Lancani udes na autoputu kod Dobanovaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • orion
    CBC Član
    • 11.11.2008
    • 51
    • beograd

Lancani udes na autoputu kod Dobanovaca

Prodjoh jutros autoputem kod pored Dobanovaca kad imadoh sta da vidim

Link

Naravno nisam se nesto mnogo zagledao ali vise odvojenih udesa se desilo u brzoj traci. Zadnji u kolini je bio jedan kamion koji je upalio sva 4 zmigavca i verovatno se molio da ga neko ne udari otpozadi. Na svu srecu nije bilo teze povredjenih. Kao razlog se navodi gusta magla ali... Magla je zaista bila gusta ali produzim ja dalje kad ispred mene kamion obilazi gradski autobus i jos par sporijih kamiona koji su milili po autoputu. Imajuci u vidu kakva je magla a i inace vodim racuna o rastojanju vozim iza tog kamiona kad eto ti majmuna iza mene nalepi mi se u branik i protestuje. Isti je par sekundi pre mene sigurno video karambol i neverovatno da to na njega nije ostavilo utisak bar na par minuta. Verovatno ce se svako sloziti sa mnom da je voznja po ovom sto se zove autoput kroz Beograd prava nocna mora. Sa jedne strane tu su gradski autobusi koji sporu traku ogranicavaju na 60-ak na sat a u brzoj traci ce vozi preko 120. Naravno tu su i ono koji autoput dozivljavaju kao bulevar pa voze 60 po brzoj traci ali ipak su oni manjina u odnosu na one koji se lepe na branik. Ako se pogleda iz pravca Sida najgore je na ukljucenju sa "autoputa" Bg-NS. Tu se ujutru obicno veca kolona ukljucuje i normalno se prestrojiti u brzu traku. Medjutim to je zaista rizicno imajuci u vidu kako se vozi u istoj. Da dodam da je neko "pametan" tu postavio i autobusku stanicu i da pesaci najnormalnije prelaze autoput. Naravno kao slag na tortu su udarne rupe koje se obicno tu pojave (znaci na tom delu mora se voditi racuna o sledecem: bezbedno se prestrojiti u brzu traku, voditi razuna o rastojanju ispred da ovaj sto ti se zalepi za branik ima vremena da zakoci, paziti da se neko od ovih sto se ukljucuju sa novosadskog puta naglo ne uljuci u brzu traku, voditi racuna o pesacima, voditi racuna o udarnim rupama... Cak i da se kompletno renovira autoput kroz BG problemi bi ostali isti samo bi se se brze vozilo. Naravno ova tema bi mogla da stoji u nekoj opstijoj temi ali mislim da o voznji ovom deonicom zasita ima sta da se kaze jer bar na mene licno ostavlja najgori utisak.
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Lancani udes na autoputu kod Dobanovaca

A pet zadnjih dana svi VELIKANI DONOŠENJA ZAKONA, kao i svi na RTS-U, galamili su kako je zakon idealan, doneo je toliko poboljšanja i toliko smanjenja nezgoda u saobraćaju, da je neverovatno, da su sami sebe prevazišli i da su najpozitivnije iznenađeni!!!! Ili su prizvali nesreću ili.....uglavnom oboren rekord po broju učesnika nezgode. Da li zakon može da zakrpi rupe u asfaltu, gazela se ruši i tu treba samo zakon, magistralni put M-19 nisu čistili 27.jan. samo bacali kamenčuge, država svoje ne čisti, ali zato plaćate kaznu ako ne očistite ispred zgrade...... Šta bi sa zakonom???? Funkcionerska vozila gaze preko mrtvih, a oni izdaju saopštenja, ministri se po putu prevrću...... šta se ovo ljudi događa, zna li neko??
    Dešavaju se ovakve stvari, ljudi samo malo hladnije glave, više tolerancije, žao mi je kad vidim da se događa, mogao sam i ja učestvovati i nastradati, bez svoje volje. Onda nije bitno da li mojom ili tuđom greškom. Ne štedite ljudi svetla, pokazivače pravca, signalizaciju, molim vas, umalo nenaletih neki dan na dvojicu prirodno osvetljenih uličnom rasvetom na putu M-19.
    Čini mi se da rečenica bolesnika iz KO TO TAMO PEVA-''O BOŽE HOĆEMO LI STIĆI ŽIVI''???- DANAS DOBIJA SMISAO VIŠE NEGO IKAD.
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Policiji je bilo hladno i rano da izadje na autoput pod maglom i usporava saobracaj...
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Kosovic
        CBC Veteran
        • 14.12.2008
        • 149
        • Vrbas

