Razvalio sam auto u rupcagu na putu...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Re: Razvalio sam auto u rupcagu na putu...

Isao kod advokata danas, kaze moram da tuzim onog ko odrzava taj deo puta, treba mi prvo sudski vestak koji ce da proceni stetu na vozilu pa onda da uzmem zapisnik iz sup-apa dalje tuzba i ostalo...samo nisam najbolje razumeo deo oko popravke auta ali uglavnom sve mogu da naplatim sudski....

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

pa lepo sam ti rekao kakav je potupak
      veštaka nađi neka proceni štetu
      takođe idi obavezno u svoju osiguravajuću kuću da i tamo procene štetu.nije zgoreg imati više zapisnika
      ne zaboravi da odeš obavezno i u ovlašćeni servis da i oni popišu sve delove i koliko bi koštao popravak
      e kada to sve skupiš kod advokata pokreneš tužbi i ne sekiraj se
      najbolje bi bilo ali sigurno nisi slikao mesto gde si oštetio auto tj deonicu put
      ako nisi idi i slikaj dok ne zakrpe
      jako je bitno u celoj priči kako su kerovi sačinili zapisnik

ako ti je frka za poravak auta samo popravi i čuvaj račune od delova i od radova.
      ne moj petljati sa majstorima koji ne izdaju fiskalne račune jer od toga nemaš vajde tj dokaza šta koliko košta

samo napred ne budi lenj i sretno
      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

E sad da li je merodavan predracun za popravku ili mora racun nakon popravke?

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Predračun je polazna tačka za dogovor. Ukoliko je detekcija svih oštećenja dovoljno dobra krajnja cifra će se poklopiti s projektovanom. No, uvek je moguće istrčavanje nepoznate stavke...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ako nabaviš predračun od ovlašćenog servisa on je merodavan jer ko tebe može da natera da popraviš auto.tvoja priča je jedina da tražiš odštetu i nećeš više da voziš taj auto .prodaćeš ga takav kakav je
            ne moj samo da nalaziš advokata po liniji prijatelja nego se raspitaj kod tebe u ZR ko je najbolji za auto štete i kod njega.
            sve pare koje daš advokatu refundiraćeš i od njega čuvaj račune ili potvrde jer oni nemaju fiskalnu kasu
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Sranje je jedino to sto je najblizi ovlasceni servis na 50km odavde a nije bas preporucljivo da se vozam ovakav...

Comment

• orion
                CBC Član
                • 11.11.2008
                • 51
                • beograd

Kao jedan od mnogobrojnih lupio sam na udarnu rupu. Srecom samo se iskrivila felna i srecom ne mnogo pa je bio lak posao za majstora. Bio sam u dilemi da li da zovem policiju ne zbog stete vec zbog principa al ne znam kako bi se oni postavili u toj situaciji. Videh prethodne postove i malo mi je cudno zasto je potrebna tolika petljancija sa advokatima, realno ko danas ima vremena da se toliko juri sa njima pogotovo samo iz principa. Pa bar je ovde situacija jasna, ako policija izidje na uvidjaj i uslika rupcage na putu i stetu na automobilu zar to nije dovoljno da po sluzbenoj duznosti podnese prekrsajnu prijavu protiv odgovornih za odrzavanje puteva? Inace vulkanizer kod kog sam bio rekao mi je da nikad vise posla nije imao. E sad razmisljajm da su svi, kao sto nisu, pozvali policiju mozda bi pritisak i urodio plodom.

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja sam pozvao policiju, rekao zašto ih zovem i došli su za 5 minuta. Napravili su zapisnik, sve fotografisali i podučili me da prvo odem u svoje osiguranje da se uradi uslužna procena štete i da onda sa tom procenom i zapisnikom MUP podnesem zahtev Beograd putu za naknadu štete. Ako oni odbiju (a to je praktično vansudsko poravnanje) podnosi se tužba nadležnom sudu.

Pošto sam pravnik, planiram da idem do kraja.

