upis atesta za TNG u saobraćajnu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tantal71
    CBC Član
    • 23.03.2009
    • 39
    • NIŠ
    • mazda 6 1,8

upis atesta za TNG u saobraćajnu

Potrebna mi je pomoć . Uradih atest za TNG i dobih kompletnu dokumentaciju , e sad treba da idem i da to upišem u saobraćajnu knjižicu i istu ću morati da zamenim jer će se menjati težina vozila . Za 3 meseca ističe registracija pa se plašim da će ako je pravde na ovaom svetu posle nove godine menjati tablice i saobraćajne . Malo mi je glupo da sad plaćam staru saobraćajnu i za tri meseca opet novu .
    Da li ima nekog da me posavetuje šta da radim , da li da čekam novo produženje registracije ili da upis izvršim sad .
    I am a thousand winds that blow.
    I am the diamond glint on snow.
    I am the sunlight on ripened grain.
    I am the gentle autumn rain.
  • Azrael
    CBC Senator
    • 29.06.2006
    • 278
    • Kragujevac

Re: upis atesta za TNG u saobraćajnu

Prvo bi trebao da se predstavis ovde viewtopic.php?f=45&t=10846&start=3125, jer je takav red na forumu.

Sto se tice odgovora na tvoje pitanje, posto i ja moram da uradim atest, meni je receno da se atest upisuje u vec postojecu saobracajnu dozvolu, i to zadovoljstvo kosta 1500 dinara. Ako ne upises atest u saobracajnu, trebao bi uvek da nosis potvrdu o atestu sa sobom, pa onda prilikom registracije to lepo sve izupisujes u saobracajnu.

Comment

• tantal71
      CBC Član
      • 23.03.2009
      • 39
      • NIŠ
      • mazda 6 1,8

Ja se izvinjavam oko predstavljanja ali tek sad vidim da se vodim kao novi član . Do sada sam bio član mazda kluba , ali su napravili novi forum . Nisam znao da će me odavde izbrisati. I zašto sam sad opet novi član ??? Ja sam se normalno ulogovao kao i do sada , u ostalom ja sam se registrovao još ranije kao CBC član ??????
      Danas sam završio sve : nova saobraćajna ........324.00 rds
      R.A.T. ......................1310.00 rds
      vanredni tehnički ........200 rds
      Mora nova saobraćajna jer se menja težina vozila , a što mora tehnički nemam pojma ali mora . I niko nezna šta će biti sa atestom koji je urađen ranije i nije verifikovan u saobraćajnoj. Po novom zakonu će biti stroži kriterijum za atestiranje.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Novi si član bez obzira na datum upisa dok ne napišeš 15 poruka, posle se menja u CBC član, imaš dve poruke a ako si ih imao ranije verovatno su obrisane sa nekim temema iz Mazda kluba.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tantal71
          CBC Član
          • 23.03.2009
          • 39
          • NIŠ
          • mazda 6 1,8

Aha, nisam znao, sorry

Comment

• lemy
            CBC Član
            • 01.03.2008
            • 39
            • Beograd

meni je lik u sup- u samo ispravio staru saobracajnu. Izlupo x po starim oznakama tezine i upisao pored novu i dodao na sadnjoj strani ''vozilo na gas'' (predpostavljam da treba da pise vozilo sa pogonom na tng ali sta ces policija ) i udario pecat i potpis pored svake promene. Kaze da ne dajem bez veze 1500 din kad i ovako moram menjti saobracajnu u maju jer se menjaju tablice

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Stvari stoje ovako: MERODAVNO je za saobraćajca a i za vlasnika samo kada se upiše u saobraćajnu!!!! Jer ako bi bilo drugačije, to bi značilo da sa urađenim tehničkim, i plaćenim dažbinama ne morate UDARATI pečat o registraciji vozila, to bi bilo isto kao i da ste stavili taj pečat sa datumom!!!! A nije tako. Taj čin upisivanja u saobraćajnu, pravno gledano ima za cilj objedinjavanje dokumenata, fizičkog stanja i DAŽBINA, na osnovu kojeg OVLAŠĆENI šalterski službenik ima MOĆ I VOLJU da vam stavi pečat i time vas učini BEZGREŠNIM, pod uslovom da ste svojim potpisom na reg. list, prihvatili odgovornost za podatke i eventualne protivzakonite delatnosti, ako ih je bilo u postupku!!!! Ja sam na atestu prošao ovako: Vanredni tehnički 1000, taksa u LJERMONTOVOJ 14xx, atest u AMSS 3500, ponovo taksa u Obrenovcu u sup-u 1400+380 nova saobraćajna iako kod mene nije bila upisana težina, g-đa, ako je to uopšte, je zahtevala da zamenim novu saobraćajnu!! (Brine se jadnica da ZARADI svoju platu, a što sam se ja posle tri puta vraćao i ispravljao njene greške u brojevima šasija i motora, to nema veze!) Sve u svemu zavisi od područja. Sad sam jako zadovoljan i ATESTIRAN!!!
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• tantal71
                CBC Član
                • 23.03.2009
                • 39
                • NIŠ
                • mazda 6 1,8

