Krenem Jutros od kuce za Klagenfurt oko 7h izjutra.Vreme odvratno pada kisa,brisaci jedva stizu da obrisu.Negde oko 8:45 prolazim naplatnu rampu iza Novog Sada i krenem dalje prema Subotici.Na 3 ili 4 km od naplatne rampe sustizem kolonu od 5-6 grckih kamiona.Obilazanje ne dolazi u obzir jel oblak vode koji su podigli tockovi kamiona smanjuje vidljivost na 0 metara......Posle par minuta vozac poslednjeg kamiona daje desni zmigavac i kratkim pritiskanjem kocnice daje znak da je put slobodan....U preticanje krecem ja prvi iza mene jos dva automobila...Obidjemo jedan kamion,na istu foru i drugi pa treci......I onda nailazimo na denoicu sa duplom linijom ispred nas jos 2 grcka kamiona....Vozimo u koloni 80 km/h.U tom trenutku iza mene se pojavljuju dva Mercedesova autobusa NP registarskih oznaka.Likovi ladno sa preko 140 km/h preticu kolonu od 10 vozila preko duple pune linije.Prvi Plavi autobus uspeva da obidje celu kolonu dok drugi Beli negde na pola kad je video da ne moze da prodje amblendovanjem i sirenom pokusava da napravi sebi mesto u koloni......Vozac kombija koji je bio isped mene naglo koci i bezi u desnu stranu za njim kocim i ja a zamnom jos 2 auta i par kamiona.....Sreca pa su svi drzali odstojanje i brzina nije bila prevelika pa svi nekako uspevamo da izbegnemo karambol......Vozac plavog autobusa je samo nastavio da pegla dalje.....Tu popizdim dodam gas i stignem prvi autobus.....Pokusao sam da mu uslikam tablice ali lose vreme Iphone i drhtava ruka ne uspevaju da uhvate nikakav detalj.Obidjem ga i na boku kod vozackih vrata vidim broj agencije.....Okretao sam 20 puta niko se nejavlja.Cisto sam hteo da cujem komentar za ponasanje njihovih vozaca....E onda nastaje horor.....Vozac autobusa kojeg sam obisao je video da pravim fotografije.....Onda verovatno preko radio stanice ili mob telefona obavestava vozaca u autobusu napred koji smanjuje brzinu i ceka me.....Kad sam pokusao da ga obidjem nije mi dozvolio krivudajuci levo desno dok je ovaj od pozadi nabijao mi se u **** i celo vreme amblendovao
Jurili smo se tako par km......Brzina ni u jednom momentu nije ispod 120km/h.U jednom momentu zahvaljujuci obrtnom momentu dizela uspem da preveslam vozaca prvog autobusa sa desne strane
Naravno od policije ni traga ni glasa ni pod jednim podvoznjakom gde obicno kuntaju......Presretaci sta je to??'?Ja sam se odvojio sa auto puta na izlazu Subotica Sever dok su autobusi nastavili auto-putem dalje prema granici.
Jel treba da napomenem da su autobusi bili puni putnika ili se to podrazumeva?
Beli Mercedes
NP14-14
Plavi Mercedes
NP321-12
Obadva sa jasnim oznakama agencije Pejic Tours iz Novog Pazara
Ovo su slike koje sam uspeo da napravim jednom rukom dok sam drugom drzao volan......U svakom slucaju obratite paznju na ove spodobe od vozava jel su verovatno na tom putu cesti gosti....A ako razmisljate da putujete sa doticnima razmislite opet!!!
http://img684.imageshack.us/slideshow/w ... =077zz.jpg

Jel treba da napomenem da su autobusi bili puni putnika ili se to podrazumeva?
Beli Mercedes
NP14-14
Plavi Mercedes
NP321-12
Obadva sa jasnim oznakama agencije Pejic Tours iz Novog Pazara
Ovo su slike koje sam uspeo da napravim jednom rukom dok sam drugom drzao volan......U svakom slucaju obratite paznju na ove spodobe od vozava jel su verovatno na tom putu cesti gosti....A ako razmisljate da putujete sa doticnima razmislite opet!!!
http://img684.imageshack.us/slideshow/w ... =077zz.jpg
Comment