Ne mogu, a da ne napišem par reči o svemu tome. Žao mi je tih ljudi tamo što su povređeni, to je neminovno. E sad, što reče ragazzoni, ovi baksuzi sa novim Zakonom kao da su prizivali neko čudo, pa se to obestinilo u ovom obliku. Jel moguće da su dobili tako odrešene ruke ili su toliko bezobrazni? Meni pišu kaznu za brzino 86km/h, a jednom mom profesoru/prijatelju obiju auto u sred BG-a i on ih zove, a oni kažu da neće da izađu na teren jer smatraju da to nije velika šteta (čoveku su polomili sva stakla i pokrali sve što je moglo da se ukrade sem cd playera - izgleda ga nisu videli). Gledam danas u Somboru, mislim da su stojali na jedno 10 mesta i kažnjavali. Dokle ovo ljudi moji...

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

@Kosovic pa dok ne nakupe 80 mil.evropskih novaca...koga briga sto ljudi ginu...strasno

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

To sudaranje je trajalo 5 sati !!! Ej, ne 5 ili 15 minuta već 5 sati !!! I nijedan OSL se nije setio da se istera ispred svih, upali rotaciju, uspori situaciju ...
            Za to vreme Punto (Stojadin) Jovanović - vrli načelnik Saobraćajne Policije ćuti k'o popišana kokoška... a glavni pandur se ljubi po Amerikama, proglašava nove strateške partnere i nijednom rečju se niko ne osvrće na takvu nesreću. A novinari tome daju prostor kao da je vest o prevrnutoj saksiji u kući dokone penzionerke i niko nikog od nadležnih niti šta pita niti proziva ...

Na tom potezu je UVEK magla, čim malo zahladni i ima bar malo vlagr u vazduhu. Područje je plavno i podložno magljenju, bez najave i u svim godišnjim dobima.
            I niko da se seti da postavi nedku svetleću sigmalizaciji ili sl. A zato znaju da naplate putarinu za taj "auto-put".

I gledam komentare po sajtovima tipa "nije kriva magla već prevelika brzina". Ako je prevelika magla - put se zatvara, a kako će iko znati da li je vidljivost dobra za obavljanje saobraćaja kad nikog od nadležnih nije briga ?!

I onda će biti "desilo se - niko nije kriv" ...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

Magla je juce bila od Sida (ukljucio se kod Kuzmina) bas do dobanovacke petlje (oko 13) gde se sunce probilo i obasjalo onaj krs. Moguce je da se tu napravio neki dzep sa jos guscom maglom, ali na YT mozete naci izjavu coveka koji je vozio pikap i lepo rekao da je stao na 20 m od sudara, ukljucio zmigavce, i onda su naisli indijanci.

S obzirom kad su krenuli izvestaji apsolutno je kriva saobracajna policija, i apsolutno su krivi vozaci. Ako ne vidis prst pred okom ne mozes da se molis bogu i vozis 80-100. Tesko mi je da poverujem da je tu vidljivost bila par metara, ako je na prethodnih 100 km bila 100 do 200m.
              www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• TokyoDrifter
                CBC Član
                • 23.08.2008
                • 39
                • Novi Sad

Evo i par snimaka:

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Originally posted by SchoneNK
                  Tesko mi je da poverujem da je tu vidljivost bila par metara, ako je na prethodnih 100 km bila 100 do 200m.
                  Veruj !!! Ja sam na tom potezu vozio po magli gde je vidljivost bila bukvalno 5 metara !!! To područje ima svoju mikroklimu koju niko nije konstatovao kad se pravio auto put na plavnom području u kotlini gde se susreću hladne vazdušne struje iz okruženja što uzrokuje maglu i u onim vremenima kad je nigde nema ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• orion
                    CBC Član
                    • 11.11.2008
                    • 51
                    • beograd

Zaista postoji cudna mikroklima u tom podrucju. Tu je zimi magla skoro svaki dan cak i kad u gradu nema pojma o magli. Ali ono sto je zaista tesko objasniti nekome ko ne vozi cesto tim putem su ti, da ih nazovem oblaci magle, u koje upadnes a da nisi svestam toga i tu je zaista vidljivost nekoliko metara. Po nekom mom iskustvu najcesce se ti oblaci magle pojave, ako se pogleda iz pravca Dobanovaca odmah posle prolaska tunela da bi vec kod Lukoila bila "normalnija" magla. Nazalost, situacija je takva da su upravo na dobanovackoj petlji mikroklimatski uslovi jedni od najgorih u Srbiji i to je zaista problem kojem bi trebalo ozbiljno pristupiti. Jos jedna zanimljiva pojava je koriscenje zadnjeg svetla za maglu kod nasih vozaca-koliko god ga ne koriste kad je magla i kad je zaista potrebno i moze da spasi od ovakvih situacija toliko oni koji ga koriste zaborave da ga ugase kad nema magle.

