Broj karoserije se ne poklapa sa onim u saobracajnoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GTX
    CBC Senator XXL
    • 13.09.2008
    • 422
    • Subotica
    • Nexia 1.5 16v

Broj karoserije se ne poklapa sa onim u saobracajnoj

Jedan od brojeva karoserije (na plocici ispod haube) se ne poklapa sa brojem u saobracajnoj (u saobracajnoj je "A",a na autu "1").Sta se radi u ovakvim slucajevima posto je ocigledno u pitanju greska pri kucanju saobracajne?U decembru mu istice registracija,a terao bih ga na tehnicki ovog meseca.Ovo ce mu biti treca registracija u mom vlasnistvu.I kad vec resavam sve ovo,da li neko zna gde se nalazi broj motora,da proverim i njega.Auto je Nexia DOHC `96
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Broj karesorije se ne poklapa sa onim u saobracajnoj

na tehnickom prijavis gresku oni to zapisu u registracioni list i to je to.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• GTX
      CBC Senator XXL
      • 13.09.2008
      • 422
      • Subotica
      • Nexia 1.5 16v

OK,hvala ti.To je bar lako Da li mozda znas gde se nalazi broj motora?Trazio sam ga,ali ga na uobicajenim mestima nisam video,a i motorni prostor je prilicno popunjen pa je dosta nepristupacno

Comment

• somi_kac
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2009
        • 796
        • Kać

Imali smo taj problem, kada je kum uzeo Audi, prosle godine, jedan broj se nije poklapao. Kulturno odes u SUP pa prijavis ili na sledecem tehnickom.

OPEL Astra 1.6i
        OPEL Kadett 1.6
        ŠKODA Favorit

Comment

• GTX
          CBC Senator XXL
          • 13.09.2008
          • 422
          • Subotica
          • Nexia 1.5 16v

Izgleda da cu morati malo bolje da pogledam jer na tom delu bloka nisam video broj.Hvala obojici

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

smirgla i krpica

Comment

• Goran Zemun
              CBC Član
              • 06.11.2009
              • 69
              • beograd

Ako je broj negde zavucen postoji mala kamera na sajlici kojom se moze svuda prici i procitati broj.....puno srece ..
              F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

• Type_R
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2007
                • 900
                • Valjevo

Originally posted by zverko
                na tehnickom prijavis gresku oni to zapisu u registracioni list i to je to.
                i onda te ljubazna "teta" sa saltera posalje kod tehnicara,
                doteras auto ispred SUP-a, ona izadje pogleda, ponese neku torbu sa rekvizitima,
                ako je sumnjivo (citaj ako je tip brojeva lak za prepravke) maze kiseline i ostala cuda,
                ako je sve u redu napise na registracionom listu "utvrdjeni broj sasije glasi........." i potpise se
                vratis se na salter i dalje normalno...

Samo da dodam da to mora da uradi VLASNIK auta, znaci onaj na kome se vodi auto
                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

Re: Broj karoserije se ne poklapa sa onim u saobracajnoj

Zbog cega mora da se prijavi?
                  Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Zato što će mu inače čike u plavom oduzeti auto ako proverom utvrde da se brojevi na autu ne slažu sa saobraćajnom dozvolom pa će se opet utvrdjivati ali na teži način.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

koji traje i traje i mozda se nikada ne zavrsi

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

meni je bila greska sa brojem motora. na tehnickom su to konstatovali i uradili "napomenu" da je doslo do greske u kucanju. u SUP-u pri registraciji otkucali kako treba bez ikakvih problema. e sad, mozda je od slucaja do slucaja ali ja ne vidim razlog takvoj komplikaciji ako se svi brojevi slazu a samo jedan ne. logicno je da je doslo do greske u kucanju.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Auto kupljen u Subotici star dve godine na lizing, odjavlejne u Subitici da će se registrovati na NS table. Uradjen tehnički u Subotici. Registrovan i preveden u NS. Posle 4 godine uredne registracije ustanvljeno da se brojevi motora ne slažu, nijedan, totalno drugi broj. Ja održavao auto i znam da nije ništa menjano od novog vozila pšto je taj koji je kupio bio i vlasnik lizinga prve dve godine, znači njegov auto od početka.
                          Tri meseca su trajale peripetije da se dokaže da nije ništa dirano. Broj na motoru je ok, nije kucan sve utvrdjeno.

