Beograd put - zalba - uputstvo za upotrebu

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Beograd put - zalba - uputstvo za upotrebu

23.03.2010 @ 11:56
    Nikada mi se nije desilo da probusim gumu toliko da moram da vadim rezervnu...
    Sinoc sam ostao bez dve na "rupicu" prekrivenu barom u poluosvetljenoj ulici, jer je lik iz suprotnog smera izbegavao rupu na sredini kolovoza.

Izgoreo sam... Jos zaboravim sva dokumenta kod drugara, pa ne mogu da odem vulkanizera da ustanovim kolika je steta.

Bila je policija (dosli za oko 1h, svaka im cast, obzirom da sam bio u Ostruznici) i napravila zapisnik. Treba da ga pokupim u osiguravajucem drustvu za 15ak dana, pa cemo da vidimo kako cemo dalje.

23.03.2010 @ 13:11
    Sad su mi rekli iz osiguranja da cu tesko da naplatim stetu, jer nemam kasko... Doduse to je prva informacija i devojka nije 100% sigurna, ali sumnja u mogucnost naplate.

Obe gume su pocepane, felne nisam stigao da proverim. Vracen zimski set

17.05.2010 @ 12:09
    Komisija zaseda tek sutra. Nakon zasedanja komisije i njihove odluke, papirologija ide u njihovu pravnu sluzbu, pa u DDOR da se overi, zatim ide na komisiju u DDOR-u koja odobrava placanje. Ta procedura traje od 12 do 30 dana, ne duze od toga (ili mi makar tako rekose).

Bila je potrebna sledeca papirologija
    - Kopija zapisnika policije o uvidjaju saobracajne nesrece
    - Kopija zapisnika o ostecenju vozila (usluzno uradjena u DDOR NOVI SAD)
    - Kopija slika napravljenih u DDOR NOVI SAD
    - Kopija saobracajne dozvole

Posle prijatnog boravka u DDOR NOVI SAD (izuzetno korektni i prijatni ljudi, bez ikakvih tenzija, sve krajnje profesionalno), posetio sam Auto servis "Adam" u Tosinom bunaru kako bi proverili trap i felne. U slucaju da ima stete i na njima, potrebno je uzeti potvrdu iz servisa, pa otici nazad u DDOR radi dopune zapisnika. Naravno, tako je i bilo... Zapisnik je dopunjen bez ikakvih prigovora.

Tako da je uz zahtev za nadoknadu dodato jos par stavki, kao i predracuni za sav rad i nastalu stetu (overeno i pecatirano od svih firmi od kojih sam trazio ponudu za popravku).

Zatim je usledio razgovor sa pravnicom iz Beograd puta, prijatna zena. Objasnila mi je sta mi sve potrebno, sta i kako da napisem. Takodje me je zamolila da podnesem zahtev cim pre, posto je komisija trebala da zaseda jos pocetkom maja, pa da se pitanje mog predmeta resi sto pre.
    Moja rekacija je bila , a sve papire sam predao do kraja te nedelje tj do 23. aprila.

Mesec dana cekanja, zbog cega? Zato zaposlene iz Dunav osiguranja koji rade sa zapisnicima mrzi da se jave na telefon, a kada tj ako se jave, izuzetno su neprijatni. Uzivo su nesto vaspitaniji... Sledeci problem je bilo placanje takse za podizanje zapisnika, posto ne moze da se plati u banci!?! Da budem precizan deo racuna moze da se plati u banci, a deo koji se odnosi na placanje poreza (ili neke takse) moze iskljucivo da se uplati u posti?!? Najbliza posta je u ljubicastoj zgradi Poreske uprave i ima jedan (1) salter, a pre toga sam stajao u redu u banci da bih platio...

Sada cekamo da epilog price...

