Dozvoljeno je, pise da mogu lanci ili sredstva za poboljsanje trakcije. Btw ovo je podlozno osetecenju, tako da samo za bas snezne puteve, kamencici i rupe stete carapi.
Jomini: to Izgleda kao presvlaka od taburica za sedenje Al je jadno ako oni vec imaju projektovano koliko MORAJU da naplate od kazni da bi krpili budzet..toliko o dobroj volji i nameri zakonodavaca da zastite ucesnike i ucine saobracaj bezbednijim
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
ovo je takozvana tyre sock i bilo je price o njima na forumu
vrhunska stvar, ali cena....
pre 7 dana sam zvao firmu koja ih distribuira i cena je oko 7500 za par tockova 16" ili manje, a oko 8500 ili 9000 za vece dimenzije
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Bas ne vidim neku svrhu kupovine te carape.Ona kosta 7500 a lanci 1500 sto mu dodje 5X skuplje,prednost joj je sto ju mozes staviti na alufelnu ili ratkapnu bez da ju osteti(sto kod lanaca nije tako) i sto kao ne ostecuje trap,pa ni lanci ne ostecuju ako se vozi po snegu,drugo je kad neko ih montira pa ne skida do proleca,ali na snegu ne moze da prenese neka ostecenja trapa.Sto se tice trakcije po meni lanac bolje moze da prodre kroz sneg i led nego carapa,tako da kod mene ce lanci jos dugo biti No1.
Propisno zategnut lanac nema sanse da osteti felnu, ja sam cak sve gumene zatezace zamenio odgovarajucim oprugama (usled kidanja gumenih zatezaca) i na felnama nema ni traga. Inace se slazem s Davorom u svemu, cak uz malo treninga garantujem da ovi "savremeni" lanci mogu da se nameste i za 1 min po tocku. Ko je pre 10-15 god koristio one stare modele (sa naterivanjem auta na lanac) zna kakve su to akrobacije bile. Uz par rukavica ostanes cist i izgubis manje vremena nego za malu nuzdu.
Uostalom ova carapa deluje jadno, kao da ce da se pocepa svaki cas, i ako se uzmu u obzir stanje nasih puteva + azurnost nasih putara - ne bih se ja uzdao u to u nasim SRPSKO-planinskim predelima.
Kad se uzme u obzir i cena, moj glas je definitivno za ove "nove" sarene lance
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
prosle zime smo brat i ja hrabro krenuli sa letnjim sigurama na Mecavnik na Tari na skijanje
to je lokacija 9km uzbrdo od drvengrada koja se cisti, ali ipak je to Tara
mi smo imali lance u gepeku, medjutim, lance koji su do tog dana bili neotpakovani, a mi bez ikakvog iskustva u postavljanju istih
dosli smo do uspona na koji se i pored iskustva nisam smeo usuditi
uz malo mozganja smo skontali kako se postavljaju lanci koji su projektovani tako da je i prvo postavljanje vrlo intuitivno i bez ikakvih problema se izverali do parkinga i parkirali u snegu dubokom pola metra
ali opet bih se menjao za lakocu postavljanja carape, samo da je nekih 50% jeftinija
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Ko god da je jednom drzao u rukama car socks moze da potvrdi da materijal gazecg sloja ne izgleda ni malo naivno.
Ja ih imam ali jos uvek nisam imao prilike da ih probam na delu cim budu isprobane dobicete informaciju.
Jel to neko ovde prodaje ``carape za auto`` pa lobira malo u njihovu korist Lanci su najbolji samo sto su smorni za montazu i demontazu.Najbolje bio bile gusenice da mogu da izvucem iz trapa po potrebi
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Lako se zaboravi kad se dugo ne koriste (bar ja), pa su posle muke tantalove...mislim, namesti se, ali potraje a i uprljaju se rukavi, deca se smeju...
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Comment