Na kraju, magarac na tehničkom pregledu u SU nije hteo da prekuca broj iz saobraćajne nego je pametno pročitao serijski broj bloka (koji je takodje unikatan) a nije pogledao uopšte u saobraćajnu da vidi neslaganje. U Supu NS niko nije pogledao u saobraćajnu (pošto se izdavala nova) nego je prekucano sve iz registracionog lista i izdata saobraćajna. naredne 4 godine niko nije pogledao stvarno broj motora nego je prekucavano iz saobraćajne. Pete godine se nadje na tehničkom moj priojatelj pametnjaković mladji da stvarno uporedi brojeve i utvrdi neslaganje što i upiše u registracioni list i nastaju peripetije oko dokazivanja. Potezanje silnih veza išta još nije bilo svega.

Pravi uzrok zavrzlame sam saznao poslednji dan muka kad je glavni čovek iz pokrajinskog supa za te poslove nazvao predamno suboticu i tražio proveru šta piše u papiru kad je vozilo prvi put registrovano.... Posle dva minuta je udario pečat na "vozilo može da se registruje" kraj priče. Mogao je imati tenkovsku kupolu na krovu ali " vozilo može da se registruje"

Tako da ume to i komplikovano da bude i kad je sve ok.

U ovom slučaju lako je moguće da i nema broj motora jer je to u inostranstvu sasvim uobičajeno i da je neko zamenio motor. Ja bih se prvo dobro ispitao i dobro pregledao motor da li stvarno ima broj pre nego bih to prijavio...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• GTX
                            CBC Senator XXL
                            • 13.09.2008
                            • 422
                            • Subotica
                            • Nexia 1.5 16v

Da se ja pitam,ne bih prijavljivao nista,ali bolje da im prijavim nego da oni sami ustanove pa onda nastane ovo iz Dorinog posta Auto je uvezen iz Nemacke 2002. godine.E sad,ako je napolju menjan motor,odakle im onda ovaj broj koji je upisan u saobracajnu?

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

ukoliko ne mozes sam da pronadjes broj, otidji kod nekog servisera, brze ce ga pronaci nego ti. a sto se tice prijavljivanja, ja bih prijavio. evo dva primera zasto. ucestvovao sam u lancanom sudaru, bio u sredini, auto nije bio na meni i kod procene stete, covek iz ddor-a utvrdi da se brojevi u saobracajnoj i na kolima ne slazu. umesto F stajalo je P i umesto jednog broja 2 bila su 22. morao sam na vandredni tehnicki, auto slupan, nekretnina, pa je neki lik dolazio, slikao, pa cimanje sa vlasnikom vozila... u svakom slucaju, zavrsio sam sve za dva dana, ali samo zato sto sam bio neverovatno dosadan i uporan.

drugi primer, drugar vozi citroen bx, koji je uredno registrovan i vozen kod nas poslednjih 10-tak godina. uvezen je u nekoj od akcija, beli manastir, vukovar, ko ce ih znati, bilo ih je. prosle godine ode na tehnicki i klinac koji je radio tamo pregleda sve i utvrdi da ne odgovaraju brojevi. bez upozorenja je zvao policiju i nastaje problem, te da ga privode(mada su ovo i oni malo dizali sebi cenu, da ne bude "dzabe smo dolazili") na kraju zavrsava sve sa vandrednih tehnickim na kom se utvrdjuje da je ipak sve u redu i da je greska u kucanju. kod njega je to trajalo neke 3 nedelje.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X