Saobracajni udes - uzroci i posledice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Saobracajni udes - uzroci i posledice

ko sto vec neko rece nije u pitanju sto on ima 22godine ili 18 i ima audi ili helikopter,u pitanju je v.a.s.p.i.t.a.nj.e ja kad sam polozio seo sam u dzip od 20ak 000e,sta mislite ,da li sam smeo da pijem i da se ne znam koliko glupiram,malo morgen,samo vaspitanje,sve je to kad neko preko noci zgrne pare pa ne zna da ceni i onda krece alavost i bahatost.Naravno,svi smo imali neke momente,ali u zivotu nisam na alkohol,a i inace ga slabo konzumiram,ali smatram da iako ja idem 100kmh a ogranicenje je 60 nema niko pravo da mi izleti jer on smatra da ja vozim brzo i da iz inata hoce da me isece.A toga ima koliko hoces.
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Puzo81
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2009
      • 687
      • Novi Sad/Prijepolje

Kako rekose kazna za ovaj "prestup" dobice 14 k.bodova,oduzimanje vozacke i kaznu zatvora od 2-12 god!

Mislim da od ovog nema nista posebno zbog toga sto je sin vlasnika banke kome nece biti tesko da podmaze brdo advokata.I da dobije 5 godina,primerno vladanje,bla,bla i izaci ce za godinu-dve i nikom nista a ubio je DVA COVEKA.

Da su pametni sinovi (ako ih preminuli imaju) pa da urade pravu stvar!!!!!Jesu relativno dva mlada coveka poginula ali ne daj Boze da su bila mala deca ili trudnica.

Nemam reci vise za ovu nesrecu al zna se kako bi svako od nas postupio

Comment

• nemkebg
        CBC Senator XXL
        • 25.05.2008
        • 337
        • Beograd, Novi Sad

Koliko li ce se dugo o ovome pricati... dva tri dana i to je to.. a sto je neko izgubio sina, oca, supruga je ne bitno...
        Toyota je mozak
        Aston Martin je lice
        Kadilak je stomak
        Alfa Romeo je srce i dusa...

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

@zopu81
          ... i ti sinovi (ako ih ima) osvetom zabibere svoje zivote zauvek ! Nije to resenje, impulsivno razmisljanje vodi ka osveti, trezveno razmisljanje govori da ce tuzioci pogotovu posle ove "sece knezova" (reizbora) pazljivije i odgovornije da rade svoj posao i da nece smeti da pomisle na mito, ili da podlegnu nekim tamo pritiscima direktora, politicara i statijaznam koga sve.

Angazovati advokata da tera privatnu tuzbu dok tuzilac ide po sl.duznosti, da advokat prati i tuzioca i sve ce da dodje na svoje.

U svakom slucaju - jezivo !
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

@Dekia zar mislis da ce ovaj reizbor sudija nesto promeniti,da nece biti vise mita i pritisaka na njih od direktora,stranackih kolega itd itd !!!Ne bi rekao,sve ce biti po starom al malo diskretnije.

Da ne idem dalje o politici i mrznji jer ce tema pod katanac,samo jedno pitanjeta bi rekao za slucaj jednog mog poznanika ciju je dugo cekanu dvogodisnju cerku (lecio se od steriliteta 10god) usmrtio mortus pijan vozac?Igrom slucaja taj vozac je bio sin jednog lokalnog "jakog preduzetnika".Devojcica je bila razbucana do neprepoznatljivosti,kupili su je po putu.Poznanik je cupao kosu kad je cuo presudu od samo 5god zatvora za tog tatinog sina.Koliko sam saznao zbog tuzbe na presudu,dobrog vladanja u zatvoru kazna mu je smanjena na 3,5god,EJ BRE 3,5 god za ubistvo toliko dugo cekanog deteta !!!Izaci ce iz zatvora i nastavice zivot ko da nista nije bilo.Neki ce reci peci ce ga savest i nece moci da spava.Ma oce moj ....!I sad reci da je to pravda?Sudije pod pritiskom bogatasa uz dobre advokate ima da otegnu slucaj sve do besvesti.

More treba uvesti kineski ili onaj iz Irana,Indije ili odakle vec dje za kradju ode prst,ruka....Pa u Kini su one tipove sto su prodavali dal bese kontaminirano mleko u prahu obesili po kratkom postupku.

Videcemo sta ce biti u ovom slucaju ali ako dobije vise od 2-3 god zivi bili pa vidjeli

Comment

• kamango
              CBC Senator
              • 31.05.2009
              • 205
              • KS-BG

Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja

Originally posted by YUgisa
              Inace sam ja vozac Yuga, i uvek bi se radije bio u njemu u ovakvim scenama nego u nekom stranom, "boljem" autu slicnih dimenzija...
              Sobzirom na tvoju vec poznatu favorizaciju verujem da ovo ne govoris razumom.

Yugo = pokretna kutija sto se tice udesa. I to ne kazem kao neko sto ne voli Zastavu vec je to cinjenica.

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

Ja sam izneo svoje misljenje, onom kome se nesvidja ili se neslaze za time, ne mora...
                Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

misls da ce se osetiti?Da je on neki tata,ne bi mu sin tako radio,pa makar bio i zepter ili ne znam koji misko i kostic i sta znam....Tako ti to ide kad zaboravis ko si ,sta si odakle si i preko noci postanes pun para ,a saban,kao karakterna osobina,si u dusi
                  kad koči,cepa gume i prevrće se!
                  papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

komentar decka koji je istrcao na terasu kad je cuo udarac je bio,decko izasao iz audia uzeo mobilni pozvao oca i on dosao sa 2 advokata,jugu NIJE PRISAO!
                    Neki stvarno nisu spremni da snose posledice za svojih (ne)dela. To ponasanje je meni isto kao "hit and run", sto bi taj verovatno i uradio da je bio na nekom putu za galibabinac.

