oni to popiti pa opet ponovo sesti na motor

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Originally posted by Daka
          Ja sam sa APN-om 15.05.94 za dlaku izgubio zivot zbog jednog CIGANA iz Novog Sada koji se sa ivice kolovoza na glavnom putu poceo polukruzno okretati iz pravca Subotice prema Kelebiji ,jedva sam ga izbegao i sleteo sa kolovoza sa nekih 80 km/h i naleteo na drvo (visnju)
          Nevezano za sve korektno receno na temu u ostalim postovima ovo je intrigantno, kako si izleteo sa kolovoza sa 80km/h motorom koji 'ne moze' da razvije vise od 50km/h? Svi povredjeni se uvek pozivaju na gresku onog drugog a cesto su iz sopstvenog prekrsaja nastradali zbog prekrsaja onog drugog. Mislite o tome i drzite se teme.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by kristina990
            zabraniti motor nije rešenj oni su solidarni i pozajmljuju jedni drugima
            ne znam više šta da radim,a batine nisu rešenje sve će oni to popiti pa opet ponovo sesti na motor
            Ja sam roditelj jednog balvana koji vol ida vozi brzo, zna da vozi ali to opet meni ne znači puno u životu, koliko sam mogao dao sam na kola da budu bezbedna a za motor sam se borio nogama i rukama da ga ne kupi ili da ne seda na tudje.
            Nekad davno kad je policija bila policija, prešli smo ja i kolega na crveno kao pešaci. Umesto kazne dobili smo dva sata da odslušamo predavanje na temu pešaka. Na predavanju pored ostalog su puštali i filmove kako pešaci najčešće ginu sa sve onako slikama, ne baš do kraja ali dovoljno upečatljivim da sam ja i posle 30 godina zapamtio te situacije i sad kao vozač nema šanse da ne pogledam kad skrećem na uslovno da li ide neki biciklo, roler ili pešak.

Jedan link sam dao a drugi još gori ima ovde na forumu, ne znam gde je jer izbegavam to ali sam pogledao, strašne slike udesa motorciklista ali i drugih. Daj mu da pogleda i pročita... Motor nije zla mašina kao ni kola, samo se olako shvata jedna ipak opasna stvar u neiskusnim rukama.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

Comment

• Daka
                CBC Senator
                • 15.06.2005
                • 277
                • Subotica

Originally posted by vujke
                Originally posted by Daka
                Ja sam sa APN-om 15.05.94 za dlaku izgubio zivot zbog jednog CIGANA iz Novog Sada koji se sa ivice kolovoza na glavnom putu poceo polukruzno okretati iz pravca Subotice prema Kelebiji ,jedva sam ga izbegao i sleteo sa kolovoza sa nekih 80 km/h i naleteo na drvo (visnju)
                Nevezano za sve korektno receno na temu u ostalim postovima ovo je intrigantno, kako si izleteo sa kolovoza sa 80km/h motorom koji 'ne moze' da razvije vise od 50km/h? Svi povredjeni se uvek pozivaju na gresku onog drugog a cesto su iz sopstvenog prekrsaja nastradali zbog prekrsaja onog drugog. Mislite o tome i drzite se teme.
                E vidis tad sam razmisaljao kao taj kllinac....busenje,rezonatori, ovo ono i ode APN na 80 km/h a kako ce stati........sto jace ,sto brze...(a taj decko je dobio 125cc i SVE to u paketu)ali sve jedno i sa 50 km/h bi se spucao u drvo ili u njega....greska je njegova a posledice moje!!
                Kakva solidarnost,na cijem je on "KAZANU"....ko ga hrani ,oblaci,skoluje,placa letovanja...ima da slusa sta mu roditelji govore i pokusati da te lude godine iskontrolisete maksimalno, jer se tad pocinje SVE:Alkohol,droga,sex....SVE sto ne valja(sem ovog zadnjeg )!!

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

"Evo ti sine motor. Odrastao si već, znamo da si pametan i da ćeš sam shvatiti šta je za tebe najbolje i da ćeš znati da se ponašaš."

Zašto svi od svoje dece vole da prave debile? Da baš ona hoće da se ubodu oštrim predmetima ili iskoče kroz prozor voza. Baš on hoće da pogine motorom. Ne zna? Ne zna đavola. Moj dvogodišnji labrador zna šta je motor, a kamoli odrasto čovek, a ovde mislim na spomenutog dečka. Ponašajte se prema njemu kao prema odraslom i on će se ponašati odraslo.

Mene je moj otac zvao da pušim cigare sa njim od moje 8 godine... to je radio celih 10 godina. I znate šta, još uvek nisam zapalio svoju prvu... niti me to nešto privlači.

Droga, alkohol, sex - to je loše? A šta je dobro, da se zaposliš u banci, da zatakariš kravatu oko vrata, da se oženiš sa ženom koju nevoliš i imaš decu s kojom ne znaš šta ćeš - samo zato što društvo to od tebe zahteva. I što je društvo reklo da je to dobro.

Hajte ljudi, dosta sa predrasudama i društvenim klišeima koji ne piju vodu.

Dajte dečku motor i samo ga pitajte je l on to voli zbog sebe. Ako voli zbog sebe, onda će početi da uči motore i vožnju i čuvati će se i biće ok. Ako voli motore zbog drugova ili devojaka, onda treba lepo da nauči da se stvari tako ne rade. Da u životu ništa ne radi zbog drugih (lažni ego), nego samo zbog sebe i da će onda sa njime biti sve u redu.

Comment

• kristina990
                    Banovan
                    • 13.04.2009
                    • 1066
                    • Srbija

pošto je maloletan morao je ići sa jednim od roditelja u centar za soc. rad,a od strane suda dobio je ukor uz plaćanje sud. troškova
                    olakšavajuća okolnost je bila što nije nikad dosad kažnjavan i izveštaj centra za soc. rad dostavljen sudu
                    finansijski je prošao gotovo bez sankcija,ali čitava priča nije nimalo prijatna,sva sreća što je bio zaustavljen prilikom redovne kontrole,a ne prilikom neke nezgode...

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Dobro je sve to prošlo, neka bude "za pamet" što bi rekli ljudi.

Verujte mi na reč da je vrlo, vrlo (ne-mogu-da-nadjem-izraz), recimo neprijatno - kada ti dodje kući i kaže: "Udari me čovek autom i pobeže..." Džaba dozvole, džaba kaciga, uključeno svetlo, čuda... Nije kriv - stigao ga automobilsta u zadnji kraj motocikla... Onda bolnica, "spalo" rame, operiši koleno, ma.. bilo - ne ponovilo se...

Comment

Working...
                      X