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

A smeo bih da se opkladim da bar 80% vozaca nema pojma i da postoji to svetlo a kamoli kako se ukljucuje.
                      www.paluba.info

Comment

• deki74
                        CBC Veteran
                        • 03.02.2008
                        • 139
                        • Beograd

10 novembra 2005 na Begaljickom brdu se zbog guste magle i pokvarenog kamiona desio isti ovakav udes ,u kome suucestvovala 50vozila i poginule 2 osobe a tog istog dana je na vise mesta na autoputu Bgd_Nis doslo do vise manjih udesa,i sada posle 5 godina istorija se ponavlja a drzava pri tom nista nije ucinila da postavi takozvanu inteligentnu svetlosnu signalizaciju koja bi bila od ogromne pomocu u ovakvim situacijama.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by prolupator
                          Originally posted by SchoneNK
                          Tesko mi je da poverujem da je tu vidljivost bila par metara, ako je na prethodnih 100 km bila 100 do 200m.
                          Veruj !!! Ja sam na tom potezu vozio po magli gde je vidljivost bila bukvalno 5 metara !!! To područje ima svoju mikroklimu koju niko nije konstatovao kad se pravio auto put na plavnom području u kotlini gde se susreću hladne vazdušne struje iz okruženja što uzrokuje maglu i u onim vremenima kad je nigde nema ...
                          Ima tu jos 1 detalj, a to je TENT u Obrenovcu koja ispusta velike kolicine vodene pare. Surcin i Dobanovci su u nekoj kao dolini, vetar nansese to iz Obrenovca i milina. Toliko magle tu nije bilo dok nije napravljena TENT.
                          Inace, istog jutra sam jedva pogodio iskljucenje za aerodrom, bilo je bukvalno 5 m vidljivosti i maltene je bilo napamet gadjanje u srednju, pa iskljucenje.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

da tu ko Dobanovca je prava crna Tachketina!
                            ali ima jos slicnih mesta..naprimer zrenjaninski put ..tamo negde pre PKB-a .. jednom sam se vratio za Beograd ( a krenuo sam za Zrenjanin) ..magla je bila tolika da nisam zaista video vishe od nekoliko metara ispred kola,i zaustavio sam se i izashao iz kola..i kad sam video da je i u ulozi peshaka vidljivost ista(nikakva) okrenuo sam auto i vratio se..
                            stim da sam se kockao da me neko udari iz suprotnog pravca dok sam okretao auto.
                            A pre 15 god.. uchestvovao sam na tom istom putu u manjem lanchanom sudaru ( 4 automobila) ..samo sam ogrebao vrata suvozcha jer kad su izronila dva automobila iz magle koja su vetj bila sudarena,uspeo sam da ih zaobidjem i samo da ogrebem vrata o branik jednog..da sam kochio i ja bi se zakucao.
                            Policija je vetj bila tu ,mahao je sa upaljenom nekom plavom lampom..ali se slabo to vidi u mraku..dok smo mi tu stajali jos jedan auto se zakucao u ova dva..nije bilo povredjenih.
                            U svakom slucaju..kombinacija.. :velike reke,ravnica,mochvarno zemljishte, .. bude magle vrlo chesto.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Mozda nema bas direkne veze sa samim dogadjajem ali ima veze sa temom, ja sam jednom prilikom vozeci se "autoputem" Novi Sad - Subotica naleteo u takvu maglu kod Backe Topole, da nisam video put Znaci bukvalno je samo u jednom trenutku nestao put, video sam samo kraj haube. Prvo sto je bilo je da upalim sva cetiri migavca i sa tih nekih 100km/h sam spustio na 30... I samo sam se nadao da me neko ne pokupi od nazad ili od napred ili da nesidjemo sa puta... Prvo smo drug i ja pomislili da je neki pozar, ali nije se osetio nikakav smrad paljevine...
                              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

Working...
                              X