Tumačenje znaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lancia
    CBC Veteran
    • 03.10.2007
    • 114
    • Beograd
    • Lancia kappa 5.20 t

Re: Tumačenje znaka

Specificno samo za taj deo grada
    ako znakom nije drugacije obelezeno
    zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Onaj znak sa slike je verovatno neka zahebancija,nije niko ozbiljan ono stavljao..prvo ne znaci nista u tom polozaju,drugo,nema na tom mestu nikakvu svrhu,sve u svemu nista.ili su putari koji su ga montirali bili na jacoj dozi loze i sljive,pa u fazonu``kume ovo nesto nakrivo-ma ko ga hebe,ispravi i da zasrafimo pa ajmo na pivu``
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

malopre se vracam sa faxa idem pored marakane samo od trosarine ka auto komandi i lik ispred mene ide i trepce neki znak pored puta 50 i neka slika gore,ja gledam sad dolazim ja blizu njega on ugasen. isao sam nekih 53-55kmh,kapiram da je obavestenje da ides brze od 50kmh,ali to nisam video do sad,ima li jos negde ili neko zna nesto vise.
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Ja sam sinoć prošao dva puta tuda i oba puta sam ga video ugašenog i kada sam se primakao upalio se... svodi se na to da upozorava na blizinu pešačkog prelaza i da treba usporiti... e sad da li ima kamera i da li snima/slika to već ne bih znao...
          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

pa meni nije treptao,jel si isao preko 50 ili? ja sam isao nesto malo preko,mozda zato nije,ovaj ispred mene je isao oko 65
            kad koči,cepa gume i prevrće se!
            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Zaista ne znam, ali sasvim moguće, čak skoro sigurno da sam išao preko...
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Ja bih da podmetnem jedno pitanje, a posto nisam neki crtac probacu da objasnim : 2 trake u smeru, na kraju je semafor, postoji uslovno desno, na desnoj strani postoji na kolovozu nacrtana strelica za pravo koja ima racvu nadesno (dakle to je traka i za pravo i za desno). Na levoj traci je dozvoljeno polukruzno, kao i skretanje levo. E sad, vecina auto koja ide pravo prestrojava se desno u cilju brzeg prolazenja i na taj nacin stopiraju ove koji bi da idu desno (imaju uslovno).

Jel ovi sto hoce desno s pravom sviraju i psuju one koji cekaju semafor za pravo a stoje u desnoj traci ?
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Naravno da ne. To je traka i za pravo i za desno, sta mene briga sto neko hoce desno kad i ja imam isto toliko prava da iz te trake idem pravo, sta misle, da neko treba da im se skloni? Ja hocu pravo, cekam zeleno za pravo, ko skrece desno ima USLOV za desno, sto znaci da slobodno moze i da skrene tamo kad se steknu uslovi za to, odnosno da nema nikog ispred njega i u raskrsnici.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Originally posted by deki-ascona
                    Jel ovi sto hoce desno s pravom sviraju i psuju one koji cekaju semafor za pravo a stoje u desnoj traci ?
                    I da i ne. Ljudski je da se ne uguravaš u tu traku i nesmetaš prolazak na desno iako imaš pravo na to.
                    Dakle, po Zakonu imaš pravo da stojiš tu ali nema neke potrebe. U praksi (bar po mom kraju) svi koji idu pravo stoje u levoj traci, desna služi za uslovno desno skretanje. Kad se upali full zeleno ovi iz leve trake momentalno popune i desnu i svako ide svojim putem.
                    @206: Ja bih ti svirao dok si god ispred mene , to je bezobrazno ponašanje u nagužvanom gradu poput BG-a.
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

To sviranje bi ti brzo preselo. A ocigledno i ne kapiras bas najbolje poentu onoga sto govorim.

Uostalom, covek nije pitao da li je u Bg prihvatljivo to raditi, vec da li su u pravu ovi sto sviraju - a nisu. I ja zivim u istom tom Bg kao i svi i znam kao i ti koliko je ovaj grad naguzvan, i NARAVNO da je totalno glupo da pored trake za pravo, u kojoj stoji 2-3 auta, stanem u traku iz koje mozes i desno i koja ima uslov za skretanje, i blokiram ove iza sebe koji skrecu samo zato sto ja hocu da zeznem cela 2 auta i krenem pre njih.

Ali bas zato sto je grad u saobracajnom haosu kolikom jeste, meni ne idu druge stvari u glavu koje DOPRINOSE takvom haosu. Imas recimo semafor kod Doma Vojske, iz pravca Doma Omladine, gde imas jednu traku za pravo i drugu koja je i za pravo i za desno u 29-ti, gde naravno ima uslov za skretanje, a 20 metara pre semafora imas ulicicu koja se ukoso ukljucuje u 29-ti ispod Zastava Auta. I sad, u sred spica imas situaciju da se otegne red maltene do tunela za pravo na tom semaforu, a traka pravo-desno zvrji prazna ili ima 3-4 auta u njoj koji povremeno skrenu desno. I hoces da mi kazes da je tebi za uslove u Bg-u prihvatljivo da se napravi tolika guzva i red za pravo zato sto ne bi trebalo koristiti desnu traku i za pravo (za sta i jeste namenjena), umesto da se popuni i desna traka, da cekanje i red bude duplo manji? Meni je neiskoristavanje i ono malo infrastrukture koja postoji, i ignorisanje prilika koje ti se ukazu da SMANJIS guzvu (upravo ovakav slucaj) - krajnje nesolidarno i neodgovorno, potpuno jednako sa cinculiranjem kroz Kneza Milosa sa kolonom iza.

Dakle, jedno je bezrazlozno zadrzavanje saobracaja koji skrece desno kad vec nemas guzve u traci koja je samo za pravo - sasvim je druga prica kada se to radi da se POVECA protok saobracaja koristenjem i te trake i za desno, i po meni je totalno glupo NE ISKORISTITI tu traku na takav kad ima potrebe i mogucnosti jer njenim nekoristenjem pravis vise stete nego koristi i sebi i ostalima u saobracaju.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ma kapiram ja poantu i to skroz ... i slažem se s većinom tvojih stavova ... kad ih pojasniš. Onako "u pravi si, možeš da stojiš ma koliko oni trubili..."
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                        X