17.06.2010 @ 08:44
    Epilog - zvali jutros da kazu da ce da isplate trazenu sumu na ime vlasnika automobila.
    Jos jedan veoma bitan razlog zasto treba uraditi prenos pri kupovini vozila
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: Beograd put - zalba - uputstvo za upotrebu

Trebalo je skoro puna 3 meseca da isplate odstetu, ali evo sada cekam vlasnika vozila (mog oca) da mi posalje kopije dokumenata, da im jos to podnesem kako bi mogli da mi uplate novac.
    Moram napomenuti da nisam nista muvao sa cenama, vec sam otisao kod ljudi kod kojih kupujem delove i odrzavam auto. Sve cene su mogli da provere putem telefona i dobili bi iste cifre. Mozda sam mogao da odem u ovlasteni servis i da uzmem od njih predracun za delove (automatski 100% vise za delove trapa), ali to nisam uradio.

Mozda bi ovo trebalo da se stavi da bude sticky kako bi ova vrsta informacije bila lakse dostupna svima, posto onu prethodnu temu koju sam citao/raspitivao se, sada, nisam uspeo da pronadjem (doduse nisam se mnogo ni trudio).

Nadam se da niko nece morati da prolazi kroz ovu proceduru, ali ako bude morao, evo detaljno kako sam ja prosao kroz to.

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Sličan problem sam i ja imao samo sa iskrivljenim felnama... dobio sam traženu sumu, a problem sa ''vlasništvom'' (isto je u pitanju bio otac) je rešen tako što su mi rekli da on napiše punomoć na mene i potpiše pri čemu nije potrebno overavanje u sudu ili bilo šta... i on napisao da sve što imaju regulišu sa mnom pa čak i štetu da mi isplate i tako i bi
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• todorr
        CBC Član
        • 03.10.2007
        • 63
        • Bgd

Sinoc sam imao slicno iskustvo, od Topciderske zvezde ka Kneza Milosa, odmah po izlasku iz kruznog toka docela me ona:

posto sam je video tek kada sam usao u ulicu a tada je ona bila jedva 4-5m ispred mene bilo je kasno za kocenja pa sam pokusavajuci da je izbegnem pogodio izgleda nejgori put kroz nju. Epilog .. bubreg na gumi (bar je to ono sto sam mogao da vizuelno zakljucim). Siguran sam da ce morati i jedno centriranje trapa a ostaje pitanje da li je felna iskrivljena ili jos nesto. Inace od siline udarca mi se srednji retrovizor povio na dole (jeste da je malo labaviji ali opet nikada do sada nije se pomerio sam).

Nazvao sam miliciju i dosli su za nesto jace od pola sata, u pocetku prvo neljubazno (izjava : ja sam sada prosao kroz nju sa 20hm/h i evo nista mi nije bilo. Pa onda "a jel ti nije cudno da bas samo ti unistis kumu ovde, vidi koliko je vozila proslo ..." itd) i provocirajuci a nakraju kao ok, napravili zapisnik, slikali, merili, ja izjavu i dok sam pisao izjavu Beograd put je vec zatrpao rupu nekim sljunkom (sto po meni nije smelo da se uradi u tom trenutku dok sav taj posao oko zapisnika i izjave ne bude gotov jer je upravo ta rupa jedan od dokaza a oni su ga unistili).

E sada ja imam par pitanja, pogotovo za one koji su prosli kroz ovako nesto:

1. Nisam od milicije dobio nikakav zapisnik niti nikakav pismeni dokaz da se to desilo i da su oni izvrsili uvidjaj (rekli su mi da za oko mesec dana idem u Dunav osiguranje u ustanicku ili da ih zovem da vidim sta je sa slucajem.

2. Da li to usluzno vestacenje moram odraditi u osiguranju koje mi je osiguralo auto ili bilo kom.

3. Da li se uzima u obzir marka/model guma - dubina sare? Jer su mi razlicite tj 2 napred i 2 nazad i to GY Eagle F1 koja je u ovoj dimenziji (205/50 16) oko 15-17.000 rsd a napred Avon ZZ3 koja je takodje prilicno skupa guma i to su istrosene najvise oko 40%.

4. Da li kao odstetu racunaju samo tu jednu ostecenu gumu? Jer jeste jedna ostecena ali ja moram da zamenim u paru.

5. Da li mogu priloziti predracune (tj ponude) jer je gore neko pomenuo da se prilazu racuni ukoliko ja do tada ne budem to sanirao npr.

