Broj karoserije se ne poklapa sa onim u saobracajnoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mistermobil
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2008
    • 469
    • pecinci

Re: Broj karoserije se ne poklapa sa onim u saobracajnoj

Slican problem: ``majstori`` na tehnickom upisali pod stavkom oblik karoserije-PLAVA METALIK,a u rubrici boja-samo 7F,a vozilo je zapravo SIVE METALIK BOJE sifre 7F,mada to nije nigde upisano Sad nigde ne pise oblik i namena karoserije,i boja je upisana na pogresnom mestu i jos je pogresna .Sta sad?U pitanju je Kymco maxi skuter 250ccm,kupljen kod nas 2007god...Niko nije nista primetio a on je uredno registrovan u maju,i tek nedavno je uocena greska u saobracajnoj
    Ko leti,vrijedi
    Ko vrijedi,leti
    Ko ne leti,ne vrijedi..
    (Grunf,TNT..)

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

On uzme paletu boja i napise onu koja se njemu cini najpribliznija. Slucajno smo bili kada je drug farbao BMW, da odrede boju, i bio jedan Focus karavan. Auto je metalik siv, a oni u saobracajnoj napisali neka nijansa zute! I, sada nikom nije jasno, ovaj decko sto radi, pokazao paletu, kada ono stvarno lici.
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Policija ima posebne oznake za boje koje nemaju veze sa oznakama u farbari ili kod proizvodjača.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Ajd' da malo oftopikujem, iako je vezano za greške.
          Elem, '98-e se odjavim u Srbiji, i sa rodnim listom odem da se prijavim u CG. Izdaju mi tamo ličnu kartu, ali kao opštinu rođenja napisali Savski venac. Ja rođen u Zemunu i ceo dotadašnji život proživeo u njemu, ali ajd' da ne talasam pa da čekam još deset dana na novu lk, ostavim tako. Prošle godine se odjavljujem iz dotične države, i lepo, kolima za Bgd. Na granici, dajem policajcu dokumenta i odjavu, a on pita gde se selim. Kažem- u Srbiju, u Bgd. Kaže- ne piše ovde tako, evo vidi- A oni mi dali odjavu u kojoj stoji da se selim u Beograd, država SIRIJA! Ja da puknem, a čovek se slatko ismejao.

Dođem u Bg da se prijavim, izvadim novu krštenicu, odem u SUP, tamo devojka gleda staru lk iz CG. Vidi u njoj mesto rođenja drugačija nego u krštenici. Ja joj objasnim da su pogrešili, pa još pokazujem potvrdu o odjavi sa onim -Sirija kao dokaz da su skloni greškama. Prihvati ona to, čita dalje podatke, sad iz nove krštenice- taj i taj, otac -taj, majka- Dušan! Ja dreknuh- KAKO BRE DUŠAN!!! i tu popizdim, a devojka ljubazna, ukapira da je to još jedna greška pa me ne vrati po novu krštenicu. E hvala joj.

Tako da se ne sekiraš zbog jednog broja
          ex SAABotražitelj

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

ime majke-Dusan Kakvi su to kreteni..sto je najveci fazon,zbog tog njihovog previda,ti posle mozes da imas velikih problema,kao sto ljudi napisase ranije..Eto taj primer za motor koji sam naveo,sta sad raditi sa njim.Od legalne stvari prave divljaka
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• Sava R4
              CBC Član
              • 10.07.2008
              • 90
              • Beograd,Braće Jerković

Aj i ja da postavim jedno pitanjce .Naime vozim Reno 4 GTL .Kupljen je nov u mojoj familiji davne 1988 godine.E sad problem je sto se ne poklapa broj karoserije i broj sasije tj. razlikuju se brojevi za jednu nulu.Na karoseriji ima plocica sa brojem sasije koja ima 17 cifara ,a na sasiji ih ima 16 tj fali ta jedna nula i tako je fabricki od prvog dana (inace i brojevi izgledaju kao da su prekucavani ,a u stvari nisu, nekako su krivi ,kao da ih je neki pijani majstor u Novom Mestu ukucavao te davne 88me).

1994 tetka ,koja je inace vlasnik cokulice, je isla u mup na vestacenje i dobila je papir da je sve u redu da je fabricka greska.Odma da napomenem da niko nista nije radio nikakve limarsko-farbarske na tom delu sasije,znaci auto je 100% cist.
              Problem se javio na poslednjem tehnickom.Vozim auto vec poslednjih 6 godina na isti tehnicki pregled .Svaki put im pokazem taj papir sa vestacenja koji inace imam samo kopiju posto valjda original ostaje u mup-u (tako mi je bar tetka rekla ,stvarno se ne razumem) .Uglavnom na tehnickom radi neki novi lik i poceo da proverava brojeve i utvrdio da fali taj jedan i odma me napao ovo je kradeno bla-bla sta si ovo muljao .Ja ga prvo gledam i kazem mu jbt dal si normalan ocu kradem Reno 4 pritom mu i objasnim da je nov kupljen ne on baja poceo da peni bla-bla isto hteo zove pandure ,tu se on nekako smirio i uglavnom se zavrsilo tako sto sam dosao sutra kad on nije radio i devojka koja sredjuje one silne papire mi kaze u fazonu pusti budalu ali od sledece godine neces moci da ga registrujes posto ce morati u kompjuteru da se kuca 17 cifara umesto ovih tvojih 16.Odem ja u sup Savski venac registrujem auto i voila.E sad da li postoji legalan nacin da se ti brojevi naknadno ukucaju al kako treba,mislim svih 17 ?
              Resio bih to sto pre necu da mi se desi da me zaustavi neki strumf na ulici pogotovu ako krene ovaj novi zakon pa da me 'apse bezveze.
              www.renault4serbia.com

Comment

• GTX
                CBC Senator XXL
                • 13.09.2008
                • 422
                • Subotica
                • Nexia 1.5 16v

Evo noviteta u vezi mog problema:
                Danas otisao do majstora na proveru broja motora kad ono,necete verovati,prvi broj ne odgovara
                Onako iznerviran,odem do tehnickog da pitam kakva je procedura i tamo mi ona teta rece da se ne nerviram,sve ce oni srediti.Kaze da su nedavno imali slucaj neke 128-ice kojoj je u saobracajnoj pisalo da je 101 .

Comment

• GTX
                  CBC Senator XXL
                  • 13.09.2008
                  • 422
                  • Subotica
                  • Nexia 1.5 16v

Samo da javim konacan ishod:

Bio sam na tehnickom prosle nedelje,sve sredjeno bez muke

Comment

Working...