Završih sve . Nova saobraćajna sa upisanom novom težinom vozila , morao sam ići na vanredni tehnički (200 din). I sve to završio na vreme jer su dan posle toga počele nenormalne gužve i u SUP-u i na mestima za atest . Doduše ja sam atest uradio juna ali sam čekao , šta sam čekao ne znam ni ja .

Comment

• banebg81
                  CBC Veteran
                  • 26.06.2008
                  • 195
                  • Beograd

Evo i ja imam problem, relativno sličan.

Naime, meni auto ima TNG od 92 godine i uskoro mi ističe atest. Šta sve trebam da uradim da bi ga produžio???

A problem je to što meni ne piše u opšte nikakva težina vozila u saobraćajnoj dozvoli???
                  Piše da je vozilo na gas, regularno je pregledan na tehničkom ali, nema to upisano u saobraćajnoj !!!
                  Mogu ja da provučem saobraćajnu kroz pisaću mašinu i da upišem, ali ne znam koliko da upišem
                  U pitanju je yugo 55 sa bocom od 60 litara

Pozdrav

Comment

• 4motion
                    CBC Veteran
                    • 07.01.2009
                    • 112
                    • Beograd
                    • Opel Kadett E 1.3NB 5b

ja sam uradio atest pre nedelju dana.
                    U Savskoj sam izvadio novu saobracajnu, a razlika u odnosu na prethodnu je samo tezina vozila i sto pozadi pise "vozilo na gas" i na to pecat/potpis.
                    Atest sam radio na Masincu.

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by banebg81
                      Evo i ja imam problem, relativno sličan.

Naime, meni auto ima TNG od 92 godine i uskoro mi ističe atest. Šta sve trebam da uradim da bi ga produžio???
                      Prvo nije problem što ti ne piše težina i memoj da se igraš da TI PROVLAČIŠ kroz pisaću mašinu...!!!!
                      Drugo kad dodje vreme za novi atest, kako stvari sada stoje nosiš već postojeću bocu na ispitivanje ili kupuješ novu, stavljaš verovatno i drugi MV. pošto ne verujem da ti je taj ODGOVARAJUĆI. I naravno ideš na atest koji se plaća u punom iznosu. Tako stvari stoje, a do 2012., te sudbonosne godine, mnogo će podzakonskih akata biti donešeno. Ni sad u ovom momentu nisu uslovi atestiranja, vanredni tehnički i takse koje se plaćaju isti za sva mesta u Srbiji. Haos je da bi i sam djavo vrat slomio, veruj mi.

Comment

• banebg81
                        CBC Veteran
                        • 26.06.2008
                        • 195
                        • Beograd

Pitao sam to, jer, zaista ne znam kakva je procedura.

Neću da upisujem ništa, a to sam pitao, jer, mogu da me zezaju zbog njihovog propusta.

Znači, moraće kompletan atest?
                        Razmišljam da li da ulažem novac u yuga, jer treba da dam sada nekih 400 € (gume, tapacirunzi, pumpa za vodu, diskovi, pločice ... ) da se dovede u top stanje, a sa farbanjem još toliko, pa ako ne budem mogao da ga provučem na tehničkom, ne isplati se

Comment

• ragazzoni
                          CBC Senator XXL
                          • 24.02.2009
                          • 774
                          • Obrenovac i okolina
                          • Opel Omega 2.0i-16v

Baš tako, preračunaj se na vreme. Nova boca 3-4000din, MV sa špulnom oko 4500din. Atest 3500+dažbine. U ovom momentu. Pozdrav

Comment

Working...
                          X