6. Sreca ili maler al bas juce popodne sam uradio centriranje pa sam mislio da odem sutra/prekosutra da odradim opet i oba papira sa merama prilozim kao dokaz o nastaloj steti kao i da proverim da li ima jos nekih ostecenja na trapu ili mozda cak amortizerima (koji su takodje novi (par hiljada km)), felnama ... i ponudu za te delove / radove takodje prilozim kao potrazivanje i da li postoji neki rok za to? Kontam da je bolje sto pre ali obzirom da je sve nastalo njihovom krivicom ne bi mogli da me teraju da to uradim danas jer pored nastale stete jos bih trebao da remetim i druge svoje obaveze.

7. Da li da im nakarikam sve sto je eventualno osteceno u toj situaciji ili da idem na nesto minimalno ne bi li dobio ista?

Svaki savet je dobrodosao jer mi je ovo prvi put da sam resio da se ceram sa njima ali ne i prva steta nastala zbog njihovog nemara, ali sada sam resio i isteracu pa makar i advokata angazovao. Pa bre necu da placam i taxu za odrzavanje puteva i da kupujem gume i centriram trap svakih mesec dana

Comment

• Laguna 2002
          CBC Senator
          • 13.12.2009
          • 297
          • Bačka Palanka

1. Po zapisnik moraš u policiju i plaće se nešto manje od 1000 dinara ( 850 - 900 ).
          2. Najbolje ( obično besplatno ) tamo gde si osigurao auto
          3 i 4. Samo jedna guma i proceniće ti da je minimum 50% potrošena
          5. Može predračun, ali u 99 % priznaju samo fiskalne račune za ono što ti je procenitelj iz osiguravajućeg društva napisao
          6 i 7 Nakarikaj sve ali samo ako imaš papir ( fiskalni račun, izveštaj sa optike trapa sa datumima i sl. ) Predračuni i ostali papirići ne pomažu puno, možda samo za zastrašivanje.

Comment

• todorr
            CBC Član
            • 03.10.2007
            • 63
            • Bgd

Da li to znaci da ja moram prvo iz svog dzepa da sve to sredim da bi oni refundirali, nema mi to logike (ali kao i sve u ovoj zemlji, cim nema logike - budi siguran da je bas tako ) Zasto ne bih moga da prilozim predracun pa kada mi isplate stetu da ja to i popravim?

A i ovo sto racunaju jednu gumu je malo bezobrazno jer sta ja da radim da onom desnom, da zovim sa 2 razlicite gume na jednoj osovini Da li bi da npr. neko njima srusi pola zgrade po vertikali i da im kao stetu priznaju samo pola zgrade, jer jbg druga polovina nije ostecena, imas 1/2 od svakog sprata, e sada sto nemas kako da stignes do njega jer nema ni lifta ni stepenica, izvini al ta polovina je kao sto je i bila.

Da li se uzima u obzim marka model gume ili ce da mi prorcunaju za polovnu Tigrusu ili Trajal?

Da li postoji neki rok do kog bih trebao da uradim tu procenu stet?

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Na naplatu ćeš, u najboljem slučaju, čekati 30-40 dana. Oni će priznati samo ono što procenitelj iz osiguravajućeg društva napiše, džaba ti 10 predračuna.

Comment

• little
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 912
                • BGD
                • Lancia Ypsilon 1.2 8V

evo fenomenalne akcije koju je pokrenuo B92. Ukratko - prijavili su rupu na putu i evo šta se dalje dešava:
                Možda ste čuli da na sajtu preduzeća Beograd put možete poslati fotografije rupa (oštećenja na kolovozu) koje svakodnevno izbegavate ili gazite. Ideja je da građani svojom akcijom pomognu brže i efikasnije krpljenje rupa na gradskim ulicama. Odlučili smo da testiramo sistem i da vas izvestimo o toku čitavog procesa - od prijave do popravke.
                "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

Working...
                X