Setih se, ove godine u Ni, usred grada, decko sa punim autom prijatelja ispravio krivinu i zabio se u banderu (prebrza voznja, za alkohol se ne secam), 3 mrtva (tacnije svi osim vozaca). Vozacevo vadjenje (odbrana) je bilo "drugar mi povukao rucnu !" Upadljivo je bilo da decko nije davao iskaz dok nije dosao tata sa braniocem. U bolnici je samo cutao. I onda ta recenica !
                    Sa njegove tacke gledista, to je prakticno, advokat je verovatno vagao sta moze da prodje, pa 'ajde da probamo, svedoka NEMA...

A kako pogledati suvozaceve roditelje u oci ? I drugare ? I kako otici na grob tog drugara ?
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Alekre
                      CBC Senator XXL
                      • 12.09.2005
                      • 780
                      • Smederevo

Pa ti, ja, ne bi mogli nikada. Neki mogu, valjda zato sto su odrasli i gresili, i svaku gresku su im roditelji ispravljali i valjda nisu naucili da je bitno i tudje a ne samo svoje. Pa bilo to zivot, auto, jakna, sta vec... Da se meni desi nesto tako, pitanje je dal' se ne bi obesio istu noc. Sjebao sam nekoga, sjebao sam sebe jer cu da zaglavim u zatvoru, sjebao sam caletov auto a znam da drugi nema... Kazem, ne daj Boze!

Ne mogu da precutim ni na ove postove u kojima se krivi Yugo... Istina je da auto neispunjava standarde, ali isto tako ne ispunjava ni 50% drugih automobila. Audi je isao 160km/h, pa da li je to bio Yugo, Wartbug, Lada Niva, Dacia Logan... Ishod bi bio potpuno isti.
                      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• 4motion
                        CBC Veteran
                        • 07.01.2009
                        • 112
                        • Beograd
                        • Opel Kadett E 1.3NB 5b

pa i audi a6, a8, q7, bmw 3, 5, 7....novijih generacija/starosti ukoliko nemaju dobre gume gore je nego da vozis yuga sa novim gumama.
                        Imam obicaj da dok blejim na crvenom svetlu zagledam gume na"novijim" vozilima (ukoliko su pored mene ta ista vozila na semaforu) i nagledam se svakakvih "celouston" pneumatika, ali Boze moj, oni voze Audi, BMW, Mecku.....pa im zato i ne trebaju nove gume!!!!STRASNO

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715
                          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Problem je i u snažnim mašinama i u vozačima. Drugačije je kad neiskusni klinac sedne u slabiji auto (kao ja u juga 1990-ih), pa do stotke mi treba ih ha haj. A u Audiju A6 do stotke stignem za par sekundi. To je ogromna razlika i tu je auto presudan.

Druga i najvažnija stavka je vozač. Ako si kreten za volanom, napravićeš neko biiiip, bez obzira šta voziš. Ali da je tatin sin vozio yugišu. verovatno ne bi stigao da nabije dotičnu brzinu = posledice bi verovatno bile manje. To se dešavalo ranije u CG, kada su iz fića i tristaća odjednom seli za mece i BMW, i nažalost, svaki ćošak na putu imao je po neki venac. Nije isto...

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja

Originally posted by Alekre
                            ...Ja ne vidim razliku izmedju ubistva da covek izvadi pistolj i ubije drugo dvoje ili da se kao u ovom slucaju opije i udari nekoga sa 160km/h...
                            Da bi postojalo kr.delo ubistvo, moraju da budu ispunjeni određeni elementi. Jedan od njih ( bez kojeg ne može nikako, nikada ) je umišljaj, odnosno namera učinioca krivičnog dela ubistva.
                            Kad god su u pitanju saobraćajne nesreće, tu nameru je ne moguće dokazati jer je i nema. Zato to nikada nije delo ubistva i nikada neće ni biti ubistvo i nikada se nigde u normalnoj državi za to neće ići u zatvor jednako dugo kao i kada se neko osudi za ubistvo.

Upravo zbog toga se nekada pokušava ''zamaskirati'' ubistvo sa saobraćajnom nesrećom. Setite se Ibarske magistrale i pokušaja ubistva Vuka Draškovića. Ali, tu je bilo moguće dokazati nameru zbog niza drugih okolnosti kao što je naletanje kamionom na putnički auto, plus taj kamion još bude natovaren peskom, plus još bude registrovan na DB, plus su ga još vozili pripadnici tog istog DB-a.

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@neshaoct

Kako bi mogla da se okarakteriše delo u ovom slučaju: saobraćajna nesreća sa smrtnim posledicama?

Comment

• neshaoct
                                Banovan
                                • 18.08.2007
                                • 1754
                                • Beograd, Rakovica

Teški, odnosno kvalifikovani oblik krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
                                Zatvor od 2 do 12 ( kao što je već napisano ), plus obavezno mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom. Ta mera može trajati najkraće 3 meseca, najduže 5 godina. Računa se od dana pravosnažnosti odluke. Vreme provedeno u zatvoru ne uračunava se u vreme trajanja ove mere bezbednosti.

Comment

Working...
                                X