Inače, procenejna šteta, prema zapisniku OZ, je zamena jedne felne (original renault 17' louxor), jedne gume (michelin primacy 225/45 R17), kontrola zadnjeg desnog točka i pneumatika (vidno oštećen je prednji levi, primećuje se manja šteta i na zadnjem) + 2,5h rada mehaničara. Felnu sam ispravio, kupiću 2 nove gume (jer ne može samo jedna da se menja) i štelovaću trap. Sve to zajedno ide uz zahtev za naknadu štete, tj. uz predlog za vansudsko poravnanje koji ću im podneti.

Inače, u okolini rupe u koju sam udario (na silasku s Gazele na Novom Beogradu) sa obe strane ulice je bilo pravo groblje radkapni...

Comment

• Dejan503
                    CBC Početnik
                    • 24.03.2009
                    • 2
                    • Beograd

Ja sam imao slicnu situaciju, samo sto nisam zvao miliciju. Na srecu, kasko mi je prihvatio da otkloni kvar.
                    Rupa je nekako cudna bila, uz ivicu kolovoza, nisam je ni video. Sa nekih 70 na sat sam udario...toliko je zveknulo da se felna pocepala, otpalo mi je spojlercic, volan se iskrivio u jednu stranu...

Kupljena je nova felna, priznato mi je 60% vrednosti continental gume koja je bila za zamenu, kupljen spojler, zamenjeno rame i zadnji most (nije mogao trap da se nasteluje na mere). Posle toga, sve je ok. Racun u Komnenovicu je bio oko 1300 evra.

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 793
                      • Subotica
                      • Yugo 1.1 EFI

Jedno mozda bzvz hipoteticko pitanje. Kako naplatiti troskove od ostecenja na vozilu koje je modifikovano? Jel uopste postoji mogucnost? Mislim ajde recimo ja vozim Yuga i sad mu ugradim druge felne koje sam kupio polovne, ugradim stelujuce amortizere koje prave ljudi na crnjaka, ugradim neka ojacanja trapa i to i jel postoji ikakva mogucnost da ja ovo nekako naplatim ako ostetim?
                      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ne, kataloska vrednost auta i sl. ili moras da imas pokrice u racunima za sve ...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Dobio sam odštetu, malo više od dva meseca nakon podnošenja zahteva. Dobio sam nešto preko 11.000 dinara, a realna šteta je bila oko 28.000. Menjao sam 2 gume, iako je jedna bila oštećena i pretpostavljam da su mi nadoknadili cenu jedne minus amortizacija... Uglavnom, dobio sam odštetu takvu da mi se ne isplati da ih tužim. Jedna vrlo ljubazna pravnica iz Beograd puta mi je rekla da mogu da smatram da sam dobro prošao, jer je malo pre mene pričala sa čovekom koji je imao štetu oko 80.000 dinara, a priznato mu je 7.000... Ja ne mislim da sam dobro prošao, al ajde...

Comment

• lancia
                            CBC Veteran
                            • 03.10.2007
                            • 114
                            • Beograd
                            • Lancia kappa 5.20 t

@srdjan_p

sta se desava sa naplatom
                            jesi li sta naplatio ako nisi da se skupimo i
                            zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• somi_kac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2009
                              • 796
                              • Kać

Drugaru su totalnu stetu na Fiat Bravo-u procenili na 2200, a ulozio je spolja i iznutra oko 4000 Eura. Koliko ja znam, kataloski su gledali po original delu.
                              Nikog nije bilo briga, koliko je dao da mu odrade haubu po zelji, branike takodje, sto je farbao auto, sto ima spustene opruge, sportske amorte...
                              Evo slika...

OPEL Astra 1.6i
                              OPEL Kadett 1.6
                              ŠKODA Favorit

Comment

• Niksha
                                CBC Član
                                • 01.07.2008
                                • 53
                                • Beograd

ahha pa sta ste vi mislili, i corbu da mu plate?!
                                Bole ih brige sto je on cunirao auto, placaju ti po kataloskoj vrednosti auta delove i to je to. Uglavnom uvek moras da dodajes neke pare iz svog dzepa da bi sredio stetu iako ti nisi kriv.
                                Poenta price je da su oni uvek u plusu, a ti u minusu.

Comment